23 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yazarlar - Nilgün Varol röportajı

Nilgün Varol röportajı

Çağdaş Özgül - Çağdaş Özgül
23 Mayıs 2026
- Yazarlar
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Nilgün Varol röportajı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Haberton.com’un bugünkü röportaj konuğu, müziğe çocukluk yıllarından beri tutkuyla bağlı olan başarılı sanatçı Nilgün Varol. Trakya ezgilerinden Türk Sanat Müziği’ne uzanan yolculuğunu, kendi bestelerini ve yeni şarkısı “Gün Geçer”in hikâyesini konuştuk.

Müzik kariyeriniz nasıl başladı?

Ben bir Trakyalıyım ve Trakya’da doğmaktan her zaman gurur duyan biriyim. Müzikle, sanatla ilgili tüm enerjimin de bu toprakların o meşhur 9/8’lik ritminden kaynaklandığını düşünüyorum. Çocukluğumda köyde, tarlada, kasabada her fırsatta müzik, dans ve tiyatroyla iç içeydim; tabiri caizse sanatın her alanında “tüm tuşlara bastım.” Ancak profesyonel anlamda kırılma noktam, 17 yaşımda İstanbul’a gelişim ve ardından Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde aldığım 3 yıllık Türk Sanat Müziği eğitimi oldu. Hayat mücadelesi içinde bir dönem İSMMMO Dostlar Korosu ile türküler söyleyerek kendi tarzımı ve tavrımı yeniden keşfettim. Bu köklü eğitimler ve sahne deneyimleri, beni bugünkü profesyonel müzik kariyerime taşıyan en güçlü temeller oldu.

Müzik sizin için bir çocukluk hayali miydi? Yoksa gençlikte evrildiğiniz bir alan mı?

Kesinlikle çocukluktan gelen, ruhuma işleyen bir hayaldi. En büyük tutkum her zaman Türk Sanat Müziği’nin o inanılmaz güzel eserleri oldu. Hatta ilkokulda topluluk önünde söylediğim ilk şarkı Bülent Ersoy’dan “Biz Ayrılamayız”dı. Lisedeyken de ilk bestem olan “Geceler”i yapmıştım ve tüm okul tarafından sevilmişti. Tabii hayat her zaman sadece hayallerle ilerlemiyor; bir yandan da kendi ayaklarınızın üzerinde durma mücadelesi veriyorsunuz. Gençlik yıllarım meslek sahibi olma telaşıyla geçti, meslektaşlarımın ne demek istediğimi çok iyi anlayacağı o zorlu süreci tek avazda geçerek Serbest Muhasebeci Mali Müşavir oldum. Bugün de yabancı, saygın bir kurumda mesleki kariyerime devam ediyorum. Müzik benim için sonradan evrilen bir alan değil; hayatın tüm zorluklarına karşı her düştüğümde tutunduğum, içimdeki o çocuğu her daim canlı tutan asıl yuvamdı.

Yorum açısından zaten donanımlı bir insansınız. Üretim konusunda da çalışma yapıyor musunuz? Kendinize ait besteler var mı?

“Bu güzel ve onore edici tespitle sanatıma değer verdiğiniz için öncelikle çok teşekkür ederim. Benim için daha iyisini yapmak adına harika bir kamçı etkisi yaratıyor. Üretim konusuna gelecek olursak; benim hayatımda üretim, en büyük dönüm noktalarıyla şekillendi. Erkek kılığında roman havası oynadığım “Salih Abi” performansımla! Mesleki camiada sesimden ziyade bir anda “Salih Abi” karakteriyle bayan hayranlarım arttı 😊 Sonrasında bizzat yazıp sahnelediğim Trakya parodisi “Kalaycı” geldi. Bir kadının dönüm noktası erkek kılığında bir roman dansı olabilir mi? Benim oldu. Amatör de olsa o çocuk içimde yeniden doğdu ve cesaretini topladı. Derken müzik daha gür bir sesle devreye girmeye başladı. Annemin ve hocalarımın desteği ile gün yüzüne çıkmamış olan bir Trakya ağıdı olan “Harmanlıkta Vurdular” türküsünü derleyerek seslendirdik ve TRT repertuvarına alınması için başvuruda bulunduk.

“Neden kendi bestelerimi yapmıyorum?” dediğim noktada ise meğer üretim için insanın hayatın getirdiği yeni bitişleri, acıları sözlere dökebilmesi gerekiyormuş. Her zorluğa bir deneyim ve fırsat gözüyle bakmayı öğrendim. Hatta bizzat kendi yazdığım ve hayat felsefem haline gelen bir sözüm vardır: “Belki de bahçendeki ayrık otları, kendini ekmek için bir fırsattır.” İşte bu enerjiyle birlikte şu an beste arşivim oldukça zenginleşti. Farklı tarzlarda birçok yeni eserim ortaya çıkmak için yoğuruluyor. Hatta enstrüman bazında darbukaya başladım ama gelecekte kesinlikle çalmak istediğim asıl saz kanundur.”

Yeni çıkan, kliplendirdiğiniz parçadan bahseder misiniz? Nasıl bir süreç oldu?

Yeni şarkım “Gün Geçer”in sözü ve bestesi tamamen bana ait. Benim için olgunluk dönemimin ilk göz ağrısı diyebilirim. Bu süreçte en büyük sırrın “doğru insanlarla karşılaşmak” olduğunu anladım. Şan dersi hocam Alper Yılmaz’ın büyük desteği ve aranjörüm, aynı zamanda hemşerim olan Kutal Gürkan’ın güzel dokunuşları ile harika bir ekip olduk. Şarkının mutfağında hakkını teslim etmem gereken çok değerli üstatlar var; Rubato’dan bildiğimiz değerli üstat Göksun Çavdar’ın klarnetini konuşturması ve burada tek tek isimlerini sayamadığım, her biri birbirinden değerli enstrümancı üstatların dokunuşları, hayal ettiğim o eseri tam anlamıyla ortaya çıkardı. Ortaya dinleyicinin ruhuna dokunacak, şu dönemde ihtiyaç duyulan organik bir iş çıktı.

Gelecekte müzik kariyeri bakımından hedeflediğiniz yer neresi?

Ben her insanın bu dünyaya özel bir meziyetle geldiğine inanırım. Müzikal olarak kendimi tek bir türe sıkıştırmayı asla istemiyorum; çünkü tarzımı seçmek benim için zor, hamurumda ne varsa o çıkıyor. Gelecekteki en büyük hedefim; 90’lardaki o samimi pop ruhunu, TRT’deki sanat müziğinin o asil sadeliğini, türkülerdeki yaşanmışlığı ve genç ruhların isyankârlığını harmanlayan, zamansız eserler bırakabilmek. Dinleyicinin kalbinde yer eden, dinledikçe onlara kendi hayat yolculuklarını hatırlatan sahici bir imza bırakmak istiyorum.

Şu dönem en çok tartışılan yapay zekâ ile ilgili soru eklemek isterseniz?

Yapay zekâ kusursuz bir ritim yazabilir, matematiksel olarak hatasız bir melodi çıkarabilir. Ama aslında yaptığı şey; bizim ürettiklerimizi, bizim kültürümüzü toplayıp harmanlamak. Yani tabiri caizse bizden alıp yine bize satıyor! (Gülüyor.) Ama işin içine ruhu, yaşanmışlığı ve o sahici duyguyu koyamıyor. Yapay zekâ bir insan ruhuna sahip olamadığı sürece benim için yalnızca bir araçtır. İşin aslı, beslenebilmek için hâlâ bizlere muhtaç.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kılıçdaroğlu, CHP’nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu’nu görevden aldı

Sonraki Haber

Muş’ta dereye düşen Gülsima aranıyor

Çağdaş Özgül

Çağdaş Özgül

Çağdaş Özgül, Mersin/Tarsus'da doğdu. İlk orta ve lise eğitimini burada tamamladı. Çağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu. Üniversite yıllarında, kurucusu olduğu kültür kulübüyle bir çok kültürel etkinliğin hazırlayıcısı oldu. Yazım dünyasına da bu etkinliklerdeki çalışmaları ile beraber başladı. 2021 yılından bu yana Haberton.com bünyesinde görev yapmaktadır.

İlgili Haberler

Bana mutluluğun resmini yapabilir misin?
Yazarlar

Bana mutluluğun resmini yapabilir misin?

22 Mayıs 2026
Job occupation and overwork. Close up of tired young good-looking engineer girl with dark hair in striped clothes lying on hands in office, suffering from headache after long work day
Yazarlar

Herkes değişmek istiyor, kimse devam edemiyor

21 Mayıs 2026
Müzisyen, ressam ve şair Can Uçar ile söyleşi
Yazarlar

Müzisyen, ressam ve şair Can Uçar ile söyleşi

21 Mayıs 2026
Evin bereketi kadındır
Yazarlar

Evin bereketi kadındır

21 Mayıs 2026
Elimin hamuruyla muhabir bakış açısından değerlendirme
Yazarlar

Elimin hamuruyla muhabir bakış açısından değerlendirme

21 Mayıs 2026
Yazarlar

Ahmet Bilgehan Arıkan ile “Satır Arası”

20 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Muş'ta dereye düşen Gülsima aranıyor

Muş'ta dereye düşen Gülsima aranıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Nilgün Varol röportajı
Yazarlar

Nilgün Varol röportajı

23 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Kılıçdaroğlu, CHP’nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu’nu görevden aldı

23 Mayıs 2026
Tarihi kent Safranbolu’da bayram tatilinde otel ve konaklar dolacak
Yerel Haberler

Tarihi kent Safranbolu’da bayram tatilinde otel ve konaklar dolacak

23 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Çöp kamyonuyla çarpışan motosikletteki 2 kişi öldü

23 Mayıs 2026
Yaşam

Muş’ta dereye düşen Gülsima aranıyor

23 Mayıs 2026
Yaşam

Tokat’ta Yeşilırmak Nehri’nin su seviyesi yükseldi

23 Mayıs 2026
Yaşam

‘Kilit kavşak’ta, bayram yoğunluğu başladı

23 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TCMB makrofinansal istikrarı destekleyici tedbirleri devreye aldı

TCMB makrofinansal istikrarı destekleyici tedbirleri devreye aldı

- Haberton
23 Mayıs 2026

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, makrofinansal istikrarı desteklemek amacıyla kredi büyümesine yönelik ilave tedbirlerin devreye alındığını açıkladı. TCMB'nin internet sitesinde yer...

Toplumsal roller ilişkileri nasıl etkiliyor?

Çamaşırları ev içinde kurutmak havayı etkiliyor mu?

Uykuya dalamayanların ortak sorunu: Gece olunca neden beynimiz susmuyor?

Duygusal yeme davranışı nasıl fark edilir?

Güncel Haber

Çöp kamyonuyla çarpışan motosikletteki 2 kişi öldü

23 Mayıs 2026
Muş'ta dereye düşen Gülsima aranıyor

Muş’ta dereye düşen Gülsima aranıyor

23 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton