MEB ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi ikinci fazı 57 pilot okulda başladı
Meslek liselerinin atölyelerini yenileyen ve Türkiye’de yaşayan mültecilerle öğrencilerin uyumunu mesleki ve teknik eğitimle sağlamayı hedefleyen Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi’nin (SEUP) ikinci fazı, 57 pilot okulda başladı.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen, mesleki ve teknik liselerinin atölyelerini yenilemek, geçici koruma altındaki Suriyeliler ile Türk öğrencilerin sosyal uyumunu güçlendirmek ve istihdam oranını artırmak için düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi’nin ikinci fazının açılışı Ankara’da bir otelde yapıldı.
ALTYAPI EKSİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Serkan Gür, SEUP II projesine seçilen 57 mesleki ve teknik eğitim okul müdürünün katılımıyla düzenlenen toplantıda konuştu. Gür, mesleki ve teknik eğitimde en önemli konulardan birinin teknik altyapı eksikliği olduğunu belirterek, projenin birinci fazında 55 okulda 21 alanda bin 187 atölyenin yenilendiğini ve bunun mesleki eğitim adına çok kıymetli bir gelişme olduğunu söyledi.
PROJENİN BÜTÇESİ 75 MİLYON EURO
Projenin ikinci fazında 57 okulun 15 alanında yaklaşık 30 bin öğrenciye destek sağlanacağını belirten Gür, bu okullarının atölyelerinin yenileneceğini ve öğrencilere kırtasiye, teknik ekipman yardımı gibi konularda destek sağlanacağını ifade etti. 75 milyon euro bütçeli projenin ikinci fazı Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa’daki 57 okulda gerçekleştirilecek.