Kadınlara saygı nedir? Kadınlara saygı nasıl ve kaç yaşında kazanılır?
Bu sorularınız pek çoğunun tek cevabı var ‘ çocukluk ‘ evet tüm bunlar ve çok daha fazlası sadece çocuklukta öğretilir. Çünkü bizler bir çocuğa neyi ne kadar öğretmeye çalışırsak çalışalım çocuk babasının annesine, kız kardeşine olan davranışlarını genel anlamda temel alır. Aile toplumun en küçük yapı taşı olduğu gibi aslında bireyinde temel yapı taşıdır. Çocuklar her ne kadar küçük yaşlarda toplumdan bağımsız , bir şey yapmıyorlar, anlamıyorlar gibi dursalar da aslında ses kaydedici gibilerdir. her şeyi anlarlar yorumlarlar ve bu yorumlar sayesinde karakterleri oluşur. yani çocukların , yeni nesillerin iyi yetişmesini istiyorsak eğer toplum olarak iyi şeyler söylemek değil iyi davranışlar sergilemek zorundayız. Çünkü onlar bizden duyduklarını değil gördüklerini devam ettirmekteler.
Çocuklukta erkeklere sen yaparsın, kız kardeşlerin dışarı çıkamazlar sen çıkabilirsin, dışarıya seninle çıkmak zorundalar, yemeği onlar hazırlamak zorunda, erkek adam ağlamaz, erkeklerin duyguları yoktur gibi ve çok daha fazlası söylenerek kurulan cümleler aslında toplumun temelini yıkmaktadır. Toplumun kendi yaşadığı sorunları yine toplumun kendisi yaratmaktadır.
Kadınları korumak olarak algılanan bir durum var. Toplum olarak kadın erkek demeden kaliteli, vicdanlı, merhametli, özgüvenli, sevmeyi bilen, Allah korkusu olan, duygularını korkusuzca yansıtabilen, saygılı bireyler yetiştirdiğimiz zaman kimseyi kimseden korumak zorunda kalmayız.
Hayvanlar, kadınlar, doğa, tüm varlıklar, erkekler olarak birimizi diğerimizden korumak zorunda kalmadığımız mutlu hayatlar yaşarız. Sonradan uydurulan var edilen saçma mantık dışı kalıpları yıkmalıyız çünkü kendi yetiştirdiğimiz kızlarımızı yine kendi yetiştirdiğimiz erkeklerimizden korumaya çalışmak sizce de saçma değil mi? İnsanı cinsiyet ayırt etmeden insan olarak yetiştirmeliyiz. Allah duyguları, merhameti, vicdanı, saygıyı, özgüveni, ahlakı yalnızca kadın kulları için var etmedi çünkü, erkeklerde tüm bunları benimsemeli.
Çok sevdiğim bir cümle var : Herkes kendi kapısının önünü süpürürse mahalle de çöp kalmaz. Bu da böyle bir durum herkes cinsiyet fark etmeksizin kendi çocuğuna temel değerleri, yargıları, duyguları, öğretirse iyilikte giderek artar ve tüm toplumu sarar.
Cümlelerimin sonuna gelirken toplumu düzeltmek ve iyi bireyler olmak bizlerin elinde bir yerden başlamaya ne dersiniz?