Hayatta öyle bir yer ve öyle kişililerle tanışırsınız ki ne iletişim kurmanıza izin verir. Verdiğinizde de sizi suçlu çıkarır.
İnsan insana değer verdiğinde anlaşır konuşur iletişim kurar. Bir yol yürür illaki bir ilişki yaşamak zorunda değilsiniz iş olabilir güncel sohbet olur. Danışmak isteyeceğiniz biri olabilir. İnsanız hayatta başımıza ne gelir bilemeyiz yolda yürürken tanışırsınız arabada yanınıza oturur hiç tanımadığınız biri size yol sorabilir.
İnsan olmak iletişim halinde olmayı gerektirir. Çevresine duvar örerek kendini soyutlayan bu tavrıyla bazen bencil ya da narsist olan kişi çevresine de kendisine de zarar verir. Ailesi olan kişiyi fazla sahiplenir iletişimlerine engel olur kısıtlar kendi hayatına biri girdiğinde öyle manipülasyon yapar ve yaşatır ki onunla iletişim kuran kişi kendini suçlamaya başlar.
Değer verdiği ve kan bağı olan insanlar yeni kişilerle tanışınca ona ihanet ettiklerini sanır aslında tüm derdi kendi kişiliği ile ilgili çözümsüz bu insan kendini cezalandırırken tanıdıklarına ya da yeni tanıştıklarına sürekli zarar verecektir.
Sevmeyi bilmeyen yanlış yorumlayan bağlanmaktan korkan değişime açık olmayan bu kişilik tipi yaşadıklarından yaşatacaklarından korkar ve kaçar. Bazen de ekmek kırıntısı teorisindeki gibi ilgili görünüp o insanı hayatında tutar ama asla değer vermez.
Ne diyelim insan olmak çok şeyi öğrenmeyi gerektirir kimseyi kırmadan kendimizden ödün vermeden iyi ilişkiler kurabileceğimiz iyi ki bu kişiyi tanıdık yorumunu umarım yaptırabiliriz Sevgiyle kalın.












