18 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - EMADDER’in Ankara mitinginde konuşan Yıldırım Kaya: “Sandığı beklemeyin, Meclis kapısına dayanın”

EMADDER’in Ankara mitinginde konuşan Yıldırım Kaya: “Sandığı beklemeyin, Meclis kapısına dayanın”

Haberton - Haberton
18 Ekim 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
EMADDER'in Ankara mitinginde konuşan Yıldırım Kaya: "Sandığı beklemeyin, Meclis kapısına dayanın"
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Emeklilikte Adalet Derneğinin Ankara Ulus’ta düzenlediği kademeli emeklilik basın açıklamasında yaptığı konuşmada, emeklilikte yaşanan adaletsizliğe tepki göstererek mücadele çağrısında bulundu.

Yıldırım Kaya konuşmasında, “Bu meydan… Bu meydan, kamu çalışanlarının 1990 yılında 333 kişiyle başladığı, Kızılay Meydanı’nda 150 bin kişiyle 2 gün ayağa kalktığı bir meydandır. Meydanları biz teslim almazsak parlamentoda hiçbir yasa çıkmaz. Emeklilikte yaşa takılanlar, yani EYT… Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 24 saat bunu dillendirdi, sürekli konuştu. Bilirsiniz, suyun damlaması kayayı parçalar. Eğer siz bir talebi sürekli olarak gündeme getirirseniz mutlaka bu yasa çıkar. Şimdi, EYT’yi çıkaranlar bir şeyi unuttular. Oğlu dedi ki: “Baba yanlış yaptın.” Babası yanlış yapmadı! Babası yanlış yapmadı, parlamento yanlış yaptı!” dedi.

Kaya konuşmasına, ” 8 Eylül’le 9 Eylül’ü ayıramayan, bir günle 20 yıla bedel ödetmeyi göze alanlar bizden korkmadılar. Ama unutmasınlar; bize, yani kamu çalışanlarına, “Siz devlet memurusunuz, sendika kuramazsınız” dediklerinde, biz dedik ki: “Hayır, biz köle değiliz! Biz kamu emekçisiyiz. Sendikalarımızı kurarız, yasayı çıkarmak zorundasınız” dedik. Yürüdük! Yürüdük! Ayak tırnaklarımız düştü, kolumuz kırıldı. Yollarda arkadaşlarımız feda oldu. Bu mücadeleden asla yılmadık.” şeklinde devam etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Ben daha sonra milletvekili oldum. Milletvekili olduğumda… bir emekli, en düşük emekli 10 bin lira maaş alıyor. Ben şimdi emekli bir milletvekiliyim. Benim maaşıma gelen zam ne kadar biliyor musunuz? 23 bin lira benim maaşıma zam yapıyorlar, ama bir emeklinin en düşük aylığı 10 bin lira! Bu Allah’tan reva mı? Bunu nasıl çıkartıyorsunuz peki? Milletvekiline gelince var, kamu çalışanına gelince yok!

Bir günde 20 yılı kaybettiriyorsunuz, daha sonra 2 yıl çalışan milletvekili kıyak emekliliğe kavuşuyor! Peki burada ortaklaşabiliyor musunuz? İktidar partilerine, size sesleniyorum! Burada hepimiz niye parmak kaldırdık? Kişisel çıkarlarımız vardı. Peki Ayşe’nin, Fatma’nın, Zeynep’in, Mehmet’in, Yüksel’in, Osman’ın, Ali’nin hakkı yok mu? Onların çocukları yok mu? Onların geleceği yok mu? Peki sizde utanma yok mu? Utanma yoksa bizim mücadelemiz var!

Ne zaman ki biz yeniden Ulus Meydanı, Kızılay Meydanı, Saray’ın kulağı duyacak kadar haykırırsak, Meclis’in kulağı duyacak kadar haykırırsak parlamentodaki milletvekilleri kaçamazlar! Nereye kaçarlarsa kaçsınlar! Her birinizin ilinde il örgütleri var, milletvekilleri var. Size önerim şudur: 141’inci mitingi yapmayın. 41’inci mitingden sonra “Bu hak alınmazsa sonuna kadar direneceğiz” deyin!

Eğer biz… Eğer biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak parlamentoda sizin bu direnişinize destek vermezsek, bizim hiçbir il örgütümüzde, ilçe örgütümüzde bize siyaset yaptırmayın! Ama bu yasayı çıkartmayanların da il ve ilçe örgütlerinde nefes aldırmayın! Her birinizin yakını bunlara oy veriyor. Sandığı beklemeyin! Sandık, bugün Meclis’in kapısında, bütçe görüşülürken… Komisyona başkanınız bizi arasın; bizim grup başkanımız ve grup başkanvekillerimiz o komisyonda sizin konuşma hakkınızı sağlayacak. Kamu çalışanları sendikalarıyla… Buradan… Buradan Kemal Kılıçdaroğlu adına söz veriyorum! Başkanımız gelecek, o komisyonda bu konu görüşülürken konuşacak. Eğer başkanımız konuşmuyorsa biz de konuşmayacağız! Çünkü Cumhur İttifakı işine geldiği yasayı bir saat içerisinde çıkartıyor.

Ama unutmayın; Bilal Erdoğan’ın sözünü dinleyecek bir cumhurbaşkanı mı, emekçilerin sözünü dinleyecek bir cumhurbaşkanı mı? Biz… Bilal Erdoğan’ın sözünü aile içinde dinleyebilir, ona sözümüz yok. Ama devlet meselelerinde herkes haddini bilecek!”Bu insanlara bir günle 17 yıl, 20 yılı reva gösterenlere eninde sonunda hesabını soracağız. Bu hesabı sormazsak siz de bizden hesap sorun diyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

DEM Parti’li isim cezaevlerini işaret etti: “Adım atmak için beklemeyin, cezaevlerinden başlayın”

Sonraki Haber

Dervişoğlu’ndan Türk milliyetçilerine çağrı: “Neyi kuracağımızı söylemek zorundayız”

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Gebze’de sele kapılan cipteki 2 kişiden birinin cansız bedeni Pendik'te bulundu
Öne Çıkan

Gebze’de sele kapılan cipteki 2 kişiden birinin cansız bedeni Pendik’te bulundu, diğeri hâlâ aranıyor

18 Ekim 2026
Şile'deki sel bölgesinde inceleme yapan Vali Gül: "Bir daha yaşanmaması için yıkımlar sürecek"
Öne Çıkan

Şile’deki sel bölgesinde inceleme yapan Vali Gül: “Bir daha yaşanmaması için yıkımlar sürecek”

18 Ekim 2026
Cezaevi nakil aracı devrildi: 2'si jandarma personeli 3 kişi yaralandı
Öne Çıkan

Cezaevi nakil aracı devrildi: 2’si jandarma personeli 3 kişi yaralandı

18 Ekim 2026
Selde kaybolan Murat Babacanov'un cansız bedeni Haliç'te bulundu: Kayıp iki kişiyi arama çalışmaları sürüyor
Öne Çıkan

Selde kaybolan Murat Babacanov’un cansız bedeni Haliç’te bulundu: Kayıp iki kişiyi aranıyor

18 Ekim 2026
Selde kaybolan Ahmet Derin’in aracının sürüklendiği görüntüler ortaya çıktı: "İçinde adam var"
Öne Çıkan

Selde kaybolan Ahmet Derin’in aracının sürüklendiği görüntüler ortaya çıktı: “İçinde adam var”

18 Ekim 2026
İBB ‘Yolsuzluk’ davasında ara karar açıklandı! 7 sanık için tahliye kararı
Öne Çıkan

İBB ‘Yolsuzluk’ davasında ara karar açıklandı! 7 sanık için tahliye kararı

17 Ekim 2026
Sonraki Haber
Dervişoğlu'ndan Türk milliyetçilerine çağrı: "Neyi kuracağımızı söylemek zorundayız"

Dervişoğlu'ndan Türk milliyetçilerine çağrı: "Neyi kuracağımızı söylemek zorundayız"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Sağanak nedeniyle dün bir duvarı yıkılan ev bugün çöktü
Yerel Haberler

Sağanak nedeniyle dün bir duvarı yıkılan ev bugün çöktü

18 Ekim 2026
Gebze’de sele kapılan cipteki 2 kişiden birinin cansız bedeni Pendik'te bulundu
Öne Çıkan

Gebze’de sele kapılan cipteki 2 kişiden birinin cansız bedeni Pendik’te bulundu, diğeri hâlâ aranıyor

18 Ekim 2026
Freni tutmayan kamyonet takla attı; 2 yaralı
Yerel Haberler

Artvin’de freni tutmayan kamyonet takla attı; 2 yaralı

18 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kar nedeniyle kapanan Yedigöller yolu yeniden açıldı

18 Ekim 2026
Yaşam

Rus turist şelalede gezerken 6 metreden düştü: Ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı

18 Ekim 2026
Yaşam

Amasra’da fırtına: Çok sayıda ağaç devrildi, yarım arazileri sular altında kaldı

18 Ekim 2026
Yaşam

Manisa Demirci’de sonbahar renkleri: Görsel şölen dronla görüntülendi

18 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar'ı vefatının 5'inci yılında andı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar’ı vefatının 5’inci yılında andı

- Haberton
18 Ekim 2026

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özdemir Bayraktar'ın vefatının 5'inci yılı nedeniyle sanal medya hesabından anma mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımında, "Savunma...

Ekim ayında bağışıklık nasıl güçlendirilir? Mevsimsel hastalıklardan nasıl korunmalı?

17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü: Türkiye’de yoksulluk sınırı 123 bin lirayı aştı!

Türkiye’de şehirlerin gizli sakinleri: Beton binaların arasında yaban hayatı nasıl varlığını sürdürüyor?

Markette aldığınız her ürün güvenli mi? Gıda etiketlerinde gözden kaçan 10 kritik ayrıntı!

Güncel Haber

Sağanak nedeniyle dün bir duvarı yıkılan ev bugün çöktü

Sağanak nedeniyle dün bir duvarı yıkılan ev bugün çöktü

18 Ekim 2026
Gebze’de sele kapılan cipteki 2 kişiden birinin cansız bedeni Pendik'te bulundu

Gebze’de sele kapılan cipteki 2 kişiden birinin cansız bedeni Pendik’te bulundu, diğeri hâlâ aranıyor

18 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton