17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bakan Kurum Millet Bahçesi fidan dikim töreninde

Bakan Kurum Millet Bahçesi fidan dikim töreninde

Haberton - Haberton
22 Ekim 2021
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Kurum Millet Bahçesi fidan dikim töreninde

Bakan Kurum Millet Bahçesi fidan dikim töreninde

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sultanbeyli Millet Bahçesi ilk fidan dikim törenine katıldı

Sultanbeyli Millet Bahçesi ilk fidan dikim töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Hizmetkarı olduğumuz Sultanbeylimizi, İstanbulumuzu ihya edecek birbirinden kıymetli projelerin, çalışmaların adımlarını milletimizle birlikte el ele vererek heyecanla atmaya devam ediyoruz. 81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle çıktığımız yolda Sultanbeyli Millet Bahçemizin ilk fidanlarını toprakla buluşturuyoruz. İklim dostu çevreye saygılı şehirler kurmak için, Sultanbeyli’nin yeşil dönüşümü için çok önemli bir adımı coşkuyla, heyecanla hep birlikte atıyoruz. Sultanbeyli Millet Bahçemiz; gelecek nesillerimiz için, milletimiz için, ülkemiz için, gençlerimiz için, Sultanbeyli’nin çocukları için şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

“BÜYÜK İSTANBUL DÖNÜŞÜMÜ HEDEFİYLE ÇALIŞMALARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ”

Küresel iklim değişikliğinin yol açtığı orman yangınları, sel, heyelan gibi afetler başta olmak üzere insan yaşamını tehdit eden riskleri azaltmak için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Kurum, “Bu kapsamda, ‘Çevreye Saygılı İklim Dostu Şehirler’ hedefiyle sosyal konuttan millet bahçelerine, kentsel dönüşümden sıfır atığa, iklim değişikliğinden ekolojik koridorlara, altyapı ve üst yapı çalışmalarından çevre yatırımlarına kadar her geçen gün yeni bir proje başlatıyoruz.

Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında; İstanbul’dan başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarını “Büyük İstanbul Dönüşümü” hedefiyle aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda; 68 riskli alanda 35 bin binada 117 bin konutumuzun; afetlere dayanıklı, güvenli, sağlıklı,  enerji verimli, iklim dostu dönüşümüne tüm hızımızla devam ediyoruz” diye konuştu.

Bakan Kurum sözlerine şöyle devam etti:  “İstanbul’un 39 ilçesinde; Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kâğıthane, Ataşehir, Maltepe, Bağcılar, Güngören, Zeytinburnu, Eyüpsultan, Başakşehir, Beyoğlu, Esenler, Üsküdar Kirazlıtepe ve Kadıköy Fikirtepe’de yeni konutlar, yeni iş yerleri yaptık. Özellikle Fikirtepe’de çeşitli nedenlerle yıllardır çözülemeyen dönüşümü sorun olmaktan çıkarttık, yüzlerce yeni yuvamızı teslim etmeye başladık. 1. Etabın tamamında yerinde, gönüllü ve hızlı bir dönüşümü başlattık.”

” Vatandaşlarımıza sesleniyorum. Al-kullan-at değil al-kullan-dönüştür-geri kazan diyoruz “

“AL-KULLAN-AT DEĞİL AL-KULLAN-DÖNÜŞTÜR-GERİ KAZAN DİYORUZ”

Kurum, “Paris İklim Anlaşması, Meclisimiz tarafından onaylandı. Bugün dünya sadece çevre ve şehircilikte değil; insanlığı ilgilendiren tüm alanlarda yeni bir dönemi, yeni bir süreci yaşıyor. Ülke olarak bu yeni dönemde şehirlerimizin İklim Dostu Yeşil Dönüşümünü tamamlayacak tüm adımları kararlılıkla atmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza sesleniyorum. Al-kullan-at değil al-kullan-dönüştür-geri kazan diyoruz”  ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL’UN 26 İLÇESİNE 42 MİLLET BAHÇESİ KAZANDIRIYORUZ”

 81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle “Türkiye’nin Büyük Ekolojik Dönüşümü”nü daha da ileri taşıdıklarını belirten Bakan Kurum, “81 ilimizde  404 millet bahçesi yapıyoruz. 111 millet bahçemizi tamamladık, milletimizin hizmetine sunduk. Kalan millet bahçelerimizi de tamamlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.  İstanbul’un 26 ilçesine 42 millet bahçesi kazandırıyoruz. Başkentimiz Ankara’da ise toplam 4,2 milyon metrekare büyüklüğünde millet bahçesi yapıyoruz. 28 Ekim’de Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, Ankara’da AKM alanında 760 bin metrekare büyüklüğündeki Millet Bahçemizin açılışını da hep birlikte gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“YEŞİLİN, AĞACIN OLMADIĞI BİR DÜNYAYI TASAVVUR ETMEK İMKÂNSIZ”

 Millet bahçelerimizi, ekolojik koridorlarımızı sadece yeşil alanlar olarak değil, aynı zamanda birer yaşam alanı olarak tasarladıklarını söyleyen Kurum, “ Bir yandan sıfır atık ile mavi Vatanımızı korurken diğer yandan millet bahçelerimizle ve ekolojik koridorlarımızla da yeşil vatanımızı güçlendiriyoruz. Yine yeşil alanlarımız ve millet bahçelerimizle şehirlerimizin iklimini düzenliyor, yani şehrin merkezinde yazın daha ferah, kışın daha sıcak alanlar oluşturuyoruz. Hiç şüphesiz yeşil kalkınmanın en önemli parçası olan yeşil alanlarımız; huzurun, refahın ve medeniyetin kaynağıdır..

“ŞEHİR YAŞAMINI HERKES İÇİN DAHA YAŞANABİLİR KILIYORUZ”

Şehir içi ulaşımına entegre bisiklet yolları yaptıklarını kaydeden Bakan Kurum sözlerini şöyle noktaladı:

“Bahçelerimize, rengarenk çiçekler ve binlerce ağaç dikiyoruz. Gençlerimiz için futbol, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu gibi spor alanları yapıyoruz. 7 gün 24 saat açık millet kıraathanesi, biyolojik gölet, mescit, etkinlik ve piknik alanları, çay bahçeleri yapıyoruz. Yine, sokak hayvanlarımız, sevimli dostlarımız için bakım alanları ve barınaklar, kuş evleri yapıyoruz. Bahçelerimizin uygun yerlerine su ve mama kapları koyuyoruz. Böylece şehir yaşamını herkes için daha yaşanabilir kılıyoruz. Çalışmalarını başlattığımız millet bahçemizi, inşallah, 2022’nin Eylül ayında hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Millet bahçemiz, yaşlılarımız için, gençlerimiz için, çocuklarımız ve engelli kardeşlerimiz için şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Projede görev alacak herkese başarılar diliyorum.”

“VATANDAŞLARIMIZA HER ZAMAN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Fidan dikim töreninde konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Sultanbeyli Mimar Sinan Mahallesi’nde yaklaşık 70 dönümlük bir alandan oluşan millet bahçesi vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Millet bahçeleri Sayın Cumhurbaşkanımızın önemli projelerindendi. Her ile bakanlığımız projeler gerçekleştirdi. Sultanbeyli etrafı ormanlarla çevrili bir yer olduğu için vatandaşlarımızın beklentileri var. Sultan Korusu’ndaki çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımıza her zaman en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Konuşmaların ardından millet bahçesinin ilk fidanı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve çocuklarla birlikte dikildi.

2 BİN 591 AĞAÇ BULUNACAK

Kısa zaman bölgenin hizmetine sunulacak olan millet bahçesinin içinde otoparklar, millet kıraathanesi, çocuk oyun alanları, ekolojik tarımsal bahçe, amfi, basketbol, voleybol sahaları, koşu yolu yer alacak. Ayrıca tema bahçeleri ile birlikte toplam 2 bin 591 ağaç bulunacak.

Etiketler: Murat Kurum
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sosyal medya fenomeni Pucca’ya hapis cezası

Sonraki Haber

Zayıf bağlantı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız
Politika

Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız

16 Temmuz 2026
Tarım ve Orman Bakanlığı 1874 personel alımı sürecini başlatıyor
Politika

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alımı sürecini başlatıyor

16 Temmuz 2026
Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian'ı kabul etti
Politika

Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian’ı kabul etti

16 Temmuz 2026
Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi
Politika

Devlet Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi

16 Temmuz 2026
Bakan Gürlek: Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz
Politika

Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz

16 Temmuz 2026
Bakan Kurum'un ismi, Malatya'da caddeye verildi
Politika

Bakan Kurum’un ismi, Malatya’da caddeye verildi

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Zayıf bağlantı

Zayıf bağlantı

En Güncel Haberler

Eskişehir’de komşu iki aile arasında kavga: 1’i polis 11 yaralı
Yerel Haberler

Eskişehir’de komşu iki aile arasında kavga: 1’i polis 11 yaralı

17 Temmuz 2026
Fatih'te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü
Yerel Haberler

Fatih’te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü

17 Temmuz 2026
Tekirdağ'da devrilen TIR'ın sürücüsü öldü
Yerel Haberler

Tekirdağ’da devrilen TIR’ın sürücüsü öldü

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak

17 Temmuz 2026
Yaşam

TÜBİTAK’tan köy okullarına bilim ve teknoloji desteği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Trabzonspor’un yeni transferi Cenk Özkaçar Trabzon'da

Trabzonspor’un yeni transferi Cenk Özkaçar Trabzon’da

- Haberton
16 Temmuz 2026

Trabzonspor'un İspanya'nın Valencia kulübünden transfer ettiği milli savunma oyuncusu Cenk Özkaçar, Trabzon'a geldi. Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özkaçar, bordo-mavili...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Eskişehir’de komşu iki aile arasında kavga: 1’i polis 11 yaralı

Eskişehir’de komşu iki aile arasında kavga: 1’i polis 11 yaralı

17 Temmuz 2026
Fatih'te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü

Fatih’te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton