Arkadaşımla bi konu hakkında konuşurken bunada çok şükür diye ağzımızdan bi sözcük çıktı. Sonra bu şükür kelimesi her konuşmamızda ama bilinçli ama bilinçsiz ağzımızdan hiç düşmeti.
Peki bizler, bu şükür kelimesini günlük hayatımızda telafuz ederken, gerçekten ağız alışkanlığı olarak mı söýlüyoruz yoksa kalpten gelen bi inançlamı dile getiriyoruz. Nedir peki şüķür kelimesinin anlamı, açılımı?
Şükür arapçada şkr kökünden gelen teşekkür etme, minnet duyma, övme, yüceltme sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük arapça şakara minnet duydu şükretti fiilinin mastaŕıdır. RABBİMİZE duyulan minneti şükranı dile getirmedir. Şükür etmenin faydaları saymakla bitmez. En basiti mutlu olamayı daha kolay elde etmemizi sağlar. Peki ya kalbimiz?
Şükretmek kalbimizin de daha sağlıklı olmasına yardımcı oluyor. Beyindeki etkileri bilimsel araştırmalarla ortaya koyulabiliyor, ölçülebiliyor. Son yıllarda kalp ile şükretmek arasındaki ilişki üzerine de araştırmalar yapılıyor. Kalbin çalışması üzerine çalışmalar yapan HearthMath Enstitüsü’nde fizikçiler, biyologlar, astrofizikçiler, eğitimciler, matematikçiler, mühendisler, kardiyologlar ve daha pek çok bilim insanı bir araya geliyor.
Yaptıkları çalışmalardan biri de aşk, minnet, anlayış gibi pozitif duyguların kalp ritminde nasıl karşılık bulduğu üzerine.Hem ruhumuza hem bedenimize, sağlığımıza iyi gelen ŞÜKÜR kelimesi bizlerin hayatında ne altın kapılar açacak kim bilir. Kalpten gen sesle dilimizden düşürmemek umuduyla. Sevgilerle, sağlıkla kalın.