Türkiye Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması Bolu, Gölköy Baraj Gölü’nde başladı.
Merkezi Ankara’da bulunan ve ülkemizin değişik coğrafyalarından 15 üye derneği ile sürdürülebilir balıkçılık, doğa ve çevre konularında çalışmalar yapıp ilgili kurumlar ile birlikte sürekli istişare halinde bulunan ASOF Federasyonu tarafından gerçekleşecek olan yarışmaya ülkemizin değişik illerinden 29 Takım ve 110 sportif olta balıkçısı katılım sağlıyor.
İLK YARIŞMA 2009 YILINDA YAPILMIŞTI.
14 yıldır süregelen ve gelenekleşen yarışma her zaman olduğu gibi yine Bolu, Gölköy Baraj Gölü’nde gerçekleşecek.
YARIŞMA IYAFA 2022 ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞECEK.
2 – 8 Ekim 2022 tarihleri arasında Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiricilik Yılı (IYAFA 2022) Etkinlikleri kapsamında ASOF tarafından düzenlenecek olan yarışmada yakalanan balıklardan uygun bulunanlar Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonu’na üretimde kullanılmak üzere anaç balık olmak üzere nakledilecek ve onlardan üretilecek yavrular ülkemiz genelindeki göl, gölet ve barajlara bırakılacak.
ÜLKEMİZİ YURT DIŞINDA TEMSİL EDEN TAKIMLAR ŞUAN BOLU’DA.
Yazılı ve görsel basın ile sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla ülkemizden ve sportif balıkçılığın rağbet gördüğü diğer ülkelerden yakından takip edilen yarışmaya değişik illerden 29 Takım katılım sağlıyor ve yarışma canlı olarak ta ASOF sayfasından izlenebiliyor.
Ülkemizde hızla gelişen ve turizm açısından ciddi bir yere gelen Sportif Olta Balıkçılığını tanıtarak, sevdirmek ve gelişmesine katkı verip özendirmek üzere yürürlükte bulunan mevcut kanun ve tebliğ kuralları çerçevesinde T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izinli, T.C Bolu Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, T.C. Bolu Belediyesi Başkanlığı, DSİ Bolu Şube Müdürlüğü ile birçok firma tarafından desteklenerek her yıl geleneksel olarak düzenlenip dereceye girenlere ödüllerin verildiği ASOF TÜRKİYE 2022 SPORTİF SAZAN BALIĞI YAKALAMA YARIŞMASI kesintisiz 124 sürecek ve her yıl olduğu gibi bu yılda ciddi çekişmelere sahne olacak.
Ülkemizi yurt dışındaki yarışmalarda da temsil eden birçok sporcunun yer aldığı takımlar çekilecek iki aşamalı kura sonrasında yarışma yerlerini belirleyip aralarında en az 70’şer metre mesafe ile kamplarını kuracaklar.
En büyük ve en çok balığı yakalayıp görevlilerce ölçümü yapıldıktan sonra öldürmeden suya bırakarak birinci olmaya çalışacak ekipler balığa ve doğaya en az zarar veren sportif balıkçılık ekipmanlarıyla yarışmaya katılmak zorundalar.
Bolu İl Tarım ve Oman Müdürlüğü’nden görevli personel ve ASOF Hakemleri kontrolünde gerçekleşecek olan yarışmada ciddi kurallar var ve uymayan takımlar ile sporcular yarışmadan diskalifiye oluyor.