Kese kağıdı bilinçli veya bilinçsiz bir çok şeyde kullanılabilir. Sebze, meyve gibi şeyler konulur ve taşımada kolaylık sağlar. Başka?
- KESE KAĞIDI HANGİ AMAÇLA KULLANILIR?
- KEYİF VEREN EYLEM! ŞİŞİREREK PATLATMAK…
- KESE KAĞITLIK EKONOMİ TEORİSİ
Kese kağıdı bilinçli veya bilinçsiz bir çok şeyde kullanılabilir. En çok bilinen bilinen yöntemler; manavdan, kasaptan, bakkaldan, marketten vs. gibi yerlerden alışveriş yapıldığında içine alınan sebze, meyve gibi şeyler konulur ve taşımada kolaylık sağlar. Başka? Herhangi bir yerde açıklık veya boşluk varsa; camı kırılmış pencere, baca girişi, soba borularını kapatmak için kullanılır, masa ve sandalye gibi eşyaların yüksekliklerini ayarlamak için ayak altlarına katlanarak yükselti sağlamak içinde kullanılabilir.
Bir de görüntü ve ses verici bir eylem olarak, şişirilip gümletilerek patlatmak gibi bir aksiyon olarak da kullanılır. Bu aksiyonda kese kağıdını şişire şişire büyütür, elinizin biriyle sabit tutar diğer elinizle de olabildiğince sert vurarak “GÜM!” diye patlatırsınız. Gümleme ne kadar çoksa o kadar çok keyif verir elbette. Ama bu keyif sadece sizedir! Ses gümlemesinden siz hariç diğer herkes ürkebilir hatta korkabilir.
Ekonomi bileşenlerinin tamamının aynı yörüngede ve belli bir noktaya gittiğini farz edelim. Mesela piyasa yapıcı aktörler, ekonominin dinamoları, tüm ekonomik bilimsel segmentler, şirketler, kişiler… Bunların tamamının kese kağıdının içine girmesi hatta ve her halükarda belli başlı figürlerin önemli üflemesi sonucu –“piyasa yapıcıları ve oyun kurucular” kese kağıdını hacmi ölçüsünde şişirir. Aslında burada önemli olan kese kağıdını kimin patlattığı önemli değildir. Asıl önemli olan; patladığında kim gümleme sesinden büyük keyif ( kazanç! ) alacak, kim ürkecek veya korkacak daha da önemlisi gümleme sesinin yüksekliğinden sonra duyma yetisini kimler kaybedecek, kimler kese kağıdını en çok şişirecek? İşte bu kese kağıtlık bir ekonomi teorisi olabilir!..