YAZAR
Levent Civan Külahoğlu
Levent Civan Külahoğlu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik Çalışmaları programında Yüksek Lisans yapıyor. Ek olarak DTM projesi kapsamında 1.5 senelik Birleşmiş Milletler / Uluslararası Göç Kuruluşu çalışma deneyimi bulunuyor. Yüksek Lisans tez konusu göç üzerine olup göçmen kadın hakları ile ilgili çalışma içerisinde.
15 İÇERİK
Erkek ve diğeri
Sanıyorum 'erkek ve diğeri' başlığına tıklayarak bu yazıyı okuyan insanlar muhtemelen bu bilgilere sahip veya tahmin ediyorlar. Bizim kazanımımız tıklayıp okumaya tenezzül etmeyen, önemsemeyen...
Kadına bakışın evrimi
Toplumsal hiyerarşi kadını görmezden gelmeseydi nasıl bir dünyada yaşıyor olurduk? Ülke yönetebilselerdi yada evden çıkabilselerdi? Cadı değil de bilim insanı kabul edilselerdi bugün nasıl...
Hayatta kalma şansı olanlar
Savaşın pek bildiğidir en çok masumların canını yakmak. Bugün Suriye iç savaşında ailelerini kaybeden hayatta kalma şansı olan çocuklardan bahsedeceğim.
Geçmiş haftalarda Suriye sahasında...
Suriye İzlenimlerim (Genel Çerçeve)
Suriye İzlenimlerim (Genel Çerçeve)... "Dikkat et, ağlamasın yetim; zira ağlamaya başlarsa, arş da titremeye başlar. Esirgeyerek sil göz yaşlarını, şefkatle al yüzünün tozunu.."
Şirazi'den...
Sen de göç ediyorsun
Sen de göç ediyorsun... Göç; tarihsel süreçte insan üzerinden değerlendirilirken genel olarak; bireyin bir yerden başka bir yere yerleşmesi/gitmesi olarak yaşamlarımıza servis edilmiştir.
Bu...
Kendime ilk doğum günü hediyem
27 Kasım 1990; dünüm, bugünüm, yarınım. Yaşanmışlıklarım ile birlikte bu yazıyı kendime armağan ediyorum. Düşünebildiğim kadarıyla 30 yıl öncesinden beri kendime ilk doğum günü...
Ula Anısına: Çocuk Hakları Günü
Dünyadaki tüm çocukların haklarını korumak ve yaşam standartlarını iyileştirmek adına, 20 Kasım 1989 tarihinde Birlemiş Milletler tarafından "Çocuk Haklarına Dair Sözleşme" imzalanmıştır. Bu bağlamda...
İletişim’siz’ misiniz?
İletişim'siz' misiniz? İnsanlar ile aramıza aslında istemeden koyduğumuz, koymaya çalıştığımız veya isteyip koyamadığımız mesafeler, duvarlara dönüştüğünde nasıl bir etki yaratıyor ?
Yaşantımız bundan nasıl...
Kadın eli tarihe de değdi
Kadın eli tarihe de değdi! Eril düşünce geçmişe baktığımızda günümüzden karanlık olsa da, bu görüşü alt eden kendine has kahramanları yok değildir.
Dünyanın konjonktürel...
Göç neden erkekle başlar?
Göç bir yerden başka bir yere gerçekleştirilen dinamik, kalıcı veya geçici yolculuk serüvenidir. Göç neden erkekle başlar?
Bu yolculuk zaman zaman zorunlu, bazen de keyfi...