Edebiyat dünyasında farklı kalemleri ile okurlarıyla buluşan kıymetli bir edebiyat insanı Ebru Oyacı ile birlikteyiz.
Edebiyatın en hassas makamı olan şairlik ruhu ile şiir dilinde başlayan yolculuğuna kişisel gelişim ve hikâyelerle devam eden son olarak da çocuk kitabıyla minik okurlarının kalbine dokunan yazar-şair Ebru Oyacı’yı gelin hep birlikte tanıyalım.
Öncelikle sizi tanıya bilir miyiz? Ebru OYACI kimdir?
Ebru Oyacı 14.11.1974 İstanbul Bakırköy’de doğmuş
Sanatın her yönünü çok seven tiyatrolara, müzik etkinliklerine gitmeyi seven hobileri arasında çini yapmaktan hoşlanan, at binme tutkusu olan yazmayı çok seven yazmanın kendimi şifalandırarak kitaplarıma dökülmüş bir halidir. Aslında hayatında tam kendisidir. Hayatın koşuşturmacasından çıkıp birazda kendini bulmak özüne dönmektir.
Şimdiye kadar kaç eser verdiniz?
3 eser verdim ilki şiir kitabım Kelebek ve Papatya sonrasında Keşfin yolculuğu kitabım son olarak da çocuk kitabım Ayakkabıcı Dede ve Torunları.
Kitaplarınızın içeriği nedir?
İlk kitabım Kelebek ve Papatya şiir kitabıdır. Bu şiirlere 8 tane şiir dinletisi albümü yaptık. Her bir şiire ayrı ayrı özel müzikler yapıldı. Ve 2 tane klip çekildi. Şuan da tüm dijital platformlarda çalıyor. Sonrasında keşfin yolculuğu kitabım çıktı. Bu kitabımda kişisel gelişim ve hikâyeler den oluşuyor. Yani hayatın içinden izler taşıyan bir kitap. Son olarak da Ayakkabıcı Dede ve Torunları kitabım ise çocuk kitabıdır. 7 – 11 yaş aralığı olan bir kitaptır. Okuma yazma bilmeyen çocuklarında annelerinin okuduğu bir eserdir.
İlk kitabınızı çıkarmaya nasıl ve ne zaman karar verdiniz?
Baktım bir hayli şiirim birikmiş ve bir arkadaşımın da şu şiirlerini bir kitap haline getirsene demesiyle bu yola çıktım. Bir de sevdiklerime benden bir hatıra kalsın istedim. Ama baktım yazmak bana çok iyi geliyor. Yazmaya devam ettim. Okuyucularımın güzel yorumları da. Hayata ve insanlığa izler bırakabilmek ve bir şeyler katmak ayrı bir keyifti benim için. Durmak yok, yola devam edeceğim ömrümün yettiği sürece.
Hangi fuarlara, etkinliklere katılıyorsunuz?
Tüm Tüyap fuarlarına genellikle katılım sağladım. Çok yakında da özel okul ve devlet okullarında imza gününe katılacağım.
Proje ve planlarınız var mı?
Tabii ki var. Keşfin Yolculuğu kitabımın devamının olmasını isteyen okuyucularım var. Ve bunun için çalışmalarıma başladım. Umarım en kısa sürede okuyucularımla buluşur. Bir roman yazma projemde var. Hayalimdeki tüm projelerimi sıraya koydum istikrarlı bir şekilde yazmaya devam ediyorum.
Sizin için edebiyatın tanımı nedir?
Düşünce, duygu ve hayallerin kaleme dökülmesidir.
Yeni yazarlara tavsiyeleriniz nelerdir?
Yazarlığa adım atarken çok iyi bir editörle yol almalarıdır. Tabi ki birde yayın evi faktörü de var. Çok iyi araştırıp yol alsınlar. Tüm yazar adayları hayallerinden vazgeçmeden yazmaya devam etsinler hiçbir şey gözlerindeki ve hayallerinin ışığını söndürmesin.
Ebru Hanım röportajımıza vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Sizi tanımaktan büyük bir keyif aldık. Yazarlık yolunda daha nice eserler çıkarmanız ve yüreklere dokunmanız dileğiyle. Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun.
Ben teşekkür ederim. Bana sayfanızda yer ayırdığınız için şükranlarımı sunuyorum. Kendimi anlatmama ve tanıtmaya olanak sağladığınız için sevgili kalemdaşım. Bize ışık olan İlknur hocama da buradan sevgilerimi gönderiyorum.
Edebiyat dolu günlerde tekrar görüşmek dileğiyle…