25 Ağustos 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - CHP Haberleri - Vefalı bir değişim öngörüyorum

Vefalı bir değişim öngörüyorum

Haberton - Haberton
9 Ekim 2023
- CHP Haberleri, Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Vefalı bir değişim öngörüyorum

Vefalı bir değişim öngörüyorum

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Antalya’da CHP’nin 38’inci Olağan İl Kongresi’ne katılan CHP Genel Başkan Vekili Özgür Özel, seçimi kaybetmenin nedenini sadece Kılıçdaroğlu’na indirgemenin haksızlık olacağını, bu nedenle vefalı bir değişim öngördüğünü söyledi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Garip Erdoğan ise “Türkiye’de Yeşil Sol Parti, HDP, devrimciler ve demokratlarla yan yana gelmediğiniz müddetçe iktidar da hayaldir” dedi.

CHP Antalya 38. Olağan İl Kongresi, Konyaaltı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer’in divan başkanlığında yapıldı. Kongreye CHP Genel Başkan Vekili Özgür Özel, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Garip Erdoğan, CHP milletvekilleri Sururi Çorabatır, Cavit Arı, Aliye Coşar, Mustafa Erdem, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, diğer illerin belediye ve ilçe başkanları, eski milletvekilleri, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede mevcut il başkanı Nuri Cengiz ve eski milletvekili Nail Kamacı CHP Antalya İl Başkanı olmak için yarıştı. CHP İl Başkanlığı adaylığını açıklayan Altan Ayaz’ın delege listesini zamanında teslim etmediği gerekçesiyle adaylığı kabul edilmedi. 

Vefalı bir değişim öngörüyorum
Vefalı bir değişim öngörüyorum

ÖZEL’DEN ‘DEĞİŞİM’ ÇAĞRISI

Kongre öncesi Özgür Özel imzalı ‘Değişimin Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi’ adlı kitap, görevliler tarafından önce delegelerin sandalyelerine bırakıldı, ardından toplatıldı. Bir süre sonra kitaplar, yine görevliler tarafından sandalyelere bırakıldı. Kongreye katılan Özgür Özel, yaptığı konuşmada, partisinin iktidara gelmesi için gece gündüz çalıştığını, ancak her seçimde istedikleri oyu alamadıklarını, iktidar olamadıklarını söyledi. CHP’de artık öz eleştiri yapılması, hatalardan ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Özgür Özel, düşüncelerini partinin yetkili organlarında ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na aktardığını, ancak beklediği yanıtı alamadığını aktardı.

Seçimi kaybetmenin nedenini sadece Kılıçdaroğlu’na indirgemenin haksızlık olacağını, bu nedenle vefalı bir değişim öngördüğünü belirten Özgür Özel, öncelikle parti içindeki temel sorunların belirlenmesi gerektiğini vurguladı. CHP’nin cesur ve kararlı bir parti olması gerektiğini belirten Özel, CHP’nin, nerede duracağına ‘Ben şuna yakın durmalıyım, buna çok yaklaşırsam şunları da kızdırmayayım’ diyerek karar veren bir parti olmaması gerektiğini söyledi. CHP’nin duracağı yeri siyasal pozisyonuna göre belirlemesi gerektiğini aktaran Özgür Özel, konuşmasına şöyle devam etti:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin önce temel sorununu tespit etmek durumundayız. Bu seçimlerde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday gösterildiği seçimdeki 52’ye 48 dengesi, Cumhurbaşkanlığının baskın seçimle belirlendiği 2018’deki 52’ye 48 dengesi, hatta tek adam rejimine geçilen referandumdaki 52’ye 48 dengesi, 2019 yerel seçimlerindeki il genel meclisi oylarındaki 52’ye 48 dengesi, ikinci tura kalmasını sağladığımız seçimde yine yüzde 52’ye 48 olarak gerçekleşti. Demek ki yapısal sorunumuz var.

Değişim tartışmaları başladığında önce şunu söyledim; ‘Bir değişim gerekir, kendi özeleştirimizi yapmak durumundayız. Eğer fedakarlık yapmam gerekiyorsa fedakarlık, sorumluluk almam gerekiyorsa sorumluluk alacağım.’ Dedim ki, ‘Kaybeden takımda santrafor oynayacağıma şampiyon takımda her mevkiye talibim.’ Eğer derseniz ki, ‘Özgür gözümüzün önünde büyüdün sen, çok oynadın, birazcık yeter, otur. Yok orta saha, kale kaleye. Artık oynamayacaksın Özgür, top toplayacaksın, top topla.’ Ama diyorsanız ki ‘Özgür biz sana inanıyoruz, sana güveniyoruz, geç takımın başına’, ben ona da varım” dedi.

‘BU PARTİYİ İKTİDAR YAPALIM’

Özgür Özel, parti içinde görev yaptığı sürece görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini hatırlattı. Değişim sürecinde Antalyalı delegelerden destek isteyen Özel, “Eğer derseniz, ‘Hadi Özgür, görev sende’, ben bu takımı şampiyon yaparım, ben bu partiyi sizinle birlikte iktidar yaparım. Ben bu partiyi sizinle birlikte ayağa kaldırırım. Hadi kalkın ayağa kalkın ve bu partiyi iktidar yapalım. Ben size güveniyorum, size inanıyorum” diye konuştu.

Antalya’da CHP'nin 38'inci Olağan İl Kongresi’ne katılan CHP Genel Başkan Vekili Özgür Özel, seçimi kaybetmenin nedenini sadece Kılıçdaroğlu'na indirgemenin haksızlık olacağını, bu nedenle vefalı bir değişim öngördüğünü söyledi.
Antalya’da CHP’nin 38’inci Olağan İl Kongresi’ne katılan CHP Genel Başkan Vekili Özgür Özel, seçimi kaybetmenin nedenini sadece Kılıçdaroğlu’na indirgemenin haksızlık olacağını, bu nedenle vefalı bir değişim öngördüğünü söyledi.

‘YEŞİL SOL PARTİ VE HDP’LİLERLE YAN YANA GELMEDİĞİMİZ MÜDDETÇE İKTİDAR HAYALDİR’

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Garip Erdoğan, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olamamasının ana nedenlerini sorgulamadan Sol Sosyalist Hareketi devrimcilerini bizimle buluşturmadığımız sürece iktidar olabilmemizin imkanı olmadığını hepimiz de görmekteyiz. Saadet Partisi ile ittifak yapabilme olanağımızı hayal edebilir miydik? İYİ Parti ile yan yana yürüyebileceğimi hayal edemezdim. Ben devrimci kimliği olan, inancı olan demokratik bir hayatı görmek için 45 yılımı veren bir insanım. Bunları bu partinin yöneticileri sağladı. Bu partinin genel başkanının katkısı tartışılamaz.

Türkiye’de Yeşil Sol Parti, HDP, devrimciler ve demokratlarla yan yana gelmediğiniz müddetçe iktidar da hayaldir. Bir iktidar 25 yıldır oy artırır mı? Muhalefet oy düşürür mü yahu. Bunu sorgulamak bizim işimiz değil mi? Mesele ‘Kemal gitsin, Ahmet gelsin’ meselesi değildir. Sorunu bilen derinlikli, analitik, sosyolojik incelememiz gerekmiyor mu? AK Parti’yi de Tayyip Erdoğan’ı da incelememiz gerekiyor. Ülkede yaşayan mağdur edilmiş sistem dışına itilmiş Kürtlerle buluşacak politikaları üretmediğimiz müddetçe başarısızlık kaçınılmazdır. Buradan Selahattin Demirtaş’ı saygıyla anıyorum. Buradan Selahattin Demirtaş’a selam gönderiyorum. Mücadelesi yarım kalmış bütün yoldaşlarıma selam gönderiyorum” dedi. 

YENİ İL BAŞKANI KAMACI

Parti delegelerinin konuşmasının ardından il başkanı adayları Nuri Cengiz ve Nail Kamacı kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Oy kullanma 16.30 ile 18.00 saatleri arasında gerçekleşti. Sürenin sona ermesinin ardından sandıklar açıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre 390 oy alan Nail Kamacı seçimi kazandı. Nuri Cengiz ise 208 oy aldı.

Etiketler: Özgür ÖzelSeçim
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bu bir zafer konuşması değil

Sonraki Haber

Ayıp ya rezil olduk

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Politika

Kılıçdaroğlu: Siyaset zenginleşme aracı değildir

25 Ağustos 2026
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kan tüccarları kaybedecek

25 Ağustos 2026
Özgür Özel, eylemdeki madencileri ziyaret etti
Politika

Özgür Özel’den iktidara sert çıkış: “Gücünüz bu holdinge niye yetmiyor?”

25 Ağustos 2026
Hava Kuvvetleri filosuna katılacak T-625 GÖKBEY için uçuş ekibi eğitimlerini tamamladı
Politika

Hava Kuvvetleri filosuna katılacak T-625 GÖKBEY için uçuş ekibi eğitimlerini tamamladı

25 Ağustos 2026
Alanya Otoyolu’nda fiziki gerçekleşme yüzde 30’a ulaştı
Politika

Antalya-Alanya arası 36 dakikaya düşecek! Dev projede yüzde 30 tamamlandı

25 Ağustos 2026
İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyona karşı bilincimizi güçlendireceğiz
Politika

İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyona karşı bilincimizi güçlendireceğiz

25 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Ayıp ya rezil olduk

Ayıp ya rezil olduk

En Güncel Haberler

Rojin Kabaiş dosyasında çarpıcı iddia: Bayıltılıp felç edilerek mi öldürüldü?
Öne Çıkan

Rojin Kabaiş dosyasında çarpıcı iddia: Bayıltılıp felç edilerek mi öldürüldü?

25 Ağustos 2026
Yerel Haberler

Silivri’de sitede 5 katlı binanın çatısında yangın

25 Ağustos 2026
Rusya'da kimya tesisinde yangın: 1 ölü, 130 yaralı
Dış Haberler

Rusya’da kimya tesisinde yangın: 1 ölü, 130 yaralı

25 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dere kenarında ölü bulunan kız kardeşler, 30 metreden düşmüş

25 Ağustos 2026
Yaşam

Silahlı kavgada yaralandı, 3 gün sonra hastanede öldü

25 Ağustos 2026
Yaşam

Plakası kapalı aracıyla drift atan sürücüye 281 bin TL ceza

25 Ağustos 2026
Yaşam

Buzağıyı otomobilin arka koltuğunda taşıdılar

25 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kayserispor, Bursaspor maçının hazırlıklarına başladı

- Haberton
25 Ağustos 2026

1'inci Lig ekiplerinden Metro Holding Kayserispor, 4'üncü haftada sahasında konuk edeceği Bursaspor maçının hazırlıklarına başladı. 1'inci Lig'de ilk 3 haftayı...

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

İnternetten alınan ürün kaç gün içinde iade edilir? 14 günlük süreyi kaçırmayın

Araba rölantide neden titrer? Motor çalışırken hissedilen sarsıntının nedeni bu parçalar olabilir

Telefonunuza gelen bu linklere sakın tıklamayın: Sahte bağlantı nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Rojin Kabaiş dosyasında çarpıcı iddia: Bayıltılıp felç edilerek mi öldürüldü?

Rojin Kabaiş dosyasında çarpıcı iddia: Bayıltılıp felç edilerek mi öldürüldü?

25 Ağustos 2026

Silivri’de sitede 5 katlı binanın çatısında yangın

25 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton