16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Uçan araçlar hayatımızın bir parçası haline gelecek

Uçan araçlar hayatımızın bir parçası haline gelecek

Haberton - Haberton
7 Temmuz 2024
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Uçan araçlar hayatımızın bir parçası haline gelecek

Uçan araçlar hayatımızın bir parçası haline gelecek

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Uçak teknisyeni Samet Saray, “Uçan araçlar hayatımızın bir parçası haline gelecek ve 2028’den itibaren görmeye başlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’yı uzaya götüren Dragon kapsülünün üretim aşamasında görev alan uzay ve uçak teknisyeni Samet Saray, Bağcılar Belediyesi’nin konuğu oldu. Bağcılar’dan uzaya uzanan yolculuğunu anlatan Saray: “Uçan araçlar hayatımızın bir parçası haline gelecek ve 2028’den itibaren görmeye başlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Bağcılar Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi mezunu uzay ve uçak teknisyeni Samet Saray, adını İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’yla duyurmuştu. Saray, Gezeravcı’yı uzaya götüren SpaceX firmasına ait Dragon kapsülünün üretim aşamasında görev almıştı.

Saray, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Bağcılar’dan Uzaya” isimli programa konuk oldu. Saray, etkinlikte gençlerin uzay ve kariyerine ilişkin sorduğu soruları cevaplandırdı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programa Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Saray’ın babası, annesi, eşi ve oğlu da katıldı.

UÇAN ARAÇLAR YAPIYORUZ

Günümüzde Supernal`de eVTOL üretiminde görev alan Saray, uçan araçlar yapıyor. Saray, yaklaşık olarak 4 yıl içerisinde hayatımıza gireceğini söylediği uçan araçların tasarımını biraz helikoptere, biraz uçağa, biraz da Togg’a benzetiyor.

Uçak teknisyeni Samet Saray, “Uçan araçlar hayatımızın bir parçası haline gelecek ve 2028’den itibaren görmeye başlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.
Uçak teknisyeni Samet Saray, “Uçan araçlar hayatımızın bir parçası haline gelecek ve 2028’den itibaren görmeye başlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

JETGİLLER HAYATIMIZIN BİR PARÇASI HALİNE GELECEK

Saray’a göre Jetgilleri 2028’den itibaren hayatımızda görmeye başlayacağız. Saray, bu konuda dünyada Dubai, New York ve Los Angeles gibi pilot şehirlerin olduğunu belirtti. Uçan araçların Türkiye’de ilk görüleceği yerin İstanbul olabileceğini söyleyen Saray, “Uçan araçlar bir taksi gibi yolcu paylaşımlı şekilde hayatımıza girecektir, daha sonra şahıslara kadar ineceğini düşünüyorum. Bir 10 yıl içerisinde hayatımızın bir parçası olacak gökyüzü çok daha kalabalık olacaktır” dedi.

ASLA VAZGEÇMEYİN

Gençlerin teknoloji alanında yaptıkları çalışmalarda ısrarcı olmalarını isteyen Saray, “Testlerinize devam edeceksiniz, asla vazgeçmeyeceksiniz. Belki çeşitli sensörler kullanarak işte kayıt cihazları kullanarak, daha önceki başarısız olduğunuz fırlatmalarda neyin başarısız olma sebebi olduğu konusunda detaylı bilgiye sahip olabilmeniz için işte bu sensörleri doğru yerlere koymanız gerekiyor” dedi.

YAPAY ZEKAYLA İLGİLENİN

Gençlerin teknolojiyi çok daha üst bir seviyeden yakaladığını söyleyen Saray “Daha iyi seviyelere hızlı bir şekilde gitmek için ben yapay zekâyla daha fazla ilgilenmenizi tavsiye edebilirim. Çünkü yapay zekâ şu anda farkında değiliz ne kadar ciddi bir şekilde geldiğini. Ama dünyada internet bulunduğu zaman insanların hayatını nasıl değiştirdi; o geçiş ya da cep telefonları, akıllı cihazlar şu anda yapay zekâ daha ciddi geliyor. Buna yoğunlaşabilirsiniz. Asla bu konularda karamsar davranmayın. İşte robotlar hayatımızı ele geçirecek gibi şeyler bazı filmlerde vs. bunu lanse ediyorlar. Hayır, bu çok güzel bir şey ve biz gençler olarak çok zekiyiz. Daha iyisini yapabilecek potansiyelde olduğumuzu düşünüyorum, buna yoğunlaşabilirsiniz” diye konuştu.

“MESLEK LİSELERİNE KARŞI BİR ÖNYARGI SÖZ KONUSU”

Meslek liselerine karşı bir önyargının olduğunu söyleyen Saray, “Benim zamanımda ben meslek lisesinden çıktıktan sonra mühendislik bölümlerini seçemiyordum ve benim için o en büyük dezavantajdı. Onun için değişiklikler yapıldı, bu büyük bir avantaj. Bence meslek lisesinde okumak büyük bir avantaj. Çünkü genelde gençler 16-17 yaşlarında liseye başlıyor, orada 4 yıllık bir süreç içerisinde bir mesleği öğrenmek mi ya da genel eğitimler almak mı? Kesinlikle mesleğe yönelmek daha faydalı oluyor. O zamanla 21 yaşlarındaki zaman daha farklı olabiliyor. Benim gibi başarılı olan, sizin gibi başarılı olacak kardeşlerimin bu algıyı tamamen kıracağını düşünüyorum.

Bağcılar’da lise hayatımı yaşadım ve bunun sayesinde ben Bağcılar Anadolu Teknik Lisesi’nden Uçak Elektroniği ve Teknisyenliği bölümünden mezun oldum. O zamanlar açıkçası herhangi bir yurt dışında ya da çok büyük firmalarda büyük işler yapabileceğim aklıma dahi gelmemişti. Fakat insanın önüne çeşitli fırsatlar çıkıyor. Ben bir abiniz gibi size anlatmak istiyorum. Şunu fark ediyorum buradaki eğitim fazlasıyla yeterli. Burada öğrendiğimiz bu kültür aslında çok değerliymiş. Çünkü ben farklı yerlerde farklı pozisyonlarda şirketlerin içerisinde bulunduğum için rahatlıkla söyleyebiliyorum” dedi.

GENÇLERİMİZİN ÖNÜNDE ÖNEMLİ BİR İDOL

Samet Saray’ın gençlerin idol olarak görebileceği çok önemli bir isim olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Samet kardeşim Bağcılar’ımızda okumuş İstanbul’un çok kıymetli bir ferdi. Aynı zamanda yurt dışında çok önemli işlere imza atarak ülkemizin gurur kaynağı olmaya devam ediyor. Kendisinin çok kıymetli tecrübelerinden gençlerimizle birlikte yararlanma fırsatı bulduk. Arkadaşlar Jetgiller diye bir çizgi film vardı bizim çocukluğumuzda, bilenler bilir yeni nesil çok bilmez onu. Uzay araçlarıyla işten eve, evden işe gidilirdi. Buna çok uzak değiliz artık. Samet Bey de bunun üzerinde çalışıyor” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İzmir Fen Lisesi’ndeki soruşturmalar TBMM gündeminde

Sonraki Haber

Hukuk mesleklerine giriş sınavını ilk kez yapacağız

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15'lere çıktı'
İş Dünyası

Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15’lere çıktı

15 Mayıs 2026
BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
İş Dünyası

BtcTurk, A Milli Futbol Takımı’nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı

15 Mayıs 2026
Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
İş Dünyası

Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi’nde hizmete açtı

15 Mayıs 2026
SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten'i tanıttı
İş Dünyası

SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten’i tanıttı

15 Mayıs 2026
Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu
İş Dünyası

Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu

15 Mayıs 2026
Tadelle ve Sarelle'ye Business Honors Awards'tan iki ödül
İş Dünyası

Tadelle ve Sarelle’ye Business Honors Awards’tan iki ödül

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Hukuk mesleklerine giriş sınavını ilk kez yapacağız

Hukuk mesleklerine giriş sınavını ilk kez yapacağız

En Güncel Haberler

Bilim & Teknoloji

Çocuklar kaç yaşında telefon kullanmalı?

16 Mayıs 2026
Cellulite problem. Slim woman in underwear holding orange on light blue background, closeup. Zoomed skin with dimples, view through magnifying glass
Moda ve Kadın

Kadınlarda selülit neden oluşuyor? Görünümünü azaltmak için hangi alışkanlıklar önemli?

16 Mayıs 2026
beautiful happy smiling blonde girl with colorful shopping bags isolated over yellow
Moda ve Kadın

Kadınlarda alışveriş bağımlılığı nasıl kontrol altına alınır?

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Küçükçekmece D-100 Karayolu’nda otomobil bariyerlere çarparak takla attı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
Yaşam

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İngiltere'de bir öğrenci menenjit nedeniyle hayatını kaybetti

İngiltere’de bir öğrenci menenjit nedeniyle hayatını kaybetti

- Haberton
16 Mayıs 2026

İngiltere'de Reading bölgesinde görülen menenjit vakalarının ardından bir öğrencinin yaşamını yitirdiği, iki öğrencinin ise tedavi altına alındığı bildirildi. İngiltere Sağlık...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Çocuklar kaç yaşında telefon kullanmalı?

16 Mayıs 2026
Cellulite problem. Slim woman in underwear holding orange on light blue background, closeup. Zoomed skin with dimples, view through magnifying glass

Kadınlarda selülit neden oluşuyor? Görünümünü azaltmak için hangi alışkanlıklar önemli?

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton