27 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Sağlık Haberleri - Türkiye, botoks, dolgu ve ameliyatsız yüz liftingi işlemlerinde Avrupa’da öncü

Türkiye, botoks, dolgu ve ameliyatsız yüz liftingi işlemlerinde Avrupa’da öncü

Haberton - Haberton
30 Aralık 2025
- Sağlık Haberleri
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Türkiye, botoks, dolgu ve ameliyatsız yüz liftingi işlemlerinde Avrupa'da öncü
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Dr. Saltuk Aslan Kendir, “Türkiye, botoks, dolgu ve ameliyatsız yüz liftingi işlemlerinde Avrupa’da öncü. Bu süreçte sağlık turizminin kişi başı harcama ortalaması rekor seviyeye ulaştı” dedi.

Dr. Kendir, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2025 yılına ait estetik sağlık turizmi raporuna göre, Türkiye dünya genelinde medikal estetik işlemlerde 6’ncı sıraya yerleşti. Botoks, dolgu ve ameliyatsız yüz liftingi gibi ameliyatsız yöntemler, hem lokal hem de yabancı hasta sayısında ciddi artış yarattı. ISAPS verilerine göre dünya genelinde estetik işlem sayısı 35 milyonu aşarken, Türkiye bu hacimden önemli bir pay aldı. USHAŞ’ın açıkladığı 2024 sağlık turizmi gelirleri 3 milyar doları aşarken, estetik alanında raporlanan gelirlerin de bu payda önemli bir rol oynadığı görüldü. Medikal estetik işlemler, hem ülke ekonomisi hem de sektör profesyonelleri için stratejik öneme sahip” diye konuştu.

Dr. Kendir, “Kendi adıma 3 adet marka tescili bulunuyor. Yüz gençleştirme alanında geliştirdiğim kombinasyon tekniklerden olan ‘tak kullan’ yöntemi özellikle cerrahi müdahale istemeyen hasta grubunda büyük karşılık buldu. Yüzde minimal invaziv tekniklerle sağlanan hacim kazanımı, doğal görünüm ve lifting ile kısa iyileşme süresi öne çıkıyor. Yeni protokolümüz, hastalarımıza güvenli ve konforlu bir gençleşme sunuyor. Türkiye’nin bu alandaki gücünü artıracak yenilikler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

‘AMELİYATSIZ YÜZ GENÇLEŞTİRME TRENDİ YÜKSELİYOR’

Yeni teknikleri geliştirmeye devam edeceklerini anlatan Dr. Kendir, “2025 yılında dünya genelinde estetik turizmin en hızlı büyüyen segmenti ameliyatsız yüz gençleştirme işlemleri oldu. Bu alandaki büyüme oranı cerrahi işlemlere kıyasla yüzde 35 daha fazla. Türkiye, özellikle botoks, dolgu ve ameliyatsız yüz liftingi Avrupa ve Orta Doğu pazarında öncü konuma geldi. Bu süreçte sağlık turizminin kişi başı harcama ortalaması rekor seviyesine ulaştı. Cerrahi operasyon istemeyen, doğal görünüm arayan geniş bir hasta kitlesi var. Bu grup için ameliyatsız protokollerle etkili sonuçlar almak mümkün. Kendi geliştirdiğimiz teknik, hem yurt içinde hem yurt dışında çok sayıda hastamızın tercih sebebi oldu. Birçok Türk hekimine geliştirdiğim teknikleri paylaşmaya devam ediyorum. Markamız bünyesinde yeni teknikler geliştirmeye devam ediyoruz. Amacımız Türkiye’nin bilimsel çalışmalarına katkıda bulunmak” dedi.

‘ESTETİK ALANINDAKİ KÜRESEL REKABET HIZ KAZANDI’

Dr. Kendir, “Estetik turizmi, 2025 yılında dünya çapında 50 milyar dolarlık hacme ulaşarak rekor kırmıştır. Güney Kore, ABD, Brezilya ve Türkiye, bu pastadan en büyük payı alan ülkeler arasında yer aldı. Özellikle Seul, İstanbul ve São Paulo gibi şehirler, estetik alanında merkez konumunda. Güzellik standartlarının küresel ölçekte tekleşmesi ve sosyal medyanın etkisiyle estetik seyahatleri artık sıradan hale gelmiştir. Dijital sağlık danışmanlığı, online ön muayene ve tedavi sonrası takip hizmetlerinin artması, hasta deneyimini daha da kolaylaştırmaktadır. Türkiye’nin estetik sağlık turizminde agresif tanıtım politikaları ve fiyat-performans avantajı, bu rekabette öne çıkmasını sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

‘SEKTÖRDEKİ YERİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ’

İstanbul merkezli hizmet verdiklerini hasta portföyünü Avrupa ve Orta Doğu pazarında büyüttüklerini belirten Dr. Kendir, “Alanımızda geliştirdiğimiz yeni tekniklerle global markalaşma yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Klinik yapımızda farklı uzmanlık alanlarını bir araya getirdik. 2020’lerden beri başta Arap coğrafyası olmak üzere ve diğer batı ülkelerinden gelen hasta sayımız artarak devam ediyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığımızın düzenlediği sertifikalı eğitim programlarının çok katkısını görüyoruz. Hatta Türkiye’de yapılan medikal estetik uygulamaları, saç ekim uygulamaları değerli hekimlerimiz tarafından başarı ile uygulanması sonucunda Rusya’da bazı talk-showlara konu oldu. Yeni geliştirdiğimiz ameliyatsız teknik, sektörde fark yaratıyor. 2026’da yurtdışı hasta sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Sadece teknik değil, etik ve kalite standartlarında da bölgeye örnek olacağız” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Diyarbakır’da beyaza bürünen tarihi mekanlar dronla görüntülendi

Sonraki Haber

Ağrı’da en düşük hava sıcaklığı eksi 19,1 olarak ölçüldü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'Birkaç saniyelik cesaret, bir ömür sürecek felçle sonuçlanabilir'
Sağlık Haberleri

Birkaç saniyelik cesaret, bir ömür sürecek felçle sonuçlanabilir

26 Haziran 2026
Gün içinde en fazla zaman uykuya ayrılıyor
Sağlık Haberleri

Gün içinde en fazla zaman uykuya ayrılıyor

26 Haziran 2026
Bakan Memişoğlu'ndan yerli kalp-akciğer makinesiyle ameliyat olan hastaya ziyaret
Sağlık Haberleri

Bakan Memişoğlu’ndan yerli kalp-akciğer makinesiyle ameliyat olan hastaya ziyaret

26 Haziran 2026
ABD'den Türkiye'ye tedavi için geldi, Bursa Şehir Hastanesi'nde sağlığına kavuştu
Sağlık Haberleri

ABD’den Türkiye’ye tedavi için geldi, Bursa Şehir Hastanesi’nde sağlığına kavuştu

25 Haziran 2026
Doç. Dr. Doğan: Aşırı sıcaklarda gıda zehirlenmeleri yoğun bakıma kadar götürebilir
Sağlık Haberleri

Aşırı sıcaklarda gıda zehirlenmeleri yoğun bakıma kadar götürebilir

25 Haziran 2026
Bağırsak florasında bozulma kolon kanseri riskini genç yaşlara taşıyor
Sağlık Haberleri

Bağırsak florasında bozulma kolon kanseri riskini genç yaşlara taşıyor

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Ağrı'da en düşük hava sıcaklığı eksi 19,1 olarak ölçüldü

Ağrı'da en düşük hava sıcaklığı eksi 19,1 olarak ölçüldü

En Güncel Haberler

Bursa'da bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı

27 Haziran 2026
Zincirleme kazada 2 otomobil dereye uçtu:  6 yaralı
Yerel Haberler

Zincirleme kazada 2 otomobil dereye uçtu: 6 yaralı

27 Haziran 2026
Kütahya’da traktör devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Yerel Haberler

Kütahya’da traktör devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

27 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Suriye’de rahatsızlanıp şehit olan başçavuş toprağa verildi

26 Haziran 2026
Yaşam

Emekli olan 2 öğretmene duygusal veda töreni

26 Haziran 2026
Yaşam

TÜBİTAK Fen Lisesi, ilk mezunlarını verdi

26 Haziran 2026
Yaşam

Dedesinin hediye ettiği saat tutkuya dönüştü; 25 senede 500 saat biriktirdi

26 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Hatay'da orman yangını, büyümeden söndürüldü

Hatay’da orman yangını, büyümeden söndürüldü

- Haberton
27 Haziran 2026

Hatay’ın Antakya ilçesinde çıkan orman yangını, ekipler tarafından büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın, akşam saatlerinde Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi...

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

Gece sık sık uyanmak hangi hastalığın habercisi olabilir?

Market fiyatları neden sürekli artıyor? Uzmanlar perde arkasını anlattı

Güncel Haber

Bursa'da bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı

Bursa’da bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı

27 Haziran 2026
Zincirleme kazada 2 otomobil dereye uçtu:  6 yaralı

Zincirleme kazada 2 otomobil dereye uçtu: 6 yaralı

27 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton