2 Kasım 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Türk mikromobilite girişimi 2 ülkeye daha açılıyor

Türk mikromobilite girişimi 2 ülkeye daha açılıyor

Haberton - Haberton
4 Ekim 2022
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Türk mikromobilite girişimi 2 ülkeye daha açılıyor

Türk mikromobilite girişimi 2 ülkeye daha açılıyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Elektrikli scooter’lar gibi mikromobilite çözümleri pazarda giderek daha çok talep görüyor. Türk mikromobilite girişimi hop, bu yıl üçüncü yaşını kutluyor.

Sürdürülebilir bir dünya için çalıştıklarını söyleyenhop Kurucu Ortağı ve CEO’su Yiğit Kipman, “2019’da ortaklarım Ahmet Batı, Emrecan Batı ve Gökalp Üstün’le birlikte sürdürülebilir bir dünya için ulaşım kaynaklı çevre kirliliğini ve karbon salımını paylaşımlı araçlar ile azaltma hedefiyle Ankara’da kurduğumuz hop, üçüncü yılını mevcut yatırımcılarından güven tazeleyerek aldığı 10 milyon dolarlık yatırım ve köprü finansman desteğiyle tamamlıyor. 3 yıllık yolculuğumuzda Türkiye’de 18, dünyada ise 20’den fazla şehirde hizmet veriyoruz. Yıl bitmeden 2 yeni Doğu Avrupa ülkesinde daha hizmet vermeye başlayacağız” dedi. 

Bugüne dek insanların değil, otomobillerin çevresine inşa edilmiş şehirlerin, sürdürülebilirliğe ve şehirlerin yaşanabilirliğine zarar veren en büyük faktörlerden biri olduğuna dikkat çeken Kipman,“Küresel salgından bu yana yaşanabilir, yaya odaklı kentler inşa etmenin önemini daha iyi fark ediyoruz. İklim değişikliğinin gözle görülür etkileri, bireyleri de bu konuda adım atmaya teşvik ediyor.

Elektrikli scooter’lar gibi mikromobilite çözümleri pazarda giderek daha çok talep görüyor. Kullanıcılar trafikte zaman kaybetmemek, konforlu bir yolculuk yapmak, bu sırada da karbon ayak izlerini azaltmak ve ulaşım maliyetlerini dengelemek için paylaşımlı ve elektrikli mikromobilite araçlarına yöneliyor. Hop olarak 3. yılımızıkutlarken sürüş deneyimi, erişilebilirlik, performans ve teknolojisiyle öne çıkan araçlarımızı ülkemizin 18 farklı şehrinde 1 milyonu aşkın aktif kullanıcıya ulaştırmayı başararak, Türkiye’nin hizmet alanı en geniş mikromobilite firması olduk.

Haziran 2022 itibarıyla sürdürülebilir büyüme hedefimiz doğrultusunda Karadağ’ın Podgoritsa ve Budva şehirlerinde yurt dışı operasyonlarımıza da başladık. Yurt dışındaki ilk durağımız olan Karadağ’da ilk kez tüm günlük operasyonumuzu elektrikli kargo araç ve bisikletleriyle yaparak şirket içi karbon nötr olma taahhütlerimize bir adım daha yaklaştık. Yıl bitmeden 4 ülke, 25 şehir hedefimize hızla ilerliyoruz” diye konuştu.

İŞ BİRLİKLERİ VE YATIRIMLARLA BÜYÜYOR

Markanın üçüncü yılını bitirirken faiz ve vergi öncesi sonuçlarında kârlılığı (FVÖK) yakalayarak Türkiye’deki ve dünyadaki rakipleri arasında bir ilki başardığına dikkat çeken hop Kurucu Ortağı ve CEO’su Yiğit Kipman, “Üçüncü yılımızda Inveo Yatırım Holding iştiraki Inveo Ventures liderliğinde mevcut yatırımcılarımızdan sağladığımız 10 milyon dolarlık yatırım ve finansman desteğiyle güven tazeledik. Bir yılda filomuzu 3 katına çıkardık.

Ford Otosan işbirliğimizle şirketin elektrikli mobilite çözümü Rakun Mobilite’yi günlük operasyonlarımızda kullanmaya başladık. GAMA Enerji işbirliğimizle hizmete sunduğumuz araçların tüm elektrik ihtiyacını rüzgar enerjisinden karşılıyoruz. Bu iş birlikleri ve yatırımlarla, 2019’dan bu yana 2.500 ton karbon tasarrufu yapılmasına aracı olarak karbon nötr vizyonumuza kararlı adımlarla yaklaşıyoruz. Odağına sürdürülebilirliği alan ve toplumsal faydayı gözeten bir şirket olarak, adil ve kullanıcı odaklı gelir modelimizle paylaşım ekonomisini de destekliyoruz” diye konuştu.

YENİ YATIRIM TURUNA HAZIRLANIYOR

Seri A yatırım turu için hazırlıklarını sürdürdüklerini hatırlatan Kipman, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“AR-GE ve mühendislik faaliyetlerinden operasyonel süreçlere, müşteri hizmetlerinden bakım onarım faaliyetlerine tüm ihtiyaçlarımızı şirket içindeki ekipler tarafından karşılıyoruz. Bölgede ve dünyada en sağlıklı büyüyen, başarılı ve sürdürülebilir paylaşımlı mikromobilite firması olma arzumuzla yıl bitmeden 2 ülkede daha hizmet vermeye başlayacağız.

Operasyonel mükemmelliğe ulaşarak şirket kârlılığının en üst seviyeye çıkarılması, filomuzda son teknolojiyle üretilmiş araçlara yer verilmesi ve mühendislik ekibimizle söz konusu araçların teknolojilerinin yerelleştirilmesi konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Kısa zaman içinde ürün portföyümüze elektrikli bisiklet ve hafif elektrikli otomobil eklemeyi ve mevcut filomuzu iki katına çıkarmayı planlıyoruz. Hop olarak, insanlara deneyim kazandırmayı ilkelerimiz arasında sayıyoruz.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kuyumcunun duvarını delen hırsız yakalandı

Sonraki Haber

Cep telefonuyla konuşma süresi aylık ortalama 560 dakika

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İş Dünyası

Dünya sağlıklı yaşama trilyonlar harcıyor: LONGWELL’den bilgi kirliliğine karşı uzman rehberliği

2 Kasım 2026
İş Dünyası

TÜSİAD, COP31’de Türk iş dünyasının iklim gündemine katkısını güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor

2 Kasım 2026
YEKA RES-2026 yarışmaları tamamlandı
İş Dünyası

YEKA RES-2026 yarışmaları tamamlandı

2 Kasım 2026
İş Dünyası

TCL’den spor ve sinemaseverlere müjde!

2 Kasım 2026
Hayat Finans'ta üst düzey atama! Yeni Genel Müdür Ş. Tuğbay Kumoğlu oldu
İş Dünyası

Hayat Finans’ta üst düzey atama! Yeni Genel Müdür Ş. Tuğbay Kumoğlu oldu

2 Kasım 2026
SANKON üyesi Emlak ve Gayrimenkul Federasyonu’nda Mücahit Yılmaz yeniden başkan seçildi
İş Dünyası

SANKON üyesi Emlak ve Gayrimenkul Federasyonu’nda Mücahit Yılmaz yeniden başkan seçildi

2 Kasım 2026
Sonraki Haber
Cep telefonuyla konuşma süresi aylık ortalama 560 dakika

Cep telefonuyla konuşma süresi aylık ortalama 560 dakika

En Güncel Haberler

Öne Çıkan

Sermaye piyasası soruşturması: Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü adliyeye sevk edildi

2 Kasım 2026
Kuyumcunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu
Yerel Haberler

Kuyumcunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

2 Kasım 2026
Yerel Haberler

Kırıkkale’de 1 kişinin öldüğü kavgaya ilişkin davada 10 sanığa hapis cezası

2 Kasım 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kavgada bıçaklanan Muhammed öldü

2 Kasım 2026
Yaşam

Sefaköy’de metrobüste çıkan yangın söndürüldü

2 Kasım 2026
Yaşam

İnşaatta 2 stajyerin öldüğü kazaya ilişkin davada yeni bilirkişi raporu: 4 sanık kusurlu

2 Kasım 2026
Yaşam

İzmir’de hava bir anda değişti! Sağanak yağışın ardından sis çöktü

2 Kasım 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kalp sağlığının şifresi: ‘Doğru beslenme ve düzenli spor’

- Haberton
2 Kasım 2026

Hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme, obezite ve stres, kalp ve damar hastalıkları açısından önemli risk faktörleri arasında yer alıyor. Kalp sağlığını...

2027’de IMEI kayıt ücreti, pasaport ve trafik cezaları ne kadar olacak? Yeni oran için geri sayım

Schengen vizesinde randevu sorunu! 2026’da başvuru nasıl yapılır, hangi belgeler gerekiyor?

Çilekli, karpuzlu puff tehlikesi! Kalp krizi ve ölümcül akciğer hasarı riski

Vegan beslenmede B12 eksikliği riski! Hangi vitamin ve minerallere dikkat edilmeli?

Güncel Haber

Sermaye piyasası soruşturması: Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü adliyeye sevk edildi

2 Kasım 2026
Kuyumcunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

Kuyumcunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

2 Kasım 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton