Bir toplum nasıl yok edilir, savaşla mı yoksa sinir edip yozlaştırarak mı yok edilmesi daha kolaydır. Bir toplumu toplum yapmak mı daha kolay yoksa toplumu yok etmeye çalışmak mı?
Toplumda kabul edilen bazı değerler vardır bu değerler her ne kadar bazen artı bazen eksi olsa da genel anlamda toplumu toplum yapan yegane kurallar bütündür, bazen kurallar algılarla karışır insanların bireysel argoları kural olarak saptanır, toplumda ancak yegane kural bir toplumu toplum yapan akla mantığa uygun kuralların bütünüdür.
Yalnız toplumsal kurallar da acil olmalıdır ki toplumda uzun süreçlerde var olabilsin yoksa toplumun eğitim seviyesi yükseldikçe kadınlar başarı sağladıkça var olduğunu başardığını gördükçe artık o mantıksız toplumsal kurallar toplumun gerisinde kalır yok olur ve toplum içinde olurken aynı zamanda kendi benliğini kaybederek bir başka toplum yapısına, benim tercihim bir başka toplum yapısını benimseyen toplumlarda kişiler kendi toplumlarında yabancı kalır.
Şu anda gençler için bir tanım kullanılıyor nereye gidiyor bu gençlik, toplum değişiyor gençler toplumdan kopuk, tüm bunların temel sebebi aslında kimsenin toplumdan koptuğu yok toplumda kuşak çatışmaları da yok, kuşak çatışmalarının olmasının temel sebebi de koyulan toplumsal kuralların bazılarının mantık dışı, bazılarında toplum yaşamından geride olmasıdır.
Yüzyıllar önce koyulmuş olan bazı kurallar, akıl dışı toplumsal yasalar bugün kadının da toplumda etkin bir rol oynaması ile çağ dışı görülmüştür.
Pek çok konuda toplumsal kurallar toplumla ters düşmüştür, toplumsal kurallar toplumun gerisinde kaldığında yeni neslin toplumdan kopuk olmaması için çağ dışı kurallar yerine topluma uygun mantık çerçevesinde yeni kurallar ve toplumsal yasalar koyulmalıdır. Toplumun bir başka toplumu benimsememesi için kendi toplumsal kurallarının çağa uygun hale getirilmesi gerekir kurallar çağa uygun hale getirilirse gençler dahil kimse kendi toplumsal kurallarını bırakarak yeni kurallar benimsemez ve topluma ters düşmez.