15 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - TESKOMB Kıbrıs tatiliyle yine gündemde

TESKOMB Kıbrıs tatiliyle yine gündemde

Haberton - Haberton
20 Aralık 2021
- Politika, CHP Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
TESKOMB Kıbrıs tatiliyle yine gündemde

TESKOMB Kıbrıs tatiliyle yine gündemde

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

“Kaliteli adamım, 150 alıyorum” çıkışıyla hatırlanan AKP’li eski milletvekili Abdulkadir Akgül’ün başında bulunduğu esnafın çatı kuruluşu TESKOMB Kıbrıs’taki lüks otelde seminer organizasyonuyla yine gündeme geldi.

CHP’li Mahmut Tanal, konuyu Meclis’e taşıdı.

Meclis’teyken “4 farklı yerden 75 bin TL maaş aldığı” iddialarına, “Kaliteli adamım, 150 alıyorum” şeklinde cevap vermesiyle hafızalara kazınan eski AKP Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül’ün genel başkanlığını yürüttüğü Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği, kısa adıyla TESKOMB, yine lüks otel etkinliğiyle Meclis gündemine geldi.

TANAL ÖNERGE VERDİ: KRİZDEKİ ESNAFA DESTEKLE DEĞİL…

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, TESKOMB’un, “eğitim semineri” gerekçesiyle kendisine bağlı bölge birlikleri için KKTC’deki lüks otelle anlaştığı iddiasıyla ilgili olarak Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Tanal, hazırladığı önerge metninde, “TESKOMB’un, ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren esnafa yönelik desteklerle değil, ‘eğitim semineri’ adı altındaki tatil organizasyonlarıyla, KKTC’deki, Antalya’daki 5 yıldızlı otellerde TESKOMB’a bağlı bölge birlikleri ve kooperatif yöneticilerine yönelik etkinliklerle gündeme geldiğini hatırlattı.

TESKOMB BÖLGE BİRLİKLERİ, SIRAYLA KAYA ARTEMİS’E GEÇİYOR!

CHP’li vekil Tanal, devamında şu soruları yöneltti:

– TESKOMB’un Ocak 2010 yılından söz konusu önerge tarihine kadar Türkiye ve KKTC’deki otellerde düzenlediği eğitim semineri, etkinlik sayısı kaçtır? Söz konusu eğitim seminerlerinin, etkinliklerin kaçı KKTC’deki otellerde, kaçı Türkiye’deki otellerde gerçekleşmiştir? 2021 yılı içerisinde Türkiye ve KKTC’deki otellerde düzenlenen eğitim semineri, etkinlik var mıdır? Şayet var ise bahse konu seminer ya da etniklikler için seçilen otel ya da oteller hangileridir? Söz konusu otel ya da oteller nerelerdedir?

– Merkez Birlik TESKOMB’un, kendisine bağlı esnaf kefalet kooperatifleri bölge birlikleri temsilcileri için seminer, mesleki etkinlik adı altında KKTC’deki 5 yıldızlı otel olan Kaya Artemis Resort ve Casino’da 3 aylığına 50 oda tuttuğu iddiası doğru mudur? Şayet doğru ise KKTC’deki Kaya Artemis adlı otelle hangi tarihte anlaşma sağlanmıştır? Anlaşmanın bitiş tarihi ne zamandır? Her bir bölge birliği için belirlenen etkinlik günü sayısı kaçtır? Otele ilk giden TESKOMB’a bağlı bölge birliği hangisidir? Otele ödenen ya da ödenecek para miktarı ne kadardır? Türkiye’den otelin bulunduğu KKTC’ye gidiş için ödenen, ödenecek olan ulaşım ve uçak giderleri ne kadardır?

KIBRIS’A GİDENLERE NE KADAR HARCIRAH ÖDENECEK?  

– TESKOMB Genel Kurulu’nda, kurum içi kararlarda yurt dışı harcırah tutarı kaç TL olarak belirlenmiştir? Kıbrıs’a giden TESKOMB yöneticilerine, bölge birliği, kooperatif temsilcilerine ne kadar harcırah ödemesi yapılacaktır?

– TESKOMB ve TESKOMB’a bağlı bölge birlikleri ile kooperatiflerinin faaliyetleri, Ticaret Bakanlığı’na bağlı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından incelenmekte midir? Şayet incelenmekteyse sonuçlanan soruşturma dosyası var mıdır? Şayet var ise soruşturma neticesinde ne tür yaptırımlar uygulanmıştır? Halihazırda TESKOMB ve TESKOMB’a bağlı bölge birlikleri ile kooperatiflerine yönelik devam soruşturma var mıdır?

TESKOMB GENEL BAŞKANI: KALİTELİ ADAMIM, 150 ALIYORUM

TESKOMB Genel Başkanlığı görevini yürüten Abdulkadir Akgül, AKP’nin eski milletvekillerinden. Akgül’ün 1 Kasım seçimlerinde AKP’den Yozgat Milletvekili seçilmesine rağmen TESKOMB Genel Başkanlığı’ndan istifa etmeyip bu görevine devam etmesi, Meclis’te sert tartışmalara neden olmuştu. 2018 Mali Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı’nın görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nun 14 Aralık 2017 tarihli oturumunda, Akgül kürsüdeyken söze giren CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Akgül’ün hem milletvekili hem de TESKOMB Genel Başkanı olarak görev yapmasını eleştirmişti. Tanal, TESKOMB’un esnaf kredilerinin de “eşe dosta dağıtıldığını” savunmuştu. Tanal’ın “4 ayrı yerden maaş aldığı, milletvekili maaşıyla birlikte aylık gelirinin 75 bin TL olduğu” eleştirisini yönelttiği Abdulkadir Akgül, “Ben kaliteli adamım, 150 alıyorum, ne 75’i be!” cevabını vermişti.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Küçük işletmelere siber saldırı tehdidi

Sonraki Haber

ABD’de yaşayan Türk doktordan önemli çalışma

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan güçlü devlet vurgusu: "Terörsüz bir Türkiye'ye doğru emin adımlarla ilerliyoruz"
Politika

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’ndan güçlü devlet vurgusu: “Terörsüz bir Türkiye’ye doğru emin adımlarla ilerliyoruz”

15 Eylül 2026
AK Parti'li Gül: Terörsüz Türkiye sürecinde emin adımlarla ilerliyoruz
Politika

AK Parti’li isim terör sorununu çözme noktasına gelindiğini açıkladı: “Süreçte emin adımlarla ilerliyoruz”

15 Eylül 2026
Keçiler de icralık oldu
Politika

Keçiler de icralık oldu

15 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da gençlerle buluştu: 'Terörsüz Türkiye' ve gençlik politikalarını değerlendirdi
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’da gençlerle buluştu: ‘Terörsüz Türkiye’ ve gençlik politikalarını değerlendirdi

14 Eylül 2026 - Güncellenme Tarihi 15 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PISA 2025 raporuna göre Türkiye, puanını en fazla artıran ülke oldu
Politika

Erdoğan’dan PISA 2025 mesajı: “Türkiye üç alanda da başarısını artıran tek ülke oldu”

14 Eylül 2026
Bakan Bolat’tan ekonomi mesajı: “Türkiye 16’ncı büyük ekonomi olacak”
Politika

Bakan Bolat’tan ekonomi mesajı: “Türkiye 16’ncı büyük ekonomi olacak”

14 Eylül 2026
Sonraki Haber
ABD'de yaşayan Türk doktordan önemli çalışma

ABD'de yaşayan Türk doktordan önemli çalışma

En Güncel Haberler

Eyüpsultan'da otobüs yangınında hayatını kaybeden Yüsra son yolculuğuna uğurlandı
Öne Çıkan

Eyüpsultan’da otobüs yangınında hayatını kaybeden Yüsra son yolculuğuna uğurlandı

15 Eylül 2026
Küba: ABD'nin yaptırımları ülkede ‘yıkıcı insani sonuçlara’ yol açtı
Dış Haberler

Küba: ABD’nin yaptırımları ülkede ‘yıkıcı insani sonuçlara’ yol açtı

15 Eylül 2026
Gülistan Doku soruşturmasında 6’ncı dalga: 4 tutuklama, tutuklu sayısı 36’ya yükseldi
Öne Çıkan

Gülistan Doku soruşturmasında 6’ncı dalga: 4 tutuklama, tutuklu sayısı 36’ya yükseldi

15 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Demirci’nin coğrafi işaretli eriğinin kurusu dünya sofralarında

15 Eylül 2026
Yaşam

Nişan için geldiği Bolu’da fenalaştı, ambulans helikopterle Antalya’ya sevk edildi

15 Eylül 2026
Yaşam

5 bin 500 caretta caretta yavrusu kırmızı LED ile yolunu şaşırmadan denize ulaştı

15 Eylül 2026
Yaşam

Bakan Ersoy, Filistin Kültür Bakanı Hamdan ile görüştü

15 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Otomobil ile kamyon kafa kafaya çarpıştı; 1 ölü

Otomobil ile kamyon kafa kafaya çarpıştı; 1 ölü

- Haberton
15 Eylül 2026

Artvin’in Yusufeli ilçesinde kamyon ile kafa kafaya çarpışan otomobilin sürücüsü Hasan Serdar Alyüz (39), hayatını kaybetti. Kaza dün akşam saatlerinde...

Sonbahar alerjileri: Küf sporları ve iç mekân hava kalitesi neden daha fazla önem kazanıyor?

Çocuk ders çalışmak istemiyorsa ne yapılmalı? Uzmanların önerdiği etkili yöntemler

EYT’den emekli olup çalışmaya devam edenlerin hakları neler? Maaş, kıdem, izin ve SGDP ayrıntıları

İkinci el otomobil alırken motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Ustaların baktığı kritik işaretler

Güncel Haber

Demirci'nin coğrafi işaretli eriğinin kurusu dünya sofralarında

Demirci’nin coğrafi işaretli eriğinin kurusu dünya sofralarında

15 Eylül 2026
Nişan için geldiği Bolu’da fenalaştı, ambulans helikopterle Antalya’ya sevk edildi

Nişan için geldiği Bolu’da fenalaştı, ambulans helikopterle Antalya’ya sevk edildi

15 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton