26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - TBMM’de bu hafta en düşük emekli aylığı görüşülecek

TBMM’de bu hafta en düşük emekli aylığı görüşülecek

Haberton - Haberton
18 Ocak 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
TBMM'de bu hafta en düşük emekli aylığı görüşülecek
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

TBMM’de bu hafta en düşük emekli aylığının 20 bin liraya yükseltilmesine ilişkin düzenlemeyi de içeren, ‘Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ görüşülecek.

TBMM’de bu hafta Genel Kurul ve komisyon çalışmaları salı günü başlayacak. Genel Kurul’da, en düşük emekli aylığının artırılmasını da içeren ‘Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başlanacak. Teklife göre, en düşük emekli aylığı, ocak ödeme döneminden itibaren 20 bin lira olacak. Asgari ücret işveren desteği 2026 yılı için 1 Ocak’tan itibaren 1000 liradan 1270 liraya yükseltilecek.

GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜNE SAHİP ARAÇLARA YOL VERMEYENLERE 15 BİN LİRA CEZA KESİLECEK

En düşük emekli aylığına içeren kanun teklifi görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Genel Kurul’da, trafik cezalarının artırılmasına yönelik düzenlemeleri de içeren, ‘Karayolları Trafik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ görüşmelerine devam edilecek. Geçen hafta ilk 17 maddesi kabul edilen teklife göre, tescil plakasının farklı okunmasına veya okunamamasına bilerek neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan sürücüler, 140 bin lira idari para cezasına çarptırılacak, araç 30 gün süreyle trafikten menedilecek. Yük taşımada kullanılan ve azami yüklü ağırlığı 3 bin 500 kilogramdan fazla motorlu taşıtlar ile yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan ve sürücüsü dahil oturma yeri 17’den fazla motorlu taşıtlarda takograf, taksi hizmeti veren otomobillerde de taksimetre bulundurulması, kullanılması zorunlu olacak. Yerleşim yeri içinde hız sınırını 46-55 kilometre saatten fazla ihlal edenlerin her seferinde 30 gün, 56-65 kilometre saatten fazla ihlal edenlerin her seferinde 60 gün, 66 kilometre saatten fazla ihlal edenlerin ise her seferinde 90 gün süreyle sürücü belgeleri geri alınacak. Geçiş üstünlüğüne sahip araçlara geçiş hakkı vermeyen sürücülere 15 bin lira idari para cezası uygulanacak.

KIRMIZI IŞIK İHLALİ YAPANLARIN EHLİYETLERİ 60 GÜN ALINACAK

Trafikte saldırı amacıyla başka bir aracı ısrarla takip eden veya bu amaçla araçtan inen sürücülere 180 bin lira idari para cezası uygulanacak, ehliyetleri 60 gün süreyle geri alınacak, araçlar 30 gün süreyle trafikten menedilebilecek. Araçlardaki değişikliğin çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaracak özellikte olması durumunda aracı kullanan sürücüye 16 bin lira idari para cezası uygulanacak. Kırmızı ışık ihlali yaparak trafik kazasına sebebiyet verenlerin ehliyetleri 60 gün süreyle geri alınacak. Geri alınan sürücü belgeleri, geri alma süresi sonunda sürücünün psikoteknik değerlendirmeden geçirilerek sürücü belgesi almasına mani hali olmadığının anlaşılması şartıyla iade edilecek. Seyir halinde cep ve araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanan sürücülere 5 bin lira idari para cezası kesilecek. Diğer taraftan TSK deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasu ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin tezkerenin de Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.

KOMİSYON GÜNDEMLERİ

Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu salı günü İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerini, perşembe günü ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ı dinleyecek. Diğer taraftan İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ise katip üye seçimlerini yapmak için toplanacak. Genel Kurul ve komisyon çalışmalarının yanı sıra salı ve çarşamba günleri Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Partilerin grup başkan vekilleri de gündemdeki konulara ilişkin basın toplantıları düzenleyecek.

Etiketler: TBMM
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Cumhuriyet sahipsiz kaldı

Sonraki Haber

Avusturya’da çığ düştü: 8 ölü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın
Öne Çıkan

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür / Geniş haber
Öne Çıkan

İstanbul’un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür

25 Nisan 2026
Düğün günü ölü bulundular
Öne Çıkan

Düğün günü ölü bulundular

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Bakanlık’tan 81 ile genelge: Okullarda x-ray, turnike ve panik butonu dönemi

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Başakşehir’de dehşet! Pencereden sarkıttığı köpeği cama vurup kaydetti

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

İstanbul’da 100 bin konutun hak sahipleri bugün belirlenecek

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Avusturya'da çığ düştü: 8 ölü

Avusturya'da çığ düştü: 8 ölü

En Güncel Haberler

Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Trabzon'da boks maçında kavga kamerada
Spor Haberleri

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
Başakşehir'de polisin 'dur' ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı
Yerel Haberler

Başakşehir’de polisin ‘dur’ ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

- Haberton
25 Nisan 2026

Dışişleri Bakanlığı, “Mali'nin farklı bölgelerinde bugün meydana gelen terör saldırılarını güçlü biçimde kınıyoruz” açıklamasında bulundu. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Mali'nin...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Trabzon'da boks maçında kavga kamerada

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton