26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Cumhuriyet sahipsiz kaldı

Cumhuriyet sahipsiz kaldı

Haberton - Haberton
18 Ocak 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İYİ Parti'nin 4. Olağan Kurultayı yapılıyor
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti’nin 4. Olağan Kurultayında konuşan Müsavat Dervişoğlu, “200 senelik demokratik mücadelemizden geriye doğru ne kadar mümkünse o kadar adım attılar. Cumhuriyet sahipsiz kaldı” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Asayişsizlik aldı başını gitti. İnsanı insan yerine koymak şuurundan uzak kadroların elinde en temel özgürlüklerin, insan haklarının canına okundu. Cezaevleri; okuyan, düşünen, genç yaşlı herkesin buluşma noktası oldu. 200 senelik demokratik mücadelemizden geriye doğru ne kadar mümkünse o kadar adım attılar. Biz Cumhuriyetsiz, cumhuriyet de sahipsiz kaldı” dedi.

İYİ Parti 4’üncü Olağan Kurultayı, Büyük Ankara Kongre Merkezi’nde başladı. Kurultaya, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun yanı sıra İYİ Parti milletvekilleri, belediye başkanları, delegeler, partililer, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Kurultayda konuşan Dervişoğlu, İYİ Parti’yi adalet ve eşitliğin oluk oluk tükendiği bir eşikte kurduklarını ifade ederek, “Keyfiliğe, şahsiliğe ve otoriterliğe karşı, milli ve cumhuriyetçi bir refleks olarak ortaya çıktık. İYİ Parti olarak Türk milleti tarafından, Türk milleti için bu kötü gidişata ‘dur’ demek için kurulduk. Gelinen noktada dünya bir otoriterlik ve keyfilik açmazının pençesindedir; bir tarafta Latin Amerika’da, Rusya’da, Uzak Asya’da yaşananlar, öte tarafta ise 25 yıldır millet ve devlet bağları aşındırılan, kimlik çatışmalarıyla dengesi bozulan Orta Doğu coğrafyası vardır. Çünkü büyük emperyal güçler, dışarıdan meşruiyet aşılayarak, kendilerine bağımlı iktidarlar yarattılar, Netanyahu gibi azgın ve cüretkar katiller eliyle kan dökmeyi olağan kıldılar, Suriye’den Irak’a, Gazze’den İran’a ve elbette Türkiye’ye kadar Iraklaşmak, Lübnanlaşmak ve Gazzeleşmek yolunda emperyalizm artık gizlenme ihtiyacı hissetmeden suç işlemektedir. Çünkü emperyalizmin suç ortakları iktidara gelmek için verdikleri taahhütlerle, iktidarda kalmak uğruna verdikleri tavizlerle ülkelerini kırılgan, yalnız ve çaresiz bırakmışlardır; bu uğurda vatandaşlarının özgürlüklerini, canlarını ve mallarını, vatanlarının ise zenginliklerini diyet olarak sahiplerine sunmuşlardır. Bu açıdan yeni bir aşamaya gelindiği şüphesizdir, ancak gelenin belirsizliği kadar gidenin de insanlığa yüklediği maliyet ağırdır. İşte bu ahval ve şerait içinde İYİ Partimiz büyük Türk milletinin reflekslerini tutarlı eylemlere dönüştürebilmek adına çok daha kritik bir eşikte, çok daha hayati bir sınavdadır” diye konuştu.

‘MİLLETİ SAVUNAN SADECE İYİ PARTİ OLMAMALI’

Ardından iktidarı eleştiren Dervişoğlu, “İktidarın çeyrek asırlık köhneliği içerisinde her kritik eşikte yaptığı hayati yanlışların sesini duymak isterseniz her seferinde koro halinde ‘birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan günler’ şiarına bakın. Sözde iç cepheyi güçlendirmek adı altında yürütülen siyasetin sonuçlarına bakın. Bir değil, iki değil defalarca aynı şeyleri aynı ajanda içinde, aynı taahhütler ve tavizlerle yerine getirip farklı sonuçlar elde ettiklerine inanmamızı istediler. Birinci ‘Çözüm süreci’ buydu, Suriye siyasetleri buydu, 15 Temmuz’la sonuçlanan rezalet buydu, şimdilerde kurdukları ‘İmralı ittifakı’ ile yürütülen komisyonculuk projesi de aynıdır. Bu projeyi yaşama getirmeye kalkıştıklarında uyardık, dedik ki; ‘Sonu bilinen bir yolculuğa çıkıyorsunuz, bu millete yaptıklarınızı bu millete asla kabul ettiremezsiniz ama Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk milletinin değerlerini tartışmaya açmak gibi bir gafletin başındasınız.’ Bugün geldiğimiz noktada görüyorsunuz; TBMM’de konuşuluyor, tartışılıyor ama terör örgütünün siyasi uzantısı bir parti büyük Türk milletine hem de Meclis’in riyaset makamından utanmadan kafa tutmaya cüret ve cesaret edebiliyor. Üzüldüğüm şudur; bu ülke hepimizindir. Gönderde dalgalanan bayrak, minarede sedalanan ezan hepimizindir. Bu milletin değerleri Meclis kürsüsünden tartışmaya açıldığında o sözlere karşı bu büyük milleti savunan sadece İYİ Parti olmamalıydı. Bunların ihanet sözlerine, ilk sözün Adalet ve Kalkınma Partisi’yle, Milliyetçi Hareket Partisi’nden çıkması gerekiyordu” dedi.

‘GAZİ MECLİS’İ BYPASS ETTİNİZ’

Dervişoğlu, Türkiye’de hukuk kalmadığını, yargının araçsallaştırıldığını söyleyerek, “Anayasa defaatle askıya alındı, kurumlar çöktü, siyaset yapılamaz hale geldi, her eşikte başka bir toplumsal grup terörist ilan edildi, ekonomi zaten tarumar oldu, işsizlik kadere dönüştü, peşkeş çekilmeyen su, orman, kıyı kalmadı, doğum oranları dipte, sınırlarımız kevgir, gençlerimizi uyuşturucu, fuhuş ve kumar çetelerine kurban veriyoruz. Geride bıraktığımız günler içerisinde bir evladımızı daha sokak çetelerine kurban verdik, sokaklar yaşanamaz hale geldi. Asayişsizlik aldı başını gitti. İnsanı insan yerine koymak şuurundan uzak kadroların elinde en temel özgürlüklerin, insan haklarının canına okundu. Cezaevleri; okuyan, düşünen, genç yaşlı herkesin buluşma noktası oldu. 200 senelik demokratik mücadelemizden geriye doğru ne kadar mümkünse o kadar adım attılar. Biz Cumhuriyetsiz, cumhuriyet de sahipsiz kaldı. Ve bir gün, bir sabah uyandılar ve dediler ki ‘PKK’yı affedelim, Öcalan aslında iyi adamdır, Kürtlerin de tek temsilcisidir, bir de biz yeni fark ettik ama İsrail PYD ile hareket edebilir.’ Sonra bir de şu anayasada ‘Türk’ tanımı var ya; Türkçe eğitim, üniter devlet ve Cumhuriyet ilkeleri; ‘Siz şimdi bunları bir tartışın, biz iktidarımızı ebedi hale getirmenin yollarını bulana kadar bu tuzağın içinde oyalanın’ dediler. Alkış tutanlara, el uzatanlara, ıslık çalanlara inat biz ilk günden beri aynı şeyi söyledik; bu ülkede bir cumhuriyet sorunu var çünkü siz onu perişan ettiniz, bu ülkede yurttaş eşitliği sorunu var çünkü siz eşitlikten değil ayrımcılıktan beslenmektesiniz, bu ülkede hukuk sorunu var çünkü siz milli iradeyi gasbedip sarayınıza hapsettiniz, gazi Meclis’i bypass ettiniz” ifadelerini kullandı.

Etiketler: İyi Parti
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yüzyılın Konut Projesi’nde 19-25 Ocak haftasının kura takvimi açıklandı

Sonraki Haber

TBMM’de bu hafta en düşük emekli aylığı görüşülecek

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı
Politika

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz
Politika

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz

25 Nisan 2026
Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz
Politika

Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
TBMM'de bu hafta en düşük emekli aylığı görüşülecek

TBMM'de bu hafta en düşük emekli aylığı görüşülecek

En Güncel Haberler

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı
Yerel Haberler

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada
Yerel Haberler

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026
Bursa'da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mersin'de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

Mersin’de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

- Haberton
25 Nisan 2026

Mersin’de vatandaşları farklı illerden iş vaadiyle getirerek adlarına banka hesabı ve Gsm hattı açtıran, bu hesapları dolandırıcılıkta kullanan 12 şüpheliden...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton