16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - TBMM Genel Kurulu’nda ‘bant daraltma’ tartışması  

TBMM Genel Kurulu’nda ‘bant daraltma’ tartışması  

Haberton - Haberton
17 Kasım 2022
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
TBMM Genel Kurulu'nda 'bant daraltma' tartışması  

TBMM Genel Kurulu'nda 'bant daraltma' tartışması  

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu’nda, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısının ardından sosyal medyaya yönelik uygulanan ‘bant daraltma’ uygulaması nedeniyle AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş Başkanlığı’nda toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından, grup başkanvekilleri söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısına ilişkin, “Bu terör eylemi ve yitirdiğimiz canlar bize bir kez daha göstermiştir ki Türkiye’nin güvenlik mimarisinin altında bulunan dinamit iktidar tarafından teşvik edilen kontrolsüz göç politikasıdır.

Suriye başta olmak üzere, Irak, İran, Afganistan, Pakistan ve Afrika ülkeleri mahreçli, ekseriyeti kaçak göç akımları sonucunda ülkemize gelen bu sığınmacılar Türkiye’yi hendek ülke haline getirdi” dedi.

MHP VE HDP MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA TARTIŞMA YAŞANDI

TBMM Genel Kurulu’nda, MHP ve HDP milletvekilleri arasında, ‘İstanbul’daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristle yapılan görüşmede MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına kayıtlı telefonun kullanıldığı’ iddiasına ilişkin tartışma yaşandı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında, MHP Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanının, bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristle telefon konuşması yaptığı iddiaları gündeme taşıyarak, Şırnak Valisinin, MHP ilçe başkanını koruduğunu öne sürdü.

MHP Grup Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül, Beştaş’ın iddialarına tepki göstererek, “Valilikler, bazı durumlarda, özellikle toplumsal anlamda infiali uyandıran, başka bir tür kampanyalara dönüşen ve yerel anlamda da birtakım sıkıntılara sebep olabilecek hususlarda açıklama yapma gereği duyuyorlarsa takdirlerindedir ve bu açıklamanın mutlaka haklı bir gerekçesi söz konusu olmuştur” açıklamasında bulundu.

‘İDDİALARIN AÇIKLIĞA KAVUŞMASINDAN RAHATSIZ BİR HDP’Yİ GÖRÜYORUZ’

Bülbül, adli yönden soruşturmanın yürütüldüğünü belirterek, “Bir soruşturma tabii ki söz konusudur ama yerel olarak, bu hadisenin cereyan ettiği ilde, o ilin valiliği tarafından bu hukuksuz ve haksız durumun ortaya konulması ve spekülasyonların sona erdirilmesi hayırlı bir gelişmedir. Bu noktada bundan rahatsızlık duymanın da doğru olmadığı kanaatindeyiz” şeklinde cevap verdi.

Bülbül, “İddiaların açıklığa kavuşmasından rahatsız olan bir HDP’yi görüyoruz. Terör saldırısıyla ilgili açık itiraflar bir tarafa bırakılarak, devletin suçlandığı bir süreç yaşanıyor” dedi.

‘BU SALDIRININ BÜTÜN KODLARI ÇÖZÜLMELİDİR’

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay söz alarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin en temel görevinin bütçe yapmanın dışında, savaş hali kararının dışında, orta yerdeki yürütme organını denetlemek olduğunu dile getirerek, “Şimdi, Meclisin bundan daha mühim bir işi olamaz. Türkiye Büyük Millet Meclisi, İstiklal Caddesi’nde yapılan hain, alçak terör saldırısını, alelade bir saldırı olarak görüyorsa, rutin bir terör saldırısı olarak görüyorsa vah ki vah.

Bu saldırının bütün kodları çözülmelidir. Şüphesiz, evet, çalışılıyor; 50 tutuklu var, şu var, bu var ama kafalarda 2 şey var. Ne var? Bir, bu terörist, bu cani terörist hangi terör örgütüne mensup? Bu, kafalarda muamma. Evet, devlet bir açıklama yaptı ama kamuoyu pek tatmin olmamış gibi duruyor. Bunun aydınlanması lazım” değerlendirmesinde bulundu.

AK PARTİ’Lİ TURAN: BU DEVLETİN KARARLI DURUŞU, YÜRÜYÜŞÜ VAR

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın, terör saldırısı ile ilgili sözlerini eleştirerek şöyle dedi:

“Sayın Altay gibi tecrübeli bir siyasinin ısrarla ‘Açıklama yapıldı ama kafalar çok karıştı.’ tarzı yaklaşımını şaşkınlıkla takip ettim. Karışmaya ne meraklı kafanız var diyorum. Ortada bir gerçek var; ilk defa değil, bu terör örgütünün sayısız eylemi olmuş. Terör örgütünün adını anmaya hiç hazır bir haliniz yok. Sizin için demiyorum, genel olarak söylüyorum. 

Sürekli bir ‘patlama, patlama’ tüp patlamasıymış gibi meseleye yaklaşılıyor, kafalar karışıkmış gibi yaklaşılıyor. Arkadaş, önümüzde dağ gibi duran bir terör meselesi var ama daha büyük bir dağ gibi, bu devletin kararlı duruşu, yürüyüşü var. Biz güvenlik güçlerimizin çok kısa süre içerisinde tüm adımları atıp olayın faillerini, faillerine yol verenleri yakalamasından gurur duyuyoruz.”

‘BANT DARALTMA’ TARTIŞMASI

Muhalefet partisi milletvekilleri, terör saldırısından sonra sosyal medyaya yönelik yapılan ‘bant daraltma’ uygulamasına tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Taksim’deki iktidarın sosyal medyaya yönelik bant daraltma uygulamasına ilişkin, “Bu terör olayının, bu saldırının amacı ne olabilir diye hepimize bir anket forumu dağıtsalar, çok sayıda milletvekili şöyle söyler diye düşünüyorum; ‘Bir; iç barışı bozmak.

İki; kaos ortamı yaratmak. Üç; toplumda korku, endişe ve panik yaratmak, Dört; toplumun siyasi tercihlerine yönelik bir panik havası oluşturmak.’ Hal böyleyken terör örgütlerinin yapamadığını hükümet yapıyor. Bir süre yayın yasağını anlarım. Bant daraltmak ne? İnterneti kapatmak ne?

Vatandaşların evlerinde yayın yasağı var zaten, üstüne sosyal medyayı da kapattığınız zaman, insanlarda korkuya, paniğe, endişeye asıl bu bant daraltma sebep olmuştur. Çapulcu terör örgütlerinin beceremediğini hükümet becerdi ya helal olsun bu hükümete. Herkes bir panik havası yaşadı. İnternet çalışmıyor, televizyonlarda olayla ilgili haber yok. Toplumu korku, endişe ve paniğe sevk eden bizatihi hükümetin kendisi olmuştur” dedi.

AK Parti’li Turan, ‘bant daraltma’ eleştirilerine, “Geçici tedbir olarak düşünülen idari bir işlem” diyerek karşılık verdi. Turan şöyle devam etti:

“Bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak terör eyleminden sonra teröristleri sevindirecek şekilde parçalanmış cesetler görmek istemiyorum. Devlet, tüm dünyanın yaptığı gibi soğuk akılla davranmış, kısa sürede işe el koymuş ama bunun yanında internet devam etmiş. Hangi haberi alamadınız da bu eleştiriyi yapıyorsunuz?

Bant daraltması geçici tedbir olarak düşünülen idari bir işlem, aynı zamanda mahkemenin kararı. Bu haksız ve yersiz bir itham. Bant daraltma meselesi tüm dünyanın uyguladığı, kötü fotoğrafların, ülkeyi ayağa kaldıracak ağır ithamların, toplumumuzun bazı sosyal kesimlerini itham eden sosyal paylaşımların durdurulmasına yönelik bir adım.”

Öte yandan ses sanatçısı Ahmet Kaya, ölüm yıl dönümü nedeniyle milletvekilleri tarafından Genel Kurul’da anıldı. Konuşmaların ardından; CHP, İYİ Parti ve HDP’nin grup önerileri görüşülerek reddedildi. 

Etiketler: TBMM
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Patlamaya ilişkin Hüsam kod adlı bir terörist yakalandı

Sonraki Haber

Toplu taşımalarda taşınan hikayeler

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

MHP'li isimden yeni yasa önerisi: "Siyasi parti kurmak, şirket kurmaktan kolay"
Politika

MHP’li isimden yeni yasa önerisi: “Siyasi parti kurmak, şirket kurmaktan kolay”

15 Eylül 2026
Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, NATO Askeri Komite Başkanı ile görüştü
Politika

Bayraktaroğlu-Dragone görüşmesinde bölgesel savunma gündemi

15 Eylül 2026
Hakan Fidan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi
Politika

Hakan Fidan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi

15 Eylül 2026
Bakan Yardımcısı Bulut: Teknik kapasitemizi, Suriye’nin yeniden imar sürecine sunmaya hazırız
Politika

Bakan Yardımcısı Bulut: Teknik kapasitemizi, Suriye’nin yeniden imar sürecine sunmaya hazırız

15 Eylül 2026
'Terörsüz Türkiye' hedefinde yeni dönem: "Güven ve huzur ortamına kolay ulaşılmadı"
Politika

‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde yeni dönem: “Güven ve huzur ortamına kolay ulaşılmadı”

15 Eylül 2026
Dışişleri Bakanı Fidan: Karadeniz’i çatışmanın dışında tutma çabamız sürüyor
Politika

Fidan’dan Karadeniz için kritik mesaj

15 Eylül 2026
Sonraki Haber
Toplu taşımalarda taşınan hikayeler

Toplu taşımalarda taşınan hikayeler

En Güncel Haberler

İzmir Otoyolu'nda zincirleme kaza: 11 yaralı
Yerel Haberler

İzmir Otoyolu’nda zincirleme kaza: 11 yaralı

16 Eylül 2026
Avcılar’da park halindeki TIR alev alev yandı
Yerel Haberler

Avcılar’da park halindeki TIR alev alev yandı

16 Eylül 2026
Çatalca’da uyuşturucu operasyonu: 11 kilo 500 gram kokain ele geçirildi
Yerel Haberler

Çatalca’da uyuşturucu operasyonu: 11 kilo 500 gram kokain ele geçirildi

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Üzüm üreticileri TMO’ya akın etti: Traktör kuyruğu oluştu

15 Eylül 2026
Yaşam

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu: 26 şüpheli yakalandı

15 Eylül 2026
Yaşam

TÜGVA’da ‘Akademide Siyonist Baskı Raporu’ açıklandı: “Bilgi siyonizm tarafından esir alınıyor”

15 Eylül 2026
Yaşam

Burdur’da Ahilik Haftası programı: ‘Yılın Ahisi’ne cübbesi giydirildi

15 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kalp rahatsızlığı bulunan 1 günlük bebek, helikopter ambulansla Van’a sevk edildi

Kalp rahatsızlığı bulunan 1 günlük bebek, helikopter ambulansla Van’a sevk edildi

- Haberton
16 Eylül 2026

Bitlis’te dünyaya gelen 1 günlük bebek, kalp rahatsızlığı nedeniyle ileri tetkik ve tedavi için helikopter ambulansla Van Eğitim ve Araştırma...

Sonbahar alerjileri: Küf sporları ve iç mekân hava kalitesi neden daha fazla önem kazanıyor?

Çocuk ders çalışmak istemiyorsa ne yapılmalı? Uzmanların önerdiği etkili yöntemler

EYT’den emekli olup çalışmaya devam edenlerin hakları neler? Maaş, kıdem, izin ve SGDP ayrıntıları

İkinci el otomobil alırken motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Ustaların baktığı kritik işaretler

Güncel Haber

İzmir Otoyolu'nda zincirleme kaza: 11 yaralı

İzmir Otoyolu’nda zincirleme kaza: 11 yaralı

16 Eylül 2026
Avcılar’da park halindeki TIR alev alev yandı

Avcılar’da park halindeki TIR alev alev yandı

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton