7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Tarım Kredi Grubu, yılın 3’üncü çeyreğinde yüzde 42 büyüdü

Tarım Kredi Grubu, yılın 3’üncü çeyreğinde yüzde 42 büyüdü

Haberton - Haberton
18 Kasım 2025
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Tarım Kredi Grubu, yılın 3'üncü çeyreğinde yüzde 42 büyüdü
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, “Tarım Kredi Grubu, yılın 3’üncü çeyreğinde yüzde 42 büyüdü” dedi.

Tarım Kredi Grubu, 2025 yılı 3’üncü çeyrek verilerini açıkladı. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 2025 yılı 3’üncü çeyrek sonuçlarını değerlendirerek, “Tarım Kredi Grubu, 3’üncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre, aktif büyüklüğünü 188 milyar TL’ye taşıyarak yüzde 42 oranında rekor bir büyüme kaydederken, öz kaynaklarını 57 milyar TL’den yüzde 35 artışla 77 milyar TL’ye yükseltti. Faaliyet karlılığını yüzde 3’ten yüzde 6’ya, vergi öncesi karlılığını yüzde 2’den yüzde 7’ye, net karlılığını ise yüzde 3’ten yüzde 5’e çıkararak konsolide net karını da 3 milyar TL’den 8 milyar TL’ye yükselten grubumuz, mali gücünü gösterdi.

İçinde bulunduğumuz günlerde 2025 yılı hasat dönemini neredeyse tamamlamış bulunuyoruz. Tarım Kredi olarak her zaman olduğu gibi bu sezonda da üreticilerimizin yanında olduk. Tarımsal ürünleri değerlerinden satın alarak hem piyasayı regüle etmeye hem de üreticilerimizi korumaya çalıştık. Üreticiler açısından 2025 yılının en önemli konusu zirai don ve kuraklık idi. Tarımsal ürünlerin verimlerinde önceki yıllara göre ciddi azalmalar görüldü. Yaşanan bu olumsuzluklar karşısında, bu yılki ürün değerlendirme faaliyetlerimizi 40 farklı çeşitte toplam 1 milyon ton ürünü yaklaşık 20 milyar TL bedel ile alarak tamamlayacağız” dedi.

‘HEM ÜRETİCİNİN HEM TÜKETİCİNİN YANINDAYIZ’

Tarım Kredi Grubu’nun, 900 bini aşkın ortağıyla Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi olduğunu aktaran Aydın, “Tarım Kredi Grubu, tarımsal sanayinin lideri konumunda olup tarımın sürdürülebilirliği, güvenilir gıdaya erişim ve gıda arz güvenliğinin sağlanması açısından önemli bir hizmet yürütmektedir. Bir yandan üreticilerin ihtiyaç duyduğu tüm tarımsal girdileri, en uygun zaman ve koşullarda, kendi sanayi tesislerinde üreterek çiftçilere sunarken; diğer yandan da üretilen tarımsal ürünleri değerinde satın alıp yine kendi tesislerinde işleyerek KOOP Marketleri aracılığıyla tüketicilere ulaştırmaktadır. Bu sayede Tarım Kredi hem üreticinin hem tüketicinin yanında yer alan bütüncül bir yapı olarak faaliyet göstermektedir. Tarım Kredi Grubu, tarladaki üreticiden sofraya uzanan tam saha bir ekosistemi tek çatı altında toplayan yegane kuruluştur. Girdi tedarikinden ürün alımına, depolanmasından işlenmesine ve dağıtımına kadar her adımı kendi bünyemizde yönetiyoruz. Üreticilerimize tohumdan gübreye, bitki koruma ürünlerinden sulama sistemlerine, akaryakıttan yeme kadar ihtiyacı olan tüm girdileri sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Tarım Kredi Grubu’nun, faaliyetlerine değinen Aydın, “Ülkemizin tüm coğrafi bölgelerinde 1605 adet kooperatifi, 6’sı Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde yer alan toplam 18 adet şirketi, 52 adet üretim tesisi ve binlerce deposu ile 10 milyon metrekare büyüklüğündeki faaliyet alanında çalışan Tarım Kredi Grubu, son yıllarda perakende sektöründe de olağanüstü bir hızla büyüyerek marketçilik faaliyetleri kapsamında yaklaşık 5 bin satış noktası ile nihai tüketiciye ulaşmaktadır. Yatırımlarına hız kesmeden devam eden grubumuz 3 yıl önce belirlediği 40 milyar TL planlanan yatırımlarının 26 milyar TL’lik kısmını tamamlamıştır. 2024 yılında 7 milyar TL’lik yatırımı hayata geçiren grubumuz, 2025 yılının üçüncü çeyrek sonu ise 3,4 milyar TL olarak gerçekleşen yatırımları ile projelerini tamamlamakta kararlılığını sürdürmüştür” dedi.

’12 AY VADELİ SATIŞ KAMPANYALARI DÜZENLENMİŞTİR’

Aydın, bir önceki dönem 57 milyar TL olan öz kaynak büyüklüğünün 77 milyar TL’ye taşınarak yüzde 35 büyüme kaydedildiğini belirterek, “Faaliyetlerinin finansmanında ise maliyetli yabancı kaynaklar olan banka kredilerinin ağırlığını azaltarak yüzde 27 düzeyine çekmiştir. Enflasyonla mücadeleyi, tarımsal ürünlerin üretiminden başlayarak ürünlerin nihai tüketiciye ulaşması arasında geçen tüm süreçlerde bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Bu kapsamda öncelikle tarımsal üretimin en uygun maliyetlerle en verimli şekilde gerçekleşmesini temin etmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda 2025 yılında üreticilerimizin tarımsal girdileri, uygun fiyatlı olarak temin etmelerini sağlamak amacıyla ürün kullanım dönemlerine göre, 6 aya varan sürelerde vade farksız, gübre, yem ve motorin başta olmak üzere yoğun kullanılan tarımsal girdilerde 12 ay vadeli satış kampanyaları düzenlenmiştir.

Bunun yanı sıra grubumuz, ön planda olan yüzü marketçilik faaliyetleri ile de enflasyonla mücadelede etkin rol almakta ve halkımızın özellikle kaliteli temel gıda ürünlerine en uygun fiyatla ulaşması için düşük kar marjı ile çalışmaktadır. Ayrıca aynı dönemde etkin ve verimli maliyet yönetimi ile brüt karlılığını yüzde 20’den yüzde 22’ye, faaliyet karlılığını yüzde 3’ten yüzde 6’ya, vergi öncesi karlılığını yüzde 2’den yüzde 7’ye, net karlılığını ise yüzde 3’ten yüzde 5’e çıkararak bir önceki yılın aynı dönemi 3 milyar TL olan konsolide net karını da 8 milyar TL’ye çıkarmıştır. Tarım Kredi, 160 yılı aşan köklü geçmişinden aldığı güç ile bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de ülke ekonomisine katkıda bulunmaya, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve gıda arz güvenliği kapsamında üzerine düşenin fazlasını yapmaya aynı kararlılıkla devam edecektir” açıklamasında bulundu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kene ve kokarcaya karşı 36 bin keklik, 9 bin sülün doğaya salındı

Sonraki Haber

Eşinin başına ütüyle vurup, çocuklarını darbetti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Turkcell'in GNÇYTNK programı ile 252 öğrenci kariyerine ilk adımı attı
İş Dünyası

Turkcell’in GNÇYTNK programı ile 252 öğrenci kariyerine ilk adımı attı

7 Ağustos 2026
SunExpress'in üç gün üst üste günlük yolcu sayısı 71 bini aştı
İş Dünyası

SunExpress’in üç gün üst üste günlük yolcu sayısı 71 bini aştı

7 Ağustos 2026
İş Dünyası

EPDK, Petrol Piyasası 2025 Yılı Sektör Raporu’nu yayımladı

7 Ağustos 2026
Gercüş’te arıcılar son 10 yılın en iyi bal hasadını bekliyor
İş Dünyası

Gercüş’te arıcılar son 10 yılın en iyi bal hasadını bekliyor

7 Ağustos 2026
Kaplıcalarıyla ünlü Yalova'daki termal tesisler sıcak havaya rağmen doldu
İş Dünyası

Kaplıcalarıyla ünlü Yalova’daki termal tesisler sıcak havaya rağmen doldu

7 Ağustos 2026
Türkiye ile Vietnam arasında haftalık yolcu sefer sayısı 42'ye çıkacak
İş Dünyası

Türkiye ile Vietnam arasında haftalık yolcu sefer sayısı 42’ye çıkacak

6 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Eşinin başına ütüyle vurup, çocuklarını darbetti

Eşinin başına ütüyle vurup, çocuklarını darbetti

En Güncel Haberler

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava
Öne Çıkan

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı
Öne Çıkan

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
Yüksel Yıldırım: Gabriele Guarino, Samsunspor’a hayırlı olsun
Spor Haberleri

Yüksel Yıldırım: Gabriele Guarino, Samsunspor’a hayırlı olsun

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tekirdağ’da Kur’an kursu öğrencileri, harçlıklarını Filistin’e bağışladı

7 Ağustos 2026
Yaşam

Böbrek hastası Zehra’nın ‘Ay’ı gözlemleme hayali’ gerçek oldu

7 Ağustos 2026
Yaşam

İtfaiyeci baba, kızını kortlarda şampiyonluğa hazırlıyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

3’üncü Selim’in türbesinin örtüsü, Diyarbakır’da ilmek ilmek işleniyor

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Altay'a ilk destek Folkart'tan

Altay’a ilk destek Folkart’tan

- Haberton
7 Ağustos 2026

3'üncü Lig'de mücadele edeceği yeni sezon öncesi mali ve idari sıkıntılar nedeniyle hazırlıklarına bugün başlayacak Altay'a ilk can suyu Folkart'tan...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton