Tarihte bugün!… Günümüzde çoğumuzun teknolojinin bağımlısı olduğumuz, araştırmak, ilim, bilim kavramları ile olan alakamızın oransal olarak ifade edilirse az olduğu maalesef ki bir gerçektir.
Gelin bugün biraz bilgiden bahsedelim…
ALBERT EİNSTEİN!…
Üzerinde yaşadığımız Dünya; belki de milyarlarca yıldır adeta göklerde süzülen bir kuş misâlinde evrenin derinliklerinde hiç durmadan dönmektedir. Evren bilimleri olarak adlandırabileceğimiz fizik bilimlerinde yaptığı kuramlar ile bir marka olmuş, Dünyaca tanınmış bilim adamı Albert Einstein; daha küçük yaşlarda Matematik, Felsefe gibi bilimsel alanlara ilgi duymaya başlamıştı.
Öyle ki kendisine getirilen problemleri küçük yaşına rağmen çözebiliyor hatta o problemlere alternatif ispatlar da sunabiliyordu. Yahudi bir ailenin çocuğu olan Albert Einstein, küçük yaşlarda konuşma zorluğu çekmesine rağmen evreni anlatmaya dair kuramları iddia edecek kadar güçlü bir zihinsel yapıya sahipti. Albert Einstein; Yahudi kökenli olması hâsebi ile Adolf Hitler dönemi Nazi Politikalarından mütevellit Almanya’ya bir daha gelmeyeceğini beyân etmiştir. Albert Einstein eğitim hayatında aykırı bir öğrenci potansiyelinde idi. “E=mc²” Albert Einstein’in kurduğu, “Dünyanın En Ünlü Denklemi” unvanına sahip bir kuramdır…
106 YIL SONRA!…
Günümüzden 106 yıl evvel 20 Mart 1916 tarihinde Albert Einstein, “Görecelik Kuramı” nı yayınlamıştır. Albert Einstein fizik ilimlerinde çok büyük katkıları olmuş bir bilim insanıdır. Fakat günümüzde bizim üzerinde titiz bir biçimde durmamız gereken mesele; “Öğrenmek” kavramı ile ne kadar bütünleşebildiğimizdir?
İnsanoğlu öğrendikçe gelişen, geliştikçe değişen, değiştikçe değiştiren Yüce bir Varlıktır. İnsanın yüceliği; edindiği mesleklerden ziyâde bilgiye ne denli yaklaştığı ile de alakalı bir kavramdır. Bilgi; kimine göre Dinî, kimine göre Millî, kimine göre Matematik, kimine göre Felsefe, genel itibariyle göreceli bir kavramdır. Bilgi; doğruluk ile dürüstlük ile bütünleştiğinde, ahlaklı bir bilginlik ortaya çıkar. Kendimizi; ne kadar biliyoruz? Neyi biliyoruz? Gibi sorular ile faydalı bilgiye doğru yöneltmeliyiz…