Söyleşi köşemizin onur konuğu Selin Basmacı’ya eserleri ve yazma serüveni hakkında sorular sorduk bizleri kırmayarak cevapladı.
Selin Basmacı bugün bizlere kitap yazma serüveninden ve kitap yazma aşamasında yaşadıklarından bahsedecek. Bizleri kırmayıp konuk olduğu için teşekkür ederiz.
Bize kendinizden bahseder misiniz?
İsmim Selin olmak ile birlikte 1996 yılında 16 Ağustos’ta doğdum. Lise hayatımı Şarköy’de tamamladıktan sonra üniversite için ailemin yanına gelip Fatih Sultan Mehmet Vakıf üniversitesini bitirdikten sonra şimdilerde Eminevim de çalışmaktayım. Aynı zamanda şimdilerde hayalini kurduğum yazarlığı yapmakta olup, İstanbul’da ailem ile kalıyorum.
Hobileriniz, fobileriniz nelerdir?
Hobilerim; yazmak, zaman zaman yürüyüş yapmak, ve şarkı söylemek. Fobilerim yok.
Eserinizi yazma serüveninizi anlatır mısınız?
Eserimi yazma serüvenim lise hayatıma dayanıyor. Yaşadığım bir aşk sonrası dile getiremediğim kelimelerimi, sözcüklerimi yazmak ile başladı.
Kitabı yazmaya iten şey ne oldu?
Kitabı yazmaya iten duygularım oldu. İlk zamanlar kimse yanımda olmadı. Tutmadı kimse elimden ama ben araştırarak okuyarak bir çok şeyi öğrendim.
Bu benim idolüm dediğiniz yazar var mı varsa neden o?
Var. Eskilerden.. Nazım Hikmet mesela , Can Yücel..
Yaşadıkları aşk beni çok etkiledi..
Kitabınızı yazdığınız zaman sizlere karşı duran kişiler oldu mu, olduysa onlara karşı nasıl bir yol izlediniz?
Evet oldu. İnanmayan aslında yanımda bildiğimi sandığım insanlar.. kimi zaman ne gerek var deseler de hayalime ben onlara inat yazmaktan vazgeçmedim..
Kitabınız yazma aşaması bittiği an yayınlatma aşamasında neler yaşadınız?
Kitabımı güvendiğim Dionysos Yayın Group‘a teslim ederken gözüm kapalı teslim ettim dosyamı, hiç bir şekilde sorun sıkıntı yaşamadım onlarda. Ve hayalim olan kitabımı hayalimden daha da güzel bir şekilde yayınladılar. Sizlerin huzurunda buradan Ümit Varlığa bir kez daha teşekkür eder iyi ki var olduğunu söylemek istiyorum..
Kitabınızı alanlara, okurlarınıza ne vaat ediyorsunuz?
Kitabı alanlara vaat ettiğim şey duygularını içinden geldiği gibi yazmaları aslında.. içine atmdan dileiğince yazmaları. Yazın içinize atmadan kimsenin görmesini istemiyorsanız bile siz bilin sadece kendiniz için herşeyin daha da güzel olması için..
Okuma seviyesi düşük olan bir ülkede yazar olmak sizin için neyi ifade ediyor?
Okuma seviyesi düşük ama bu yazar olmama engel değil. Ve yazar olmak isteyen okurlarımın hep yanındayım. Birlikte bu sorunu giderebiliriz. İlk olarak sevdiklerimize kitap hediye etmekten başlamalıyız..
Beni yazarlığa iten şey şudur dediğiniz bir şey var mı, varsa nedir?
Beni yazarlığa iten şey duygularım onlar sayesinde buralara kadar geldim ve papatyalarım olarak adlandırdığım okuyucularıma kavuştum. İyi ki varlar..
Sizin için ilham nedir?
Benim için ilham şudur diyemem. Çünkü bir çok şey insana ilham olabilir. Yolda yürür iken gördüğü bir papatya ya da bir yolculukta iken gördüğü bir erkek çocuğu..
Kitabiniz bir obje olsa ne olurdu?
Kitabım bir obje olsa idi çiçeklerden seçerdim saksıda ve hiç ölmeyen papatya olurdu sanırım..
Kitap yazarken olmazsa olmaz dediğiniz bir şey var mı?
Kitap yazar iken olmazsa olmaz dediğim bir şey tabiki var.
Duygularım…
Genç yazarlara tavsiyeniz nelerdir?
Genç yazarlara tavsiyem şudur.. yazmaktan bir an olsun vazgeçmesinler kimi zaman düşseniz de kalkın ayağa, bakın sonrasında aynaya ben güçlüyüm ve başaracağım desinler kendilerine ne olursa olsun yazmayı bırakmasınlar.
Ve son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Son olarak eklemek istediğim şey bu aslında… Hayalleriniz olsun yaşamak için bir sebep hayatta. Kimi zaman hayatımda engel çıkarsa da yazmaktan bir an olsun vazgeçmedim.. Herkese inat yazdım ve şuan hayalini kurduğum o yazarlığı yapıyorum. Hayallerinizin peşinden gidin.. insanların değil..