Siz de paylaşma hastası olabilirsiniz! Paylaşımlar bize hâkim olmasın biz paylaşımlarımıza hâkim olalım. Özel hayatlarımıza çok göz önünde yaşamayalım.
Sosyal medyayı hepimiz kullanıyoruz yazıyoruz paylaşıyoruz. Çekiyoruz mekânı anıları çocuklarımızı, doğum günlerini alınan hediyeleri benim hiç sevmediğim paylaşım türü yenen yemekleri sürekli devam eden bir paylaşma hastalığımız var. Hepimiz mutluyuz hiç sıkıntımız yok pırıltılı hayatlar sürekli ekran önünde geçiyor. Bu hayatlar bu kadar mutlu mu yoksa özendiği bir hayatı mı yaşatıyor yaşatmak mı istiyor. Bir kabul ettirme çabası mı var bakın ben mutluyum geziyorum bu arabam bu tatilim görün evlilik yıl dönümüm aldığım hediyeler bundan bize ne gördüğümüz de ne hissediyoruz.
Psikolojik araştırmalar da kişilere bakılması gerektiği, genelde bencil empati yapamayan ya da çok mutsuz olup yaptığı paylaşımlarda göstermeye çalışarak kendisini birilerine kabul ettirmeye çalışan oldukları düşünülmektedir.
Yalnız mutsuz uğraşısı olmayan saatlerce sosyal medya da gezinen kişiler yaptıkları her şeyi gösterme çabası içinde olur. Oysa üretken dolu dolu yaşayan insanların paylaşımları da farklıdır. Bir mekânı bile paylaşırken farklı bir konuya dikkat çekerler. Dozunda ve yerindedir sizin gözünüze batmaz hatta paylaşımlarını merak eder onu takip etmekten zevk alırsınız.
Paylaşımlar bize hâkim olmasın biz paylaşımlarımıza hâkim olalım. Özel hayatlarımıza çok göz önünde yaşamayalım. Elbette sosyal medyada bir çevremiz bir etiketimiz olmalı. Yaptığımız işi arkadaş çevremizi yerine göre ailemizi de paylaşabiliriz. Kantarın topuzu kaçtı mı size normal görünse de dışarıdan çok da önemsenmezsiniz.
Özellikle yediklerinizi lütfen paylaşmayın önümüz Ramazan dinimiz gösterişi ve kibiri sevmez herkes evine aynı besinleri alamıyor. Biraz dikkatli ve saygılı olmalıyız.
Hiç kimse tozpembe hayatlar yaşamıyor. Kibir insanda tercih edilmeyen bir durumdur . Araştırıldığında Sözlükte “büyüklük” anlamına gelen kibir (kibr), tevazuun karşıtı olarak “kişinin kendini üstün görmesi ve bu duyguyla başkalarını aşağılayıcı davranışlarda bulunması” demektir; ancak kelimenin daha çok birinci anlamda kullanıldığı, büyüklenme ve böbürlenme şeklindeki davranışların ise bu huyların dışa yansımasından ibaret olduğu belirtilir
İyiliği paylaşın güler yüzü sevgiyi sabah gördüğünüz bir kişiye verdiğiniz selamı onca güzel şey var iken dozunda yerin de olan herşey normaldir. Fazla yapılan olağan üstü bir duruma dikkat çekmeyi hedefleyen yazımda inanın amacım biraz kendimizi sorgulamayı düşündürmektir. Sevgiyle kalın.