7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - Silvio Berlusconi’nin evi, yabancı gazetecilerin ofisi oldu

Silvio Berlusconi’nin evi, yabancı gazetecilerin ofisi oldu

Haberton - Haberton
22 Mart 2024
- Dış Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Silvio Berlusconi'nin evi, yabancı gazetecilerin ofisi oldu

Silvio Berlusconi'nin evi, yabancı gazetecilerin ofisi oldu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bir dönem özel hayatındaki skandallarla sadece İtalya’nın değil dünyanın da gündeminden düşmeyen ve geçen yıl hayatını kaybeden Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin evi, İtalya Yabancı Basın Derneği için ofise dönüştürüldü.

Geçen haziran ayında 86 yaşındayken hayata gözlerini yuman Silvio Berlusconi, son günlerde Roma’daki eski ikametgâhından dolayı hem İtalya hem de yabancı basının gündeminde yer aldı. Soylu bir ailenin sahibi olduğu başkentin merkezindeki tarihi ve prestijli binalardan biri olan Palazzo Grazoli’nin ikinci katı artık İtalya Yabancı Basın Derneği’nin ofisi olacak.

Palazzo Grazioli, 25 yıl boyunca İtalyan siyaseti için büyük önem taşıdı. Ülkenin en zengin işadamlarından biriyken dört kez başbakanlık koltuğuna oturan Milanolu Berlusconi, siyasete atılmasının ardından 1995 ila 2020 yılları arasında burayı Roma’daki konutu olarak kullandı. Ülkeye popülizmi getiren lider, siyaseti şekillendiren önemli görüşmeleri burada yapıyordu ve Vladimir Putin gibi önemli uluslararası bazı özel konuklarını da burada ağırlıyordu.

“KOMÜNİSTLER ÇETESİ” BERLUSCONI’NİN EVİNDE

Seks skandalları nedeniyle birçok davayla karşı karşıya kalan Berlusconi, “bunga bunga” ya da “şık akşam yemekleri” olarak anılan meşhur partilerini Milano’daki villasının yanı sıra, kiracı olduğu Palazzo Grazioli’de de düzenliyordu. Görkemli binanın bu ana katındaki Berlusconi’nin yatak odasında yakın dostu olan Rus lider Vladimir Putin’in ona hediye ettiği yatak da bulunuyordu. 55 ülkeden 450’ye yakın üyesi bulunan 112 yıllık İtalya Yabancı Basın Derneği’nin Başkanı ve DHA Roma muhabiri Esma Çakır, şehrin merkezindeki önceki dernek binasını, lüks otele dönüştürüleceği için bırakmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Üçüncü kez başkanlık görevini yürüten Çakır, Berlusconi’nin eski evine taşınmanın kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Yaklaşık bir buçuk yıl önce bize kira desteği veren Bakanlıktan binayı boşaltmamız gerektiği söylendiğinde çok üzüldük. Çünkü Aşk Çeşmesi’nin (Trevi Çeşmesi) hemen arkasında çok merkezi bir konumdaydı. Bizim ihtiyaçlarımızı karşılayacak, Roma’nın merkezinde bir bina bulmak neredeyse imkânsızdı. 2 ay kadar süren arayışın sonunda çaresizdik. Bunu gören bir emlak danışmanı bize ‘Aslında Berlusconi’nin eski evi var ve 3 yıldır boş, ama siz gazetecilerin ilgilenmeyeceğini düşünerek hiç söylemedim’ dedi. İlk tepkimiz kahkaha atmak oldu. ‘Bir daha o meşhur evi görme fırsatı ne zaman bulacağız’, diyerek gidip bakalım dedik. İlk görüşte çok etkilendik ve buraya karar verdik.”

Aylar süren zahmetli çalışmaların ardından burayı modern bir ofise dönüştürdüklerini anlatan Çakır, yabancı ve İtalyan basınının bu taşınma hikayesine çok ilgi gösterdiğini belirterek, “İki nedenden dolayı; Berlusconi’nin evi olması ve onun biz yabancı gazetecilerle ‘kavgalı’ olması. Yaklaşık 25 yıl önce bizim dernekte düzenlediği basın toplantısında kendisine zor ve eleştirel sorular yöneltmişti. Ondan sonra bir daha da adım atmamış derneğe,” dedi.

‘BUZLARI ERİTMEK İÇİN ISRARLA DAVET ETTİM’

Onun evine taşınmalarının güldüren bir tesadüf olduğunu belirten Çakır, “Çünkü Berlusconi İtalya’daki yabancı gazetecileri, özellikle ‘bunga bunga partileri’ üzerine yaptıkları eleştirel haberlerden dolayı ‘komünistler’ olarak yaftalıyordu, bütün muhaliflerine yaptığı gibi. Bir geleneği hiçe sayarak derneğimizde basın toplantısı düzenlemeyi reddeden tek ülkenin siyasi lideriydi. Buzları kırmak için başkanlıklarım döneminde onu ısrarla davet ettim parti lideri olarak, ama kesin bir dille bunu reddetti” ifadelerini kullandı.

MELONI: BERLUSCONI, BU KOMÜNİSTLERİN EVİNE TAŞINDIĞINI GÖRSE NE HİSSEDERDİ

Şubat sonunda yabancı gazetecilerin düzenlediği akşam yemeğine katılan Başbakan Giorgia Meloni, burada yaptığı esprili konuşmada, “Kendi deyimiyle bu komünistler çetesinin onun evine taşınıyor olmasına ilişkin Berlusconi’nin göklerden neler hissetmekte olduğunu bilemiyorum. Ancak hayatta böyle şeyler de oluyor,” diyerek gülmüştü. Berlusconi, siyasi hayatına önemli katkı sağladığı Giorgia Meloni’nin liderliğindeki mevcut hükümetin de koalisyon ortağıydı.

AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI MATTARELLA YAPTI

Dernek binasının açılışı, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, ölümünden sonra Berlusconi’nin partisi Haydi İtalya’nın liderliğini üstlenen Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile İşletmeler ve Made in Italy Bakanı Adolfo Urso’nun katılımıyla Salı günü gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Mattarella’nın eşliğinde kurdeleyi kesen ve törende bir konuşma yapan dernek başkanı Esma Çakır, kendileri için büyük önemi olan bir günde devletin üst düzey temsilcilerinin katılımından onur duyduklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Mattarella ise, daveti için Çakır’a teşekkür ederek, yabancı gazetecilerin ülkelerindeki varlığının ve özgür basının kendileri için mühim olduğunun altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Antonio Tajani de ülkelerinde çalışan yabancı muhabirlerin İtalya’nın yurtdışındaki imajını oluşturmaya yardımcı olmada önemli bir rol oynadığını ifade ederek, “Savaşların yaşandığı bir dönemde, barışın gelmesi için de sizin katkınız bizim için önemli,” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Enerjisa Mobil’e yeni bir özellik getirildi

Sonraki Haber

Akkuyu’nun 4’üncü güç ünitesinde konsol kirişi kuruldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile görüştü
Dış Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile görüştü

7 Ağustos 2026
Bangladeş'te iki yolcu otobüsü çarpıştı: 8 ölü, 25 yaralı
Dış Haberler

Bangladeş’te iki yolcu otobüsü çarpıştı: 8 ölü, 25 yaralı

7 Ağustos 2026
KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: BM'nin mayın temizleme önerisini Rum tarafı reddetti
Dış Haberler

Tufan Erhürman’dan Kıbrıs açıklaması! BM’nin önerisine Türk tarafından kabul, Rum kesiminden ret

7 Ağustos 2026
İran'dan ABD’ye çağrı: Taahhütlerinizi yerine getirin
Dış Haberler

İran’dan ABD’ye çağrı: Taahhütlerinizi yerine getirin

7 Ağustos 2026
Tayland'da okula silahlı saldırı: 6 ölü, 15 yaralı
Dış Haberler

Tayland’da okula silahlı saldırı: 6 ölü, 15 yaralı

7 Ağustos 2026
Trump'tan doğumla vatandaşlık hakkına kısıtlama
Dış Haberler

Trump’tan doğumla vatandaşlıkta yeni hamle! İki kararnameye birden imza attı

7 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Akkuyu'nun 4'üncü güç ünitesinde konsol kirişi kuruldu

Akkuyu'nun 4'üncü güç ünitesinde konsol kirişi kuruldu

En Güncel Haberler

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava
Öne Çıkan

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı
Öne Çıkan

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
Yüksel Yıldırım: Gabriele Guarino, Samsunspor’a hayırlı olsun
Spor Haberleri

Yüksel Yıldırım: Gabriele Guarino, Samsunspor’a hayırlı olsun

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tekirdağ’da Kur’an kursu öğrencileri, harçlıklarını Filistin’e bağışladı

7 Ağustos 2026
Yaşam

Böbrek hastası Zehra’nın ‘Ay’ı gözlemleme hayali’ gerçek oldu

7 Ağustos 2026
Yaşam

İtfaiyeci baba, kızını kortlarda şampiyonluğa hazırlıyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

3’üncü Selim’in türbesinin örtüsü, Diyarbakır’da ilmek ilmek işleniyor

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Altay'a ilk destek Folkart'tan

Altay’a ilk destek Folkart’tan

- Haberton
7 Ağustos 2026

3'üncü Lig'de mücadele edeceği yeni sezon öncesi mali ve idari sıkıntılar nedeniyle hazırlıklarına bugün başlayacak Altay'a ilk can suyu Folkart'tan...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton