Yüzde 0 atık ürün, yüzde 0 atık su ilkesiyle üretim yapan karo, vitrifiye ve yapı kimyasalları markası Seramiksan, ‘İyi Yaşam Sohbetleri’ temasıyla mimarlarla röportaj dizisi gerçekleştirdi.
Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) Küresel Riskler Raporu’na göre iklim krizi birçok açıdan, dünyanın karşı karşıya olduğu tehditlerin başında yer alıyor. Ancak araştırmaya katılanların yüzde 70’i iklim değişikliğini önlemeye yönelik mevcut uygulamaları etkisiz olarak değerlendiriyor. İklim değişikliğinden kaynaklanan fiziksel risklerin artması, insan sağlığı başta olmak üzere çevre ve ekonomide birçok zarara sebep olurken, iş dünyasının bu krizle mücadele etmek için 2024’te sürdürülebilirlik odağında yeni bir değer zinciri yaratması gerektiğine dikkat çekiliyor.
Seramiksan, iklim krizi konusundaki farkındalığın artırılması hedefiyle ‘İyi Yaşam Sohbetleri’ temasıyla mimarlarla bir araya gelerek iyi yaşam, sürdürülebilirlik ve su tüketimi konularında röportajlar gerçekleştirdi. Seramiksan’ın sosyal medya kanalından yayımlanan röportajlar; Mimar Umut Uzuner, Mimar Hakan Habif, İç Mimar Erhan Sağır ve Mimar Gizem Magan’ın kendi mimarlık ofislerinde gerçekleştirildi.
“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKALARINI TEMEL PRENSİBİMİZ OLARAK KABUL EDİYORUZ”
Projeye dair değerlendirmede bulunan Seramiksan Pazarlama Müdürü Görkem Üstoğlu Helvacıoğlu, “İklim değişikliğinin etkileri artık dar kapsamlı çalışmaların yetersiz kaldığını gösteriyor. Şirketlerin küresel değer zincirinin halkalarını domine edecek uygulamalar ortaya koymasını zorunlu kılıyor. Sürdürülebilir üretim biçimini temel prensiplerinden biri olarak kabul eden şirket olarak, kendi sektörümüze örnek teşkil etmekle kalmıyor, farklı endüstriler çapında ve tüketiciler nezdinde farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda değerli mimarlarla gerçekleştirdiğimiz ‘İyi Yaşam Sohbetleri’ni de yıl boyunca sürdüreceğiz” diye konuştu.