6 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - ‘PKK, İsveç’in NATO üyesi olmasına karşı’

‘PKK, İsveç’in NATO üyesi olmasına karşı’

Haberton - Haberton
17 Haziran 2022
- Dış Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
PKK, İsveç'in NATO üyesi olmasına karşı

PKK, İsveç'in NATO üyesi olmasına karşı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Terörle mücadelede İsveç kanunlarının ve yetkililerinin ne kadar gevşek olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan bu terör örgütü PKK, adı başında terör örgütüdür. Sadece Türkiye’ye değil İsveç’in de ulusal çıkarlarına zarar vermeye çalışıyor. PKK, İsveç’in NATO üyesi olmasına karşı, bunun için elinden geleni yapıyor” dedi.

Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’te resmi ziyaretini sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grliç-Radman ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında şunları kaydetti;

“Geçen sene ikili ticaret hacmimiz yüzde 40 artış gösterdi ve 1 milyar dolara yaklaştı. Bu sene bir milyar doları rahatlıkla geçiyoruz, daha önce liderlerimizin koyduğu hedefi geçmiş olacağız, yeni hedefler koymamız lazım.”

“TÜRK FİRMALARININ HIRVATİSTAN’A İLGİSİ ARTIYOR”

İnşaat, enerji, turizm gibi sektörlerde Türk firmalarının Hırvatistan’a ilgisinin giderek arttığını ifade eden Çavuşoğlu hem yatırım hem de farklı alanlarda önemli projeleri üstlendiklerini belirtti. Depremden etkilenen Hırvatistan Dışişleri Bakanlığı’na ait binanın restorasyon çalışmalarının bir Türk firması tarafından yapıldığını ifade ederek “Hırvat firmalarını da ülkemize yatırım için bekliyoruz, karşılıklı firmalarımızı teşvik edelim, özellikle savunma sanayi potansiyeli olan bir işbirliği alanı. Tüm alanlarda işbirliğimizi geliştirirken ekonomi ve konsolosluk alanlarında mevcut mekanizmalarımız var ama son 10-12 yıldır bu toplantıları gerçekleştiremedik, bunları gerçekleştirmek için mutabık kaldık” dedi.

PKK, İsveç’in NATO üyesi olmasına karşı

TÜRKİYE-HIRVATİSTAN-BOSNA HERSEK ÜÇLÜ DANIŞMA MEKANİZMASI KAPSAMINDA DİYALOG SÜRECEK

Bölgesel konuların da görüşüldüğünü ifade eden Çavuşoğlu, Hırvat mevkidaşıyla Kuzey Makedonya’dan birlikte gelerek uçakta konular üzerinde çalıştıklarını belirtti. Çavuşoğlu “Bosna-Hersek konusunda da görüş alışverişinde bulunduk. Bosna-Hersek’in barış, istikrar ve toprak bütünlüğüne desteğimizi bir kez daha vurguladık. Hem ikili düzeyde hem de Türkiye-Hırvatistan-Bosna Hersek üçlü danışma mekanizması kapsamında diyaloğumuzu, çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

PKK DESTEKÇİSİ BİR MİLLETVEKİLİ VAR, İSVEÇ HÜKÜMETİNİ ADETA REHİN ALMIŞ, SÜREKLİ TEHDİT EDİYOR

Basın mensuplarından Bakan Çavuşoğlu’na İsveç’in başkenti Stockholm’de, YPG/PKK işaret ve görsellerinin tarihi belediye binasına yansıtılması konusunda görüşleri sorulduğunda “Bu görüntüler önce sosyal medyada çıktı. Görüntüler çıktığı zaman Belediye Başkanı ile Büyükelçimiz beraberlerdi ve Büyükelçimiz hemen sorduğu zaman Belediye Başkanı ‘kesinlikle böyle bir şey olmadı’ dedi. Yetkililere sorduğumuz zaman da haberlerinin olmadığını söylediler. Ama bugün İsveç polisi böyle bir olayın gerçekleştiğini söyledi.

Terörle mücadelede İsveç kanunlarının ve yetkililerinin ne kadar gevşek olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan bu terör örgütü PKK, adı başında terör örgütüdür. Sadece Türkiye’ye değil İsveç’in de ulusal çıkarlarına zarar vermeye çalışıyor ve özelikle İsveç’in NATO üyesi olmaması için elinden geleni yapıyor. Zaten PKK destekçisi bir milletvekili var, o da sürekli İsveç hükümetini adeta rehin almış, sürekli tehdit ediyor.

“Terörle mücadelede İsveç kanunlarının ve yetkililerinin ne kadar gevşek olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan bu terör örgütü PKK, adı başında terör örgütüdür. Sadece Türkiye’ye değil İsveç’in de ulusal çıkarlarına zarar vermeye çalışıyor. PKK, İsveç’in NATO üyesi olmasına karşı, bunun için elinden geleni yapıyor”

İsveç içinde de görüyoruz, İsveç’in NATO üyesi olmasını istemeyen yetkililer de var, kurumlar da var. Ama özellikle bu YPG/PKK terör örgütü her türlü çabayı sarf ediyor, adeta rehin almış durumda. Biz bu nedenle zaten ‘İsveç’in NATO üyesi olabilmesi için terörle mücadele konusunda somut adımlarını görmek istiyoruz’ diye sık sık hatırlatıyoruz.”

İBRAHİM KALIN PAZAR GÜNÜ BRÜKSEL’E GİDİYOR

Bakan Çavuşoğlu İsveç ve Finlandiya’nın üyelik süreciyle ilgili şunları kaydetti;

“Biz bu iki ülkeye belge verdik. Onlardan mektuplar da geldi. Daha sonra NATO Genel Sekreteri devreye girdi, Sayın Cumhurbaşkanımızla telefonda görüştüler ve NATO Genel Sekreteri’nin Özel Kalem Müdürü, idarenin başındaki kişi Ankara’ya geldi. Daha sonra onlar ‘üçlü bir şekilde imzalanabilecek’ bir belge gönderdiler, biz bu belgeleri yetersiz bulduk ve kendi karşı belgemizi gönderdik ‘bunun üzerinden ancak müzakere devam edilebilir’ dedik.

Şimdi Bakan Yardımcımız Büyükelçi Sedat Önel ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Pazar akşamı Brüksel’e gidecekler. Orada bu belge üzerinde NATO’yla birlikte bir çalışma yapılacak. Ama biz bu konudaki kararlılığımızı tüm taraflara hatırlatıyoruz.”   

Türkiye’nin Batı Balkanların, Bosna-Hersek’in istikrarını, huzurunu ve ekonomik kalkınmasını desteklediğini ifade eden Çavuşoğlu “Bosna-Hersek’in sınır bütünlüğünü güçlü bir şekilde destekliyoruz ki bu konuda zaten bölgedeki ülkelerle hem fikiriz” dedi.

Etiketler: Mevlüt ÇavuşoğluNato
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Türkiye’ye çağ atlatan projeler milletindir

Sonraki Haber

Başkan Dursun, mezuniyet törenlerine katıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İspanya’da
Dış Haberler

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İspanya’da

5 Ağustos 2026
İtalya'da 27 kentte 'kırmızı alarm' verildi
Dış Haberler

İtalya’da 27 kentte ‘kırmızı alarm’ verildi

5 Ağustos 2026
Zelenskiy: Rusya'nın Kiev ve çevresine yönelik saldırılarında 17 kişi öldü, 44 kişi yaralandı
Dış Haberler

Zelenskiy: Rusya’nın Kiev ve çevresine yönelik saldırılarında 17 kişi öldü, 44 kişi yaralandı

5 Ağustos 2026
Yeni Zelanda açıklarında 6.3 büyüklüğünde deprem
Dış Haberler

Yeni Zelanda açıklarında 6.3 büyüklüğünde deprem

5 Ağustos 2026
Irak'ta aşırı sıcaklar nedeniyle resmi dairelerde tatil ilan edildi
Dış Haberler

Irak’ta aşırı sıcaklar nedeniyle resmi dairelerde tatil ilan edildi

5 Ağustos 2026
Trump'ın golf sahasında silahlı bir kişi yakalandı
Dış Haberler

Trump’ın golf sahasında silahlı bir kişi yakalandı

5 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Başkan Dursun, mezuniyet törenlerine katıldı

Başkan Dursun, mezuniyet törenlerine katıldı

En Güncel Haberler

Eskişehir’de şarampole devrilip takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı
Yerel Haberler

Eskişehir’de şarampole devrilip takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

6 Ağustos 2026
Bursa'da İznik Gölü'ne düşen bir kişi hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Bursa’da İznik Gölü’ne düşen bir kişi hayatını kaybetti

6 Ağustos 2026
Bursa'da elektrikli  bisiklet uçuruma yuvarlandı: 3 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da elektrikli bisiklet uçuruma yuvarlandı: 3 yaralı

6 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okul saldırısında ölen Adnan Göktürk’ün babası: Cumhurbaşkanımız taleplerimizi olumlu karşıladı

5 Ağustos 2026
Yaşam

2 yaşındaki bebeği Heimlich manevrasıyla kurtaran personele ödül

5 Ağustos 2026
Yaşam

Çiftliğin havalandırması arızalanınca 4 bin tavuk öldü

5 Ağustos 2026
Yaşam

Denizde boğulma tehlikesi geçiren Batın, kurtarılamadı

5 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Nefes borusuna cisim kaçan kadın, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı; o anlar kamerada

Nefes borusuna cisim kaçan kadın, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı; o anlar kamerada

- Haberton
6 Ağustos 2026

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir kuaförün önünde nefes borusuna cisim kaçan kadın, kuaför çalışanının yaptığı Heimlich manevrası ile kurtarıldı. O anlar...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Eskişehir’de şarampole devrilip takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Eskişehir’de şarampole devrilip takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

6 Ağustos 2026
Bursa'da İznik Gölü'ne düşen bir kişi hayatını kaybetti

Bursa’da İznik Gölü’ne düşen bir kişi hayatını kaybetti

6 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton