5 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Özhaseki: Büyük hesapların olduğu dönemden geçiyoruz

Özhaseki: Büyük hesapların olduğu dönemden geçiyoruz

Haberton - Haberton
14 Ekim 2021
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Özhaseki: Büyük hesapların olduğu dönemden geçiyoruz

Özhaseki: Büyük hesapların olduğu dönemden geçiyoruz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Orta Doğu coğrafyası üzerinde çok büyük hesapların olduğu bir dönemden geçiyoruz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca düzenlenen ‘Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı’na katılmak üzere Ordu’ya geldi. İlk olarak Ordu Valisi Tuncay Sonel’i makamında ziyaret eden Özhaseki, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Özhaseki, ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

‘EĞER GÜCÜNÜZ VARSA, DEDİĞİNİZİ YAPARSINIZ’

Türkiye’nin zor bir coğrafyada olduğunu belirten Özhaseki, “Türkiye’nin şartları zor. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Zorluklarımız bulunduğumuz coğrafyadan kaynaklanıyor. İnançlarımızdan kaynaklanıyor. Tarihte üstlendiğimiz misyondan kaynaklanıyor. Orta Doğu coğrafyası üzerinde çok büyük hesapların olduğu bir dönemden geçiyoruz. ABD’nin hesabı başka, Avrupa Birliği’nin hesabı başka, Rusya’nın ve Çin’in hesabı başka, Arap ülkelerinin hesabı başka, İsrail’in hesabı başka. Burada güçlü olan, dirayetli olan, vurduğu zaman masadan ses çıkaran ülkelerin dediği oluyor. Ben hukuk mezunuyum.

Uluslararası hukuk diye bir şey var. Bir sürü de kurallar var ama değişmez kural güçtür. Eğer gücünüz varsa, dediğinizi yaparsınız. Gücünüz yoksa işiniz zorlaşır. Böyle zor bir ortamda, böyle bir zor coğrafyada iktidar olmak, güzel işler yapmak, bir taraftan şeytan taşlamak, bir taraftan da büyük eserler ortaya koyarak gidebilmek o kadar kolay işler değil. Allah’a hamdolsun ki böyle bir misyonu Allah bize yükledi” diye konuştu.

“Oradan bir ittifak doğmaz, bir medeniyet doğmaz ama bizim yapacağımız çok iş var daha “

‘2023’TE DE İPİ GÖĞÜSLEYECEĞİZ’

Özhaseki, 2023 yılında yapılacak olan seçimlerin önemine de değinerek, “Her yaptığımız işte 2023 seçimlerini düşünerek adım atmamız lazım. Neden? Karşı tarafta öyle bir güruh var ki, onlara karşı mücadelemizde başarılı olmanın tek yolu çalışmaktır, doğruyu anlatmaktır, insanlarımızla beraber olmaktır. Başka bir çaresi yok. Ne biliyorsak o doğruyu anlatmalıyız.

Karşımızda ABD var mı? Herkes biliyor ki var. Açık açık ilan ediyorlar. Saklısı gizlisi yok. Avrupa Birliği ülkeleri var mı? Var. Geçtiğimiz seçimlerde bakan arkadaşlarımızı ülkelerine sokmadılar ve konuşturmadılar ama PKK’lılara serbest. FETÖ’cülere serbest. Miting yapmaları, gösteri yapmaları serbest ama bize yasak. Peki CHP, var zaten. Türkiye’deki siyasi muhalefetin başını o çekiyor. Bir tarafına milliyetçi olduğunu söyleyen İYİ Parti’yi alıyor, bir tarafına bölücü olduğu kesin olan, yüzde yüz olan HDP’yi de alarak bir ortaklık kuruyorlar.

İttifaklarınızı söyleyin dediğimiz zaman da İYİ Parti’yi söylüyorlar, utandıkları o partiyi de arkada saklayıp, kimseye göstermediklerini zannediyorlar. Millet de anlamıyor zannediyorlar. Böyle bir saflık da var. O kadar da aklımızla alay etmeseler iyi olur. Onlar da bize karşılar anladık. PKK karşı mı bize bu seçimlerde? Valla karşı. Peki FETÖ, DEAŞ, DHKP-C karşı mı? Karşı. Demek ki karşıda böyle bir güruh var. O zaman bizim daha gayretli olmamız lazım, çalışmamız lazım ve nihayetinde de o kötülere karşı asla iktidarı bırakmamak lazım. Oradan bir ittifak doğmaz, bir medeniyet doğmaz ama bizim yapacağımız çok iş var daha. Allah’ın izniyle bizler bu konuda üstümüze düşeni yaparak 2023’te de ipi göğüsleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Özhaseki, toplantı sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret ederek, belediyenin çalışmaları hakkında brifing aldı. 

Etiketler: Ordu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Ankara’da Termal Turizm

Sonraki Haber

Yurtiçi Kargo otomasyon merkezinin açılışını yaptı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğuları, 'çerçeve yasa' teklifini imzaladı. Fotoğraf:Ankara,(DHA)
Politika

Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğulları ‘çerçeve yasa’ teklifini imzaladı

5 Ağustos 2026
Ümit Özdağ'dan Güvenpark çağrısı: "Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur"
Politika

Ümit Özdağ’dan Güvenpark çağrısı: “Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur”

5 Ağustos 2026
AK Parti grubunda 'çerçeve yasa' toplantısı
Politika

AK Parti grubunda ‘çerçeve yasa’ toplantısı yapıldı

5 Ağustos 2026
Antalya Havalimanı'na yeni kule
Politika

Antalya Havalimanı’na yeni kule

5 Ağustos 2026
Dervişoğlu'ndan sert çıkış: "Çerçeve yasa olarak adlandırılan ihanet belgesini asla kabul etmeyeceğiz"
Politika

Dervişoğlu’ndan sert çıkış: “Çerçeve yasa olarak adlandırılan ihanet belgesini asla kabul etmeyeceğiz”

5 Ağustos 2026
Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı'ndan Bakan Kurum'a ziyaret
Politika

Gölbaşı Belediye Başkanından Bakan Kurum’a ziyaret

5 Ağustos 2026
Sonraki Haber

Yurtiçi Kargo otomasyon merkezinin açılışını yaptı

En Güncel Haberler

Gündem

Osmaniye’de fabrikada facia! Kaynak sırasında çıkan yangında 2 işçi hayatını kaybetti

5 Ağustos 2026
Özgür Çelik'ten Üsküdar seçimi sonrası çok konuşulacak iddialar! "Sinsi plan yapıldı"
Öne Çıkan

Özgür Çelik’ten Üsküdar seçimi sonrası çok konuşulacak iddialar! “Sinsi plan yapıldı”

5 Ağustos 2026
TBMM'ye tarihi teklif! Numan Kurtulmuş: Yeni dönemin kapısı aralanacak
Öne Çıkan

TBMM’ye tarihi teklif! Numan Kurtulmuş: Yeni dönemin kapısı aralanacak

5 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okul saldırısında ölen Adnan Göktürk’ün babası: Cumhurbaşkanımız taleplerimizi olumlu karşıladı

5 Ağustos 2026
Yaşam

2 yaşındaki bebeği Heimlich manevrasıyla kurtaran personele ödül

5 Ağustos 2026
Yaşam

Çiftliğin havalandırması arızalanınca 4 bin tavuk öldü

5 Ağustos 2026
Yaşam

Denizde boğulma tehlikesi geçiren Batın, kurtarılamadı

5 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Çiftliğin havalandırması arızalanınca 4 bin tavuk öldü

Çiftliğin havalandırması arızalanınca 4 bin tavuk öldü

- Haberton
5 Ağustos 2026

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bir tavuk çiftliğinde elektrik panosundaki arıza nedeniyle havalandırma sisteminin durması sonucu yaklaşık 4 bin tavuk öldü. Olay,...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Osmaniye’de fabrikada facia! Kaynak sırasında çıkan yangında 2 işçi hayatını kaybetti

5 Ağustos 2026
Özgür Çelik'ten Üsküdar seçimi sonrası çok konuşulacak iddialar! "Sinsi plan yapıldı"

Özgür Çelik’ten Üsküdar seçimi sonrası çok konuşulacak iddialar! “Sinsi plan yapıldı”

5 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton