25 Haziran 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - Olimpiyat madalyalı kardeşler: Ülkemize hayırlı olsun

Olimpiyat madalyalı kardeşler: Ülkemize hayırlı olsun

Haberton - Haberton
7 Eylül 2021
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Olimpiyat madalyalı kardeşler: Ülkemize hayırlı olsun

Olimpiyat madalyalı kardeşler: Ülkemize hayırlı olsun

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Olimpiyat madalyalı kardeşler Ali ve Abdullah Öztürk “Madalyamız ülkemize ve Trabzon’a hayırlı olsun” dedi

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları masa tenisi tek erkeklerde (Sınıf 4) altın madalya kazanan Abdullah Öztürk ile bronz madalya kazanan kardeşi Ali Öztürk, yatılı okulda akşam etüt derslerinden kaçmak için masa tenisine başladıklarını belirterek, daha sonra Olimpiyat Oyunları’nda madalyaya ulaştıklarını söyledi.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları masa tenisi tek erkeklerde (Sınıf 4) altın madalya kazanan Abdullah Öztürk ile bronz madalya kazanan kardeşi Ali Öztürk, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Selçuk Kılıç, ülkeye ve kente bu gurur ve sevinci yaşattıkları için Öztürk kardeşlere teşekkür etti.

Olimpiyat madalyalı kardeşler: Ülkemize hayırlı olsun

ABDULLAH ÖZTÜRK: MADALYAMIZ ÜLKEMİZE VE TRABZON’A HAYIRLI OLSUN

Altın madalya kazanan Abdullah Öztürk, burada yaptığı açıklamada zorlu bir süreci altın madalya ile taçlandırdıkları için mutlu olduğunu belirterek, “2016’da da şampiyon olmuştum. 2020 Tokyo pandemiden dolayı biraz daha uzun sürdü, bir yıl daha fazla beklemek zorunda kaldık. Pandemi nedeniyle çalışamadığımız dönemler oldu. Rakiplerimiz kapalı kutuydu. Onları göremedik, onlar da bizi göremedi. Antrenörümüzle çok iyi şekilde çalıştık. O süreci çok iyi atlattık ve altın madalya ülkemize geldi. Bu nedenle çok mutluyum. Dün de memleketim Trabzon’a geldim, inanılmaz bir karşılama oldu. Çok mutluyum. Madalyamız ülkemize ve Trabzon’a hayırlı olsun” dedi.

“NE KADAR ENGELLİYE ULAŞIRSAK MADALYA SAYISINI DAHA DA ARTIRIRIZ”

Final maçında çok heyecanlı olduğunu anlatan Abdullah Öztürk, “30 Ağustos olması da beni çok motive etti. Bakan bey geldi, daha da heyecanlandım. Karşımda maçı izliyordu. Taraftar gibi bağırıyordu. Son saniye aldıktan sonra sevincimi onunla paylaşmak istedim. Ona doğru koşarken yerdeki çıkıntıya takılıp düştüm. Daha sonra sarılıp ağladık. Duygusal anlar yaşandı. Şu anda ülkemizde ne kadar engelliye ulaşabilirsek, rekabeti ne kadar arttırabilirsek, paralimpikte çok daha fazla madalyaya ulaşırız” diye konuştu.

Olimpiyat madalyalı kardeşler: Ülkemize hayırlı olsun

“ENGELLİ ÇOCUKLARINIZDAN UTANMAYIN”

‘Engelliler evde kalmasın’ diyen Abdullah Öztürk, şöyle devam etti:

“Gelin birlikte spor yapalım, tarihe yeni bir başarı hikayesi sunalım sloganım var. Spor salonlarına gelin. Bizler yapabiliyorsak sizler de yapabilirsiniz. Anne babalara çok iş düşüyor. Biz o anlamda şanslıydık. Ay-yıldızlı bayrağı temsil etmek çok güzel. Engelli çocuklarınızdan utanmayın. Onları salonlara getirin, sporla tanıştırın. Sizler bugün varsınız yarın yoksunuz. Onlar engelli birey ve kendi kendilerine başarabilmesi lazım. Anne babalar sizlerin öncü olması lazım.”

“DERSLERDEN KAÇMAK İÇİN MASA TENİSİNE BAŞLADIK”

Paralimpik masa tenisi Milli Takım Antrenörü Yusuf Kılınçkaya’nın kendisini ve kardeşini keşfettiğini kaydeden Abdullah Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

“Yatılı okulda kalıyorduk. Okulda çok fazla sosyal aktivite yoktu. Tenis masamız vardı. Bir hafta sonu hocalarımız seçmelere geldi, biz de katıldık. Akşam etütlerimiz oluyordu. Açıkçası biz de derslerden kaçmak için başladık. Hocalarımız zamanla bize çok büyük hedefler koydu. Bizlere hedef yüklemeleri yaptılar, sürecimiz öyle başladı. 15 yıldır bu sporu yapıyoruz. İlk 4-5 yıl haftanın 7 günü günde 6 saat antrenman yaptık. Avrupa’yla aramızda 60-70 yıl fark vardı. Biz bu farkı gece gündüz çalışarak 7 yılda kapattık ve onların ellerinden madalyaları almaya başladık. Biz Ali ile birlikte çalışıyoruz. Bireysel sporlarda partneriniz çok önemli. Sağlam bir partnerle çalışmak hem onu hem beni geliştiriyor. Partneriniz iyi olunca çok çabuk ilerleme oluyor. Ağabey-kardeş çalıştığımız için çok şanslıyız.”

ALİ ÖZTÜRK: PEŞ PEŞE 5-10 DAKİKA İSTİKLAL MARŞIMIZI DİNLETECEĞİZ

Bronz madalya kazanan Ali Öztürk ise, 2024’te ağabey kardeş peş peşe İstiklal Marşı dinleteceklerini belirterek, “Bireyseldeki ilk madalyam. Tokyo’da üçüncü oldum. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 2024’te Paris‘te inşallah ağabey – kardeş olarak yer alacağız. Bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz.  Burası bizim için bir tecrübe oldu. Benim kategorim biraz daha zor. Fiziksel anlamda kondisyon isteyen daha zor bir ortamda oynuyorum. İnşallah ağabey – kardeş aynı anda peş peşe İstiklal Marşımızı dinleteceğiz. 5-10 dakika İstiklal Marşı dinleteceğiz. 15 yıldır birlikte antrenman yapıyoruz. Birbirimizi izliyoruz ve açıklarımızı söylüyoruz. Birlikte çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra ikimiz de altın madalya kazanacağız” şeklinde konuştu.

KILINÇKAYA: HEDEF MADALYA SAYISINI ARTTIRMAK

Paralimpik Masa Tenisi Milli Takım Antrenörü Yusuf Kılınçkaya ise, “Çocuklarımızla birlikte lise çağından beri birlikteyiz. Altın, bronz gümüş madalyalar kazandık. Bunun arkasında çok ciddi şekilde emek verenler var. Bize her zaman inanan herkese çok teşekkür ederiz. Bundan sonra da hedefimiz Paris’te madalya sayımızı yukarıya çıkarmak” ifadelerini kullandı.

ZENGİN: BEDENSEL ENGELLİLERİN LİGDE OYNAMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERECEĞİZ

Trabzonspor Masa Tenisi Antrenörü Gürhan Zengin ise, Ali Öztürk’ün de Trabzonspor’a katılacağını açıklayarak şunları dedi:

“Biz Abdullah’la Ankara‘da Yusuf hocam sayesinde tanıştık. Koyu Trabzonsporlu olduğunu, Trabzonlu olduğunu öğrendik. İlkleri yapmak istedik. Neden paralimpik sporcu normal liglerde oynamasın düşüncesiyle onu kadromuza kattık. 3’üncü Lig’de oynadık, 1’inci Lige kadar çıktık. Süper Lig’de kadın takımımız var, inşallah erkek takımımızı da çıkaracağız. İnşallah iki takımımızla beraberce masa tenisinde olacağız. Ali kardeşimizi de Trabzonspor kadromuza katarak bedensel engellilerin normal liglerde oynaması gerektiğini, oynayabileceğini göstereceğiz.”

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de sporcuları tebrik ederek, “Trabzon olarak mutlu ve gururluyuz. Şehrimizin Tokyo’da bu şekilde temsil etmesi bize gurur vermiştir. Ailemizi ve sporcularımızı tebrik ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Etiketler: Trabzon
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Plastik geri dönüşüm sektöründe üretim durdu

Sonraki Haber

Dişleri sert fırçalamak fırça çürüğüne olur

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Milli takım, UIPM Pentatlon Dünya Kupası’nda final oynayacak
Spor Haberleri

Milli takım, UIPM Pentatlon Dünya Kupası’nda final oynayacak

25 Haziran 2026
Karşıyaka'dan 100'üncü yıla özel Ata Mirası forması
Spor Haberleri

Karşıyaka’dan 100’üncü yıla özel Ata Mirası forması

25 Haziran 2026
Altay'dan ayrılan Emre, Eskişehir yolcusu
Spor Haberleri

Altay’dan ayrılan Emre, Eskişehir yolcusu

25 Haziran 2026
Yüksel Yıldırım: 5 futbolcu ile görüştük ancak henüz biten bir transfer yok
Spor Haberleri

5 futbolcu ile görüştük ancak henüz biten bir transfer yok

25 Haziran 2026
Aras Kargo'dan bir transfer daha
Spor Haberleri

Aras Kargo’dan bir transfer daha

25 Haziran 2026
Spor Haberleri

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’te başkan Deveciler Avrupa’da başarıya inanıyor

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Dişleri sert fırçalamak fırça çürüğüne olur

Dişleri sert fırçalamak fırça çürüğüne olur

En Güncel Haberler

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu
Yazarlar

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

25 Haziran 2026
Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı
Öne Çıkan

Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

25 Haziran 2026
oğulun yakılarak öldürüldüğü davada kayıp telefonun araştırılması talebi reddedildi
Yerel Haberler

Baba ve oğulun yakılarak öldürüldüğü davada kayıp telefonun araştırılması talebi reddedildi

25 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Yaşam

Deprem şehidi babasının izinden giden Şehriban, polis oldu

25 Haziran 2026
Yaşam

Polis adayı, mezuniyet töreninde kız arkadaşına evlilik teklifi etti

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

- Haberton
25 Haziran 2026

CHP, sanal medya düzenlemesi olarak bilinen 7578 sayılı 'Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğünün durdurulması...

Duş alma sıklığı sağlık açısından önemli mi? Uzmanlar doğru dengeyi açıkladı

Emekli maaşında yeni düzenleme gelir mi? Gözler kritik tarihte

Telefon bataryası neden hızlı tükenir? En yaygın 7 hata

Sıcaklıklar neden mevsim normallerinin üzerine çıktı? Uzmanlar kritik nedenleri açıkladı

Güncel Haber

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

25 Haziran 2026
Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

25 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton