25 Haziran 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Öğretmenimizin birikimi Türkiye’nin birikimi

Öğretmenimizin birikimi Türkiye’nin birikimi

Haberton - Haberton
2 Eylül 2020 - Güncellenme Tarihi 18 Ağustos 2021
- Politika, Ak Parti Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Öğretmenimizin birikimi Türkiye'nin birikimidir. Dolayısıyla Türkiye'nin geleceği bizim öğretmenimizin birikimiyle doğrudan doğruya alakalıdır.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Öğretmenimizin birikimi Türkiye'nin birikimidir. Dolayısıyla Türkiye'nin geleceği bizim öğretmenimizin birikimiyle doğrudan doğruya alakalıdır.

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Öğretmenimizin birikimi Türkiye’nin birikimidir. Dolayısıyla Türkiye’nin geleceği bizim öğretmenimizin birikimiyle doğrudan doğruya alakalıdır.

Geçtiğimiz süreç içerisinde salgın döneminde özellikle çevrimiçi eğimler düzenleyerek 896 bin öğretmenimizin bireysel gelişimine katkı sağladık. Bu aslında bir dünya rekoru” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlığın Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen ‘Google İşbirliği ile Mesleki Gelişim Programı Dijital Sertifika Töreni’ne katıldı. Törende, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı ve Google Türkiye Müdürü Mehmet Ketenoğlu da yer aldı. Bakan Selçuk, programda yaptığı konuşmada, dün 20 bin yeni öğretmenin atamasının yapıldığını hatırlatarak, “20 bin yeni öğretmenimizle gücümüze güç kattık. Bugün yine öğretmenlerimiz için bir şey daha yapıyoruz sevinci içerisindeyiz.

Google ile işbirliği içerisinde öğretmenlerimizin bireysel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak için dijital dönüşüm programımızı son derece hızlı bir şeklide sürdürüyoruz. Öğretmenimizin birikimi Türkiye’nin birikimidir. Dolayısıyla Türkiye’nin geleceği bizim öğretmenimizin birikimiyle doğrudan doğruya alakalıdır. Geçtiğimiz süreç içerisinde salgın döneminde özellikle çevrimiçi eğimler düzenleyerek 896 bin öğretmenimizin bireysel gelişimine katkı sağladık. Bu aslında bir dünya rekoru” dedi.

‘GOOGLE İLE BERABER BİR AİLE HATTI OLUŞTURDUK’

Google ile beraber düşünme becerileri konusunda disiplinlerarası yaklaşımını konuştuklarını söyleyen Bakan Selçuk, Google ile beraber yaptıkları bu işbirliğinde yaklaşık olarak 128 bin öğretmeninin eğitim aldığını ifade etti. Bu eğitimle beraber öğretmenlerin dijital becerilerinin gelişmesi konusunda büyük bir mesafe kat ettiğini kaydeden Bakan Selçuk, “Yeni programlarımızda var.

Google Türkiye ile yapay zeka uzmanlığı ki artık MEB’in bütün iş ve işlemlerinin yapay zeka ve makine öğrenmesi temelli bir perspektife sahip olması, bizim yeni normalimiz ve bütün süreçlerde veriye dayalı yönetim ve çözümlemeler yapmak bizim için artık sıradanlaşmaya başladı. Veri analizi ve internet güvenliği de bizim açımızdan yine çok önemli bir konu.

Bilhassa internet güvenliği konusu çok önemli. Teknolojiyi yasaklamaktan söz etmiyoruz, teknolojinin doğru kullanımından, yerinde, zamanında kullanımından söz ediyoruz. Bu çerçevede de Google ile beraber bir aile hattı oluşturduk. Bu hat vasıtasıyla da internet güvenliği konusunda ailelerin çocuklarına rehberlik edebilmelerini kolaylaştıracağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

‘GÜÇLÜ ÖĞRETMEN GÜÇLÜ GELECEĞİ HEDEFLİYORUZ’

Yapay zeka, internet güvenliği, veri bilimi gibi bütün konuların artık öğretmenlerin günlük işleri haline geldiğini belirten Bakan Selçuk, eğitim süreçlerinin dijital becerilerle desteklenmesinin salgın döneminde ne kadar hassas bir konu olduğunun çok daha iyi anlaşıldığını vurguladı. Bakan Selçuk, şöyle konuştu:

“Günümüzdeki bu yaklaşımın artık okullarımızın, öğretmenlerimizin, MEB’in merkez teşkilatının çok olağan bir veriye yaklaşım tarzını da ortaya koyacak. Öğretmenlerimizin dijital çağa doğan çocuklara daha iyi rehberlik edebilmesi için daha çok işimiz var. Önümüzdeki süreç bizi çok heyecanlandırıyor.

Çünkü elimizde hizmete hazır o kadar çok proje var ki bütün bu çalışmalarla beraber daha dün göreve başlayan öğretmenimizden, bir köy okulunda kendi başına bütün çocukları omuzlayan öğretmenimize kadar dijital becerileri kazandırmaya çalışıyoruz. Bu çalışmamızda 128 bin öğretmenimize yeni bir donanım kazandıran Google Türkiye işbirliğine teşekkür ediyoruz. Bütün bunlarla güçlü öğretmen güçlü geleceği hedefliyoruz.”

‘SERTİFİKALAR TEMSİLİ OLARAK VERİLDİ’

Öte yandan, öğretmenlerin dijital yeterliklerinin artırılması amacıyla Google ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında hazırlanan ‘bilgi işlemsel düşünme becerisinin disiplinlerarası yaklaşımı ile öğretimi’, ‘dijital girişimciliğin temelleri’, ‘flutter ile mobil uygulama geliştirme’ ve ‘kotlin ile mobil uygulama geliştirme’ mesleki gelişim programlarına 128 bin 135 öğretmen katıldı. Törende sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerle video konferans bağlantısı kuruldu.

Konuşmaların ardından Bakan Selçuk, mesleki gelişim programlarına katılan 128 bin 135 öğretmenden, uluslararası akredite sertifikası almaya hak kazanan 75 bin 396 öğretmene sertifikalarını çevrimiçi bağlantıyla temsili olarak verdi. Selçuk takdim sırasında, “Bu belgeler bir sertifika olmanın çok ötesinde bir değer taşıyor. Sizlerle beraber kol kola nasıl girdiğimizi gösteriyor. Ziya öğretmen ile meslektaşları fotoğrafını nasıl gösterdiğinizi ortaya koyuyor. Bu belgeleri kendim almış kadar daha fazla seviniyorum” dedi.

Etiketler: EğitimÖğretmenSalgın
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Tümüyle yanlış bir karar

Sonraki Haber

Giresun’a balıkçı barınağı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze'dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir
Politika

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze’dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir

25 Haziran 2026
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu
Politika

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

25 Haziran 2026
Bakan Bolat: Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı
Politika

Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı

25 Haziran 2026
TMO hububat alımlarında ödemelere başladı
Politika

TMO hububat alımlarında ödemelere başladı

25 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi canlarımızı asla ihmal etmedik
Politika

Erdoğan’dan Alevi vatandaşlara mesaj: Asla ihmal etmedik

25 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz
Politika

BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Cumhurbaşkanımız, Giresun'a Balıkçı Barınağı’nın da onayını verdi.

Giresun'a balıkçı barınağı

En Güncel Haberler

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu
Yazarlar

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

25 Haziran 2026
Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı
Öne Çıkan

Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

25 Haziran 2026
oğulun yakılarak öldürüldüğü davada kayıp telefonun araştırılması talebi reddedildi
Yerel Haberler

Baba ve oğulun yakılarak öldürüldüğü davada kayıp telefonun araştırılması talebi reddedildi

25 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Yaşam

Deprem şehidi babasının izinden giden Şehriban, polis oldu

25 Haziran 2026
Yaşam

Polis adayı, mezuniyet töreninde kız arkadaşına evlilik teklifi etti

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

- Haberton
25 Haziran 2026

CHP, sanal medya düzenlemesi olarak bilinen 7578 sayılı 'Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğünün durdurulması...

Duş alma sıklığı sağlık açısından önemli mi? Uzmanlar doğru dengeyi açıkladı

Emekli maaşında yeni düzenleme gelir mi? Gözler kritik tarihte

Telefon bataryası neden hızlı tükenir? En yaygın 7 hata

Sıcaklıklar neden mevsim normallerinin üzerine çıktı? Uzmanlar kritik nedenleri açıkladı

Güncel Haber

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

25 Haziran 2026
Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

25 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton