7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bu çalışmanın çok verimli geçeceğine inanıyorum

Bu çalışmanın çok verimli geçeceğine inanıyorum

Haberton - Haberton
31 Ağustos 2020 - Güncellenme Tarihi 18 Ağustos 2021
- Politika, Ak Parti Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Selçuk, "Bu çalışmanın çok verimli geçeceğine, yolumuzun haritamızın çok daha netleşeceğine inanıyorum" dedi.

Selçuk, "Bu çalışmanın çok verimli geçeceğine, yolumuzun haritamızın çok daha netleşeceğine inanıyorum" dedi.

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Selçuk, “Bu çalışmanın çok verimli geçeceğine, yolumuzun haritamızın çok daha netleşeceğine inanıyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni ders yılının başlama töreninden sonra ‘MEB-Dünya Bankası Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim Projesi Tanıtım ve İstişare Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Selçuk, Covid-19 salgını döneminde eğitimi tüm bileşenleriyle ve küresel süreçlerle ilişkilendirerek ele alma noktasında kararlı olduklarını söyledi. 2023 Eğitim Vizyonu’yla beraber yenilikçi, dünyadaki dönüşümü dikkate alan, dünyanın geleceğinin nereye gittiğini algılamaya çalışan ve bu geleceği hep birlikte kurmaya gayret eden bakış açısına sahip olduklarını belirten Selçuk, vizyon belgesindeki uzaktan eğitimle ilgili hedeflerin salgın öncesinde de var olduğuna dikkat çekti. Bakan Selçuk, “Özellikle ortaöğretim tasarımından bahsederken uzaktan eğitimin, harmanlanmış eğitimin niçin önemli olduğunu ve gidişatın nereye doğru olduğunu da tekrar tekrar vurgulama imkanımız olmuştu.

Ancak bu salgın dönemi bizim açımızdan mevcut kapasiteyi ve çalışmaları çok daha ileri taşımanın, çok daha yüksek çıtalara götürmenin de bir vesilesi oldu ve biz, zamanın ruhunun gerektirdiği, çağın koşullarının gerektirdiği bu imkanları yeniden ele alma fırsatı bulduk. Başlangıçta yaklaşık 40 bin öğrenciden bahsettiğimiz bir çevrimiçi imkan çerçevesinden, 1 milyon öğrencinin eş zamanlı çevrimiçi olabileceği, canlı ders alabileceği bir ortama doğru da gelmiş bulunuyoruz, bugün uzaktan eğitimin başladığı, okulların açıldığı ilk gün itibarıyla” dedi.

‘UZAKTAN EĞİTİMDE YOLUMUZU HIZLI ALABİLECEĞİZ’

Mevcut EBA sisteminin bileşenlerini daha da güçlendirme ve kapasitesini artırmanın yanı sıra geleceğe dönük atılım yapılmasına yönelik ihtiyaçların da olduğunu kaydeden Bakan Selçuk, tanıtımı yapılan projeyle ilgili şöyle konuştu:

“Bu ihtiyaçları karşılamak amacıyla bu projenin başlatılmasını bütün ekip arkadaşlarımızla beraber, sıkı bir şekilde takip edip, hayata geçirmeye başladık ve bugün de projenin Sayın Cumhurbaşkanı’mız tarafından imzalandığı ve artık MEB’in projeye başladığı hafta olarak, gün olarak değerlendirilebilir. Bu projenin bizim açımızdan iki önemi var. Biz, sadece salgın dönemine ilişkin olarak bu konuya ehemmiyet vermiyoruz.

Birincisi salgın döneminde eğitimin kalitesini artırmaya, erişimin hızlandırılmasına yardımcı olmaya yönelik olan boyut, ikincisi de salgın sonrası Türk eğitim sisteminin harmanlanmış yaklaşım ile ilgili, hibrit yaklaşımlarla ilgili olarak nasıl bir tepki vereceğine dair olan, nasıl bir yol haritası çizileceğine dair olan boyut. Bu iki boyutun da yani hem salgın sürecine ilişkin boyutun, hem de salgın sonrası eğitim sisteminin dijital altyapısının güçlendirilmesiyle alakalı olan bu iki boyut, bizim için artık genişletilmesi ve derinleştirilmesi mümkün olabilecek ve yolumuzu son derece hızlı bir şekilde alabileceğimiz noktaya da geldi.”

‘CANLI DERSLERİ, ÇOK YÜKSEK ÇITALARA KAVUŞTURACAĞIZ’

Uzaktan eğitimin öğretmenlere yönelik katkılarına da değinen Bakan Selçuk, “Çünkü öğretmenimizin eğitimi, öğretmenimizin güçlendirilmesi, hizmeti içi eğitim çalışmalarında ortaya konulan gayretler ve hedefler, çok daha ileriye çok kısa bir zamanda taşınabilir ve bunun için de bu projenin bir fırsat olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

Uzaktan eğitim konusunda dünyada çok hızlı tepki verebilen birkaç ülkeden biri olduklarına işaret eden Selçuk, şunları kaydetti:

“Ama bunu yeterli görmek mümkün değil, bu çerçevede çok daha ileri çalışmalara ihtiyacımız var. Önümüzdeki süreç gösteriyor ki biz, uzaktan eğitimi hem salt uzaktan eğitim olarak hem de harmanlanmış model ile ilgili canlı derslerle ilgili boyutu açısından çok yüksek çıtalara kavuşturacağız. Bu, çok net olarak görülüyor. Bu konuda müthiş bir ekip çalışması oldu. Önümüzde bir yol var ve bu yolun nasıl yürünmesi gerektiğine ilişkin hayallerimiz var. Yani biz, dünyada çok özel bir platform hazırlamak istiyoruz ve kaynaklarımızı son derece işlevsel biçimde kullanıp, eğitim kalitesinin artmasında hızlandırıcı etki uyandırmasını bekliyoruz. Bu proje ile bunun böyle olacağından da eminim.”

Toplantıda bir araya geldikleri bilim insanları ve uzmanlarla uzaktan eğitim konusunda istişarede bulunacaklarını belirten Bakan Selçuk, “Nasıl bir yol haritası ortaya koyalım? Buradaki proje sadece teknik altyapıyla ilgili değil. Buradaki proje içerik ile ilgili öğretmen eğitimi ile kapasitenin artırılması ile ilgili birçok izleme değerlendirme çalışmalarıyla ilgili yani birçok parametre söz konusu. Bunların tamamında, en optimal sonuca nasıl ulaşırız, en işlevsel süreci nasıl yönetiriz? Bunların cevabını birlikte aramak ve bilimin yol göstericiliğinde daha net bir tablo ortaya koymak için gayret edeceğiz. Bu çalışmanın çok verimli geçeceğine, yolumuzun, haritamızın çok daha netleşeceğine inanıyorum” dedi.

Etiketler: Eğitim
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

RTÜK Akit TV hakkında inceleme başlattı

Sonraki Haber

Koronavirüse yakalanmış sağlık çalışanları meslek hastalığı kapsamına alınmalı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

CHP'li Dinçer, Kapıkule'de gurbetçilerle buluştu
Politika

CHP’li Dinçer, Kapıkule’de gurbetçilerle buluştu

7 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’da! Üçlü ortak savunma anlaşması imzalanacak

7 Ağustos 2026
Bakan Yumaklı: GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacak
Politika

GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacak

7 Ağustos 2026
Malatya Arkeoloji Müzesi yarın yeniden ziyarete açılıyor
Politika

Malatya Arkeoloji Müzesi yarın yeniden ziyarete açılıyor

7 Ağustos 2026
Bakan Gürlek: Artık suç örgütleri ve illegal yapılanmaların bir adım önündeyiz
Politika

Artık suç örgütleri ve illegal yapılanmaların bir adım önündeyiz

7 Ağustos 2026
Bakan Bayraktar: Ceyhan'ı petrol ticaret merkezi haline dönüştürebiliriz
Politika

Bakan Bayraktar: Ceyhan’ı petrol ticaret merkezi haline dönüştürebiliriz

7 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, koronavirüse yakalanmış sağlık çalışanları meslek hastalığı kapsamına alınmalı.

Koronavirüse yakalanmış sağlık çalışanları meslek hastalığı kapsamına alınmalı

En Güncel Haberler

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava
Öne Çıkan

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı
Öne Çıkan

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
Yüksel Yıldırım: Gabriele Guarino, Samsunspor’a hayırlı olsun
Spor Haberleri

Yüksel Yıldırım: Gabriele Guarino, Samsunspor’a hayırlı olsun

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tekirdağ’da Kur’an kursu öğrencileri, harçlıklarını Filistin’e bağışladı

7 Ağustos 2026
Yaşam

Böbrek hastası Zehra’nın ‘Ay’ı gözlemleme hayali’ gerçek oldu

7 Ağustos 2026
Yaşam

İtfaiyeci baba, kızını kortlarda şampiyonluğa hazırlıyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

3’üncü Selim’in türbesinin örtüsü, Diyarbakır’da ilmek ilmek işleniyor

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Altay'a ilk destek Folkart'tan

Altay’a ilk destek Folkart’tan

- Haberton
7 Ağustos 2026

3'üncü Lig'de mücadele edeceği yeni sezon öncesi mali ve idari sıkıntılar nedeniyle hazırlıklarına bugün başlayacak Altay'a ilk can suyu Folkart'tan...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton