6 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - MSB’den “Terörsüz Türkiye” vurgusu: TSK görevini kararlılıkla sürdürecek

MSB’den “Terörsüz Türkiye” vurgusu: TSK görevini kararlılıkla sürdürecek

Haberton - Haberton
6 Ağustos 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
MSB'den "Terörsüz Türkiye" vurgusu: TSK görevini kararlılıkla sürdürecek
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “Terörsüz Türkiye vizyonu doğrultusunda, terörün tamamen ve kalıcı şekilde gündemden çıkarılması yalnızca ülkemizin değil, bölgemizin de barış, güvenlik ve istikrarına önemli katkılar sağlayacaktır. Bu yönüyle Terörsüz Türkiye, ulusal güvenliği güçlendiren ve bölgesel istikrara katkı sunan stratejik bir vizyondur” açıklamasını yaptı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta, haftalık basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Tuğamiral Zeki Aktürk, Anafartalar Zaferi’nin 111’inci yıl dönümünü kutlayarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri andı. Aktürk, “62 yıl önce Kıbrıs’a yönelik düzenlenen hava harekatında esir düşen ve Rumlar tarafından yapılan işkence sonucu şehit edilen Cumhuriyet döneminin ilk hava harp şehidimiz Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’i ve Kıbrıs’ta kahramanca bir direniş sergileyen Erenköy şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

1 PKK’lı Terörist Teslim Oldu

Tuğamiral Aktürk, terörle mücadele ve hudut güvenliği faaliyetleri kapsamında, 1 PKK’lı teröristin teslim olduğunu belirterek, “Operasyon bölgelerinde mağara, sığınak ve barınak ile mayın ve el yapımı patlayıcı tespit ve imha çalışmalarına devam edilmiştir. Kaçakçılığın önlenmesi, yasa dışı geçişlerin engellenmesi ve terörle mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla hudut güvenliğinde alınan etkin ve ileri teknolojiye dayalı tedbirlerle son bir haftada; 490 şahıs yakalanmış, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 7 bin 443 olmuş, engellenen 924 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 44 bin 802’ye ulaşmıştır. Yine, bu hafta içerisinde; Hakkari hudut hattında yapılan arama-tarama faaliyetinde yaklaşık 8 kilogram (7 bin 734 gram) uyuşturucu madde ele geçirilmiştir” diye konuştu.

İsrail, Ateşkes Çabalarını Sabote Etmeyi Sürdürmektedir

Tuğamiral Aktürk, Orta Doğu’daki gelişmeleri değerlendirerek, “Bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanması amacıyla, ABD ile İran arasında sürdürülen müzakerelerde tarafların sağduyulu ve sorumlu bir tutum sergilemesinin önemini yineliyoruz. Öte yandan, bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisi önündeki en büyük engel olan İsrail, Gazze’de ateşkes ve kalıcı barışa yönelik diplomatik girişimlerin olumlu seyrettiği bir dönemde, bu çabaları bilinçli şekilde sabote etmeyi sürdürmektedir. İsrail’in, geçtiğimiz hafta sonu Gazze’de yerinden edilmiş sivillerin sığındığı çadır kampı ile bir sağlık tesisini hedef alması sonucu 30’dan fazla sivil hayatını kaybetmiştir. Söz konusu saldırı, İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayan yaklaşımının son örneğini teşkil etmektedir. Uluslararası toplumun, İsrail’in bu eylemlerine karşı uluslararası hukuka ve insani değerlere sahip çıkarak daha kararlı ve güçlü bir tutum sergilemesinin, bölgede barış ve istikrarın tesisi açısından elzem olduğunu bir kez daha vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin modern ve etkin savunma gücünün, yerli ve milli savunma sanayimizin ileri teknoloji ürünleriyle güçlendirilmesi çalışmaları da kararlılıkla devam ettiğinin altını çizerek, “Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca muhtelif miktarda; Tayfun Fırlatma, Taşıma Yükleme ve Komuta Kontrol Aracı, Karinalı Bot ile Milli Piyade Tüfeği’nin (Mpt-76) muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır. Ayrıca, Aselsan tarafından ‘Hassas Güdüm Kiti’ (Hgk-84) ve ‘Lazer Güdüm Kiti’ (Lgk-82/84) ile Roketsan tarafından Som-B1T mühimmatı Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim edilmiştir” dedi.

Yaş Kararlarının Hayırlı Olmasını Diliyoruz

Aktürk, önceki gün gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (Yaş) toplantısına değinerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın onayını müteakip açıklanan Yüksek Askeri Şura kararlarının bir kez daha devletimize, milletimize ve Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Sonuç olarak yüksek donanımı, tecrübeli personeli ve üstün harekat kabiliyetiyle Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, milletimizin güveninden aldığı güçle; hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasından terörle mücadeleye, denizlerimizde ve semalarımızda hak ve menfaatlerimizin korunmasından uluslararası barış ve istikrara katkı sunmaya kadar üstlendiği tüm görevleri azim, kararlılık ve yüksek bir sorumluluk bilinciyle yerine getirmeye devam edecektir” diye konuştu.

En Büyük Pay Şehitlerimiz Ve Gazilerimize Aittir

Tuğamiral Aktürk’ün açıklamasının ardından, bakanlıktan güncel konulara ilişkin açıklama yapıldı. Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili yapılan açıklamada, “Büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürülen terörle mücadelede, güvenlik güçlerimizin üstün gayreti ve aziz milletimizin desteği sayesinde büyük başarı elde edilmiştir. Bu tarihi başarıda en büyük pay, vatan uğruna fedakarlığın en yüce örneğini sergileyen aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve onların ailelerine aittir. Terörsüz Türkiye vizyonu doğrultusunda, terörün tamamen ve kalıcı şekilde gündemden çıkarılması yalnızca ülkemizin değil, bölgemizin de barış, güvenlik ve istikrarına önemli katkılar sağlayacaktır. Bu yönüyle Terörsüz Türkiye, ulusal güvenliği güçlendiren ve bölgesel istikrara katkı sunan stratejik bir vizyondur. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bu süreçte üzerine düşen görev ve sorumlulukları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla yerine getirmeye devam edecek; terörle mücadelede elde edilen başarının kalıcı barış ve güvenlik ortamıyla taçlandırılması için gerekli her türlü tedbiri almaya devam edecektir” denildi.

Türkiye, İkinci Kez Seebrıg Karargahına Ev Sahipliği Yapacak

Açıklamada, Güneydoğu Avrupa bölgesindeki istikrarın sağlanmasına, iş birliği ve iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlanması maksadıyla, 1999 yılında Güneydoğu Avrupa Tugayı (Seebrıg) teşkil edildiği hatırlatılarak, “Daha önce Seebrıg Karargahına 2007-2011 yılları arasında ev sahipliği yapan ülkemiz, 2026-2032 yılları arasında ikinci kez İstanbul 3’üncü Kolordu Komutanlığı Orgeneral Muharrem Mazlum İskora Kışlası’nda ev sahipliği yapacaktır. Bu kapsamda; Kumanovo/Kuzey Makedonya’da konuşlu bulunan Seebrıg Karargahı 19-21 Temmuz 2026 tarihleri arasında Seebrıg Karargahı envanterinde bulunan tüm araç, gereç ve malzeme İstanbul’a taşınmış ve aynı tarihlerde Seebrıg personeli de kademeli olarak İstanbul’a intikal etmiştir. Tugay Karargahı 03 Ağustos 2026 tarihinde İstanbul’da tam harekat kabiliyetine ulaşmıştır. Seebrıg Karargahında 6 ülkeden (Türkiye, Arnavutluk, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Kuzey Makedonya) halihazırda 28 çekirdek personel (12 Türk / 16 yabancı) görev yapmaktadır. 27 Ağustos 2026 tarihinde Seebrıg Karargahının Aktivasyon, Komuta Devir Teslim ve 27’nci Kuruluş Yıldönümü Törenlerinin birlikte İstanbul’da icra edilmesi, 31 Ağustos 2026 tarihinde ise karargâhın resmi olarak aktif hale getirilmesi planlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

‘Duman avcısı’ aileler, gözetleme kulesinde dönüşümlü nöbet tutarak yeşil vatanı koruyor

Sonraki Haber

Erdoğan-Bahçeli zirvesi bugün! Kritik görüşmenin saati belli oldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Fidan, Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile görüştü
Politika

Bakan Fidan, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ile görüştü

6 Ağustos 2026
Bakan Uraloğlu: 5G abone sayısı 4 ayda 44,5 milyona ulaştı
Politika

5G abone sayısı 4 ayda 44,5 milyona ulaştı

6 Ağustos 2026
Bakan Güler, KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ile görüştü
Politika

Bakan Güler, KKTC Dışişleri Bakanı ile görüştü

6 Ağustos 2026
Akın Gürlek'ten "Terörsüz Türkiye" mesajı: "Millî devlet politikamızdır"
Politika

Akın Gürlek’ten “Terörsüz Türkiye” mesajı: “Millî devlet politikamızdır”

6 Ağustos 2026
İspanya'daki uçaklarımız görevini tamamlayıp ülkemize döndü
Politika

İspanya’daki uçaklarımız görevini tamamlayıp ülkemize döndü

6 Ağustos 2026
Komisyonda şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif görüşüldü
Politika

Komisyonda şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif görüşüldü

6 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Erdoğan-Bahçeli zirvesi bugün! Kritik görüşmenin saati belli oldu

Erdoğan-Bahçeli zirvesi bugün! Kritik görüşmenin saati belli oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Batuhan'ın öldüğü kazada sürücünün tahliyesine aileden tepki; 'Kardeşimin hayatının bedeli 4 ay mı'
Yerel Haberler

Batuhan’ın öldüğü kazada sürücünün tahliyesine aileden tepki; ‘Kardeşimin hayatının bedeli 4 ay mı’

6 Ağustos 2026
Karşıyaka'nın maç programı belirlendi
Spor Haberleri

Karşıyaka’nın maç programı belirlendi

6 Ağustos 2026
Altay sahaya iniyor
Spor Haberleri

Altay sahaya iniyor

6 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mahalle bazlı kentsel dönüşümde 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde yıkım başlayacak

6 Ağustos 2026
Yaşam

Silahlı kavga ihbarında yakalanan 6 şüpheliden 2’si tutuklandı

6 Ağustos 2026
Yaşam

‘Ağrı Dağı’nın turizm potansiyeli milyarlarca dolarlık fırsata dönüşebilir’

6 Ağustos 2026
Yaşam

Türkiye ile Suriye arasında yükseköğretimde iş birliği anlaşması

6 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Zelenskiy: Rusya'daki petrol rafinerilerini ve Karadeniz'deki devriye teknelerini vurduk

Rusya’daki petrol rafinerileri ve Karadeniz’deki devriye tekneleri vuruldu

- Haberton
6 Ağustos 2026

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus petrol rafinerileri ile Karadeniz'deki askeri devriye teknelerinin Ukrayna güçleri tarafından vurulduğunu bildirdi. Ukrayna Devlet...

Güneş lekeleri kalıcı mı? Nasıl geçer? Ciltte oluşan lekeler hakkında bilinmesi gerekenler

Göz seyirmesi neden geçmez? Uzun süren göz kapağı atmasının olası nedenleri

Aç karnına kahve içmek zararlı mı? Bilimsel araştırmalar ne diyor?

Sosyal medya detoksu gerçekten işe yarıyor mu? Araştırmalar dikkat çeken sonuçlar ortaya koyuyor

Güncel Haber

Batuhan'ın öldüğü kazada sürücünün tahliyesine aileden tepki; 'Kardeşimin hayatının bedeli 4 ay mı'

Batuhan’ın öldüğü kazada sürücünün tahliyesine aileden tepki; ‘Kardeşimin hayatının bedeli 4 ay mı’

6 Ağustos 2026
Karşıyaka'nın maç programı belirlendi

Karşıyaka’nın maç programı belirlendi

6 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton