25 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Futbol Haberleri - Mor Menekşeler Kız Futbol Takımı 7 kez şampiyon oldu

Mor Menekşeler Kız Futbol Takımı 7 kez şampiyon oldu

Haberton - Haberton
13 Aralık 2021
- Futbol Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Mor Menekşeler Kız Futbol Takımı 7 kez şampiyon oldu

Mor Menekşeler Kız Futbol Takımı 7 kez şampiyon oldu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Van’da Mustafa Cengiz Ortaokulu bünyesinde kurulan Mor Menekşeler Kız Futbol takımı 7 yıl üst üste şampiyon oldu

Van’ın Edremit ilçesindeki Mustafa Cengiz Ortaokulu bünyesinde kurulan Mor Menekşeler Kız Futbol takımı, kentte yapılan okullar arası kız futbol turnuvasında 7 yıl üst üste şampiyon oldu. 8’inci sınıfta aynı sınıfta öğrenim gören ikizler Fatma ve Nazdar Durak (14) da takımın başarası için ter döküyor.

Edremit ilçesindeki Mustafa Cengiz Ortaokulu’nda görev yapan beden eğitimi öğretmeni Ali İhsan Özmen, 2013 yılında Mor Menekşeler kız futbol takımını kurdu. Özmen, ailelerini ikna ettiği kız öğrencileri futbola kazandırdı. Renkleri mor, beyaz ve kırmızıdan oluştuğu için Mor Menekşeler adını alan takım, kentte düzenlenen okullar arası turnuvada üst üste 7 yıl şampiyon oldu. Mor Menekşeler, 2018 yılında yapılan okullar arası Türkiye şampiyonasında ise ikinci olma başarısı gösterdi.

 Her ikisi de 8’inci sınıf öğrencisi olan ikiz kardeşler Fatma ve Nazdar Durak da takımda top koşturuyor
Her ikisi de 8’inci sınıf öğrencisi olan ikiz kardeşler Fatma ve Nazdar Durak da takımda top koşturuyor

Mor Menekşeler, şimdilerde ise 28 Şubat’ta Batman’da düzenlenecek olan yıldız kızlar okullar arası bölge şampiyonasına hazırlanıyor. Sporcular, hazırlıklarını ilçedeki Büyükşehir Belediyesi’ne ait sahada yaptıkları antrenmanlarla sürdürüyor. Sporcular, top hakimiyetlerinin yanı sıra verdikleri paslar ve attıkları çalımlarla da göz dolduruyor.

Her ikisi de 8’inci sınıf öğrencisi olan ikiz kardeşler Fatma ve Nazdar Durak da takımda top koşturuyor. Fatma Durak, ikizi ile birlikte aynı sınıfta okuduğunu belirterek, “Ben 5’inci sınıftayken spora gelmek istiyordum. Beden eğitimi öğretmenimiz Ali İhsan hocamızla görüşüp futbol oynamak istediğimi, ancak ailemin buna izin vermediğini söyledim. Bunun üzerine hocamız ailemi ikna ederek beni futbola kazandırdı. Ben gittikten sonra ikizim de beni kıskanıp aynı takıma geldi. Daha önce futbol oynamamıza karşı çıkan ailemiz şu an bize destek veriyor. İkimizin hedefi milli takımda forma giymek” dedi.

Nazdar Durak ise, “İkizim Fatma benden önce futbola başladı. Ben de oynamak istedim ve şu an aynı takımda top koşturuyoruz. Hedefimiz hem Galatasaray’da oynamak hem de milli formayı giymek. Bizi futbola kazandıran hocama teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Hedefimiz hem Galatasaray’da oynamak hem de milli formayı giymek. Bizi futbola kazandıran hocama teşekkür ediyorum"
“Hedefimiz hem Galatasaray’da oynamak hem de milli formayı giymek. Bizi futbola kazandıran hocama teşekkür ediyorum”

‘ÖNCE AİLELERİN TEPKİLERİYLE KARŞILAŞTIK’

Beden Eğitimi Öğretmeni Ali İhsan Cengiz, 11 yıldır aynı okulda görev yaptığını belirterek, “Bundan 8 yıl önce erkek takımı çalıştırıyordum. Başarılı bir maçın ardında okulun bahçesinde toplanmıştık ve bu sevince kız öğrencilerimiz ortak olmak istediler. Erkeklerin olumsuz tepkileri ile karşılaşınca, ben de o anda bir kız futbol takımı kurmaya karar verdim. Bizim bu bölge sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelerden oluşuyor.

Takımı kurduğumuzda ailelerin tepkileriyle karşılaştık. Defalarca evlerine gidip ikna ettikten sonra çocukları kazandırdık. Son 7 yıldır yapılan okullar arası kız futbol turnuvalarında Van şampiyonu oluyoruz. Oynadığımız maçlarda da hiçbir gol yemedik, berabere de kalmadık, hep galip geldik. Bölgede sayısız şampiyonluklarımız var. 2018’de de Türkiye ikincisi olduk. Bu yıl da tüm maçları kazanıp il birincisi olduk. 28 Şubat’ta Batman’da düzenlenecek olan Yıldız Kızlar Futbol turnuvası var. Bu turnuvaya hazırlanıyoruz. Bölgeden sonraki hedefimiz Türkiye Şampiyonası. İlkokul 4’üncü sınıf ile ortaokul 8’inci sınıfta okuyan öğrencilerin yer aldığı 86 lisanslı futbolcumuz var. A takımımızda 24 oyuncumuz var” dedi.

Tek amaçlarının futbola kazandırdıkları kızların vatana ve milletine hayırlı birer evlat olmasını sağlamak olduğunu anlatan Özmen, “Takımımızda ikiz kardeşler de oynuyor. Biri gelmek istedi, diğeri gelmek istemedi. Sonra ailelerini ikna ettikten sonra ikizlerden Fatma’yı futbola kazandırdık. Aynı sınıftalar ve şu anda da aynı takımdalar. Bugüne kadar bize destek olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine çok teşekkür ediyoruz. Çünkü bu takımda oynayan tüm kızlarımıza burs imkanı sağladı. Bir de Van’daki iş insanları ile İstanbul’da da bize destek verenler oldu. Bu desteklerle Atatürk’ün bir emaneti olan çocuklarımıza sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Üç noktadan sonra düşünmeye başlayın

Sonraki Haber

Kadına şiddete dikkat çeken sergi açıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Türkiye Dünya Kupasına adım attı; Türkiye-Kosova maçı: 1-0 bitti
Spor Haberleri

Türkiye Dünya Kupasında hangi grupta? İşte milli takımın rakipleri ve maç takvimi

1 Nisan 2026
Spor Haberleri

Fenerbahçe, Gaziantep Fk’yı 4-0 mağlup etti

5 Mart 2026
Beşiktaş- Antalyaspor: 2-1
Futbol Haberleri

Beşiktaş- Antalyaspor: 2-1

26 Şubat 2025
Ajax-Beşiktaş maçını İngiliz hakem John Brooks yönetecek
Spor Haberleri

Ajax-Beşiktaş maçını İngiliz hakem John Brooks yönetecek

24 Eylül 2024
Hatayspor- Bodrum FK: 0-1
Spor Haberleri

Hatayspor- Bodrum FK: 0-1

21 Eylül 2024
Galatasaray- Çaykur Rizespor: 5-0
Spor Haberleri

Galatasaray- Çaykur Rizespor: 5-0

15 Eylül 2024
Sonraki Haber
Kadına şiddete dikkat çeken sergi açıldı

Kadına şiddete dikkat çeken sergi açıldı

En Güncel Haberler

KETEM'lerde bir günde 8 bin 235 mamografi çekildi
Sağlık Haberleri

KETEM’lerde bir günde 8 bin 235 mamografi çekildi

25 Ekim 2026
Tarihi Karakuş Tümülüsü'nde yemek yarışması
Kültür ve Sanat

Tarihi Karakuş Tümülüsü’nde yemek yarışması

25 Ekim 2026
Türk cam sektörünün küresel gücü: Şişecam’ın 90 yıllık başarı hikâyesi ve dünya pazarındaki yükselişi
Özel Haber

Türk cam sektörünün küresel gücü: Şişecam’ın 90 yıllık hikâyesi ve dünya pazarındaki yükselişi

25 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Hattuşa’nın 120 yıllık kazı süreci tarihi fotoğraflarda

25 Ekim 2026
Yaşam

Anne ve kızı, aynı okulda KPSS’ye girdi

25 Ekim 2026
Yaşam

Traktörden düşerek mibzerin altında kalan 12 yaşındaki Ayşegül kurtarılamadı

25 Ekim 2026
Yaşam

‘Yer altındaki gizli Pamukkale’ Kaklık Mağarası, ziyaretçi sayısında kendi rekorunu geliştirdi

25 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bulgaristan'da halk yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında

Bulgaristan’da halk yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında

- Haberton
25 Ekim 2026

Bulgaristan'da halk, ülkenin yeni cumhurbaşkanı belirlemek üzere bugün sandık başına gidiyor. Bulgaristan’da halk ülkenin yeni cumhurbaşkanı ile yardımcısını belirlemek üzere...

Türk cam sektörünün küresel gücü: Şişecam’ın 90 yıllık hikâyesi ve dünya pazarındaki yükselişi

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Dünya Çocuk Felci Günü: Bir zamanlar binlerce çocuğu felç ediyordu! 2026’da tehlike hâlâ devam ediyor

Türkiye’de sigara kullanımında alarm! Yeni yasaklar gündemde, bilim dünyasından peş peşe uyarılar

Güncel Haber

Hattuşa'nın 120 yıllık kazı süreci tarihi fotoğraflarda

Hattuşa’nın 120 yıllık kazı süreci tarihi fotoğraflarda

25 Ekim 2026
KETEM'lerde bir günde 8 bin 235 mamografi çekildi

KETEM’lerde bir günde 8 bin 235 mamografi çekildi

25 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton