Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, KOSGEB girişimcilik ve manda yetiştiriciliği kursuna giderek kendi işletmesini kuran Serap Karabacak, aldığı 5 mandadan elde ettiği sütlerle iş yerinde 23 çeşit dondurma üretmeye başladı.
Evli ve 2 çocuk annesi olmasına rağmen kariyer hedeflerinden hiçbir zaman vazgeçmediğini ifade eden Karabacak, “Aradan yıllar geçse de evlenip aile kursam da kadın olarak hedeflerimden, hayallerimden vazgeçmedim. Önce önlisans, ardından da kendi işletmemi kurdum” dedi.
Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik beldesinde oturan evli ve 2 çocuk annesi Serap Karabacak, 2015 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü’ne kayıt yaptırarak uzaktan eğitimle önlisans mezunu olarak diplomasını aldı.
Daha sonra KOSGEB girişimcilik ve manda yetiştiriciliği kurslarına katılan Karabacak, 3 manda satın alarak dondurmacı dükkanı açıp kendi işinin patronu oldu. Evli ve 2 çocuklu olmasına rağmen kariyer hedeflerinden hiç vazgeçmediğini anlatan Karabacak, “Bir kadın girişimci olmam nedeniyle ilk zamanlar yadırganıyordu yaptığım iş, fakat şu sıralar taktirle karşılanıyorum. Evliyim ve 2 çocuğum var. Aradan yıllar geçse de evlenip aile kursam da kadın olarak hedeflerimden, hayallerimden vazgeçmedim. Önce önlisans, ardından da kendi işletmemi kurdum” dedi.
GÜNLÜK 25 LİTRE MANDA SÜTÜ ELDE EDİYOR
Önlisans ve kursların ardından iş yerini kurup aldığı manda sayısını 5’e çıkaran Karabacak, iş yerinde mandalardan sağdığı sütle 23 çeşit dondurma ürettiğini söyledi. Kadın girişimci olarak beldede destek gördüğünü anlatan
Karabacak, “Kursun ardından 3 manda aldım, sonra sayıyı 5’e çıkardım. Günlük 25 kilogram civarında süt elde ediyorum. Manda sütü hem besleyici hem değerli. KOSGEB girişimcilik kursuna katıldım. Sunduğum dondurma projesi onay alınca hibe destekle ‘Dondurmam Kaymak’ filminden etkilenerek bu isimle kendi iş yerimi açtım” diye konuştu.
BELDEDE ÖRNEK GÖSTERİLİYOR
Klasik dondurma çeşitlerinin yanı sıra incirli ve tahinli gibi farklı çeşitlerde dondurma üreterek sattığını belirten Serap Karabacak, “Renklendirici, gıda boyası, katkı maddesi yok. Meyveleri bile ailecek kendimiz işleyerek dondurmaya katıyoruz. Doğal ürünlerden ve manda sütünden de olması nedeniyle Kütahya ve birçok ilden bu dondurma için gelenler oluyor” diye konuştu.
Serap Karabacak’ın azimli eğitim hayatı ve kendi işinin patronu olması takdirle karşılanırken, çevresindeki kadınlara da örnek gösteriliyor.