Yunus Emre Enstitüsü (YEE), dünyanın dört bir yanından 700 farklı üretici, tasarımcı, marka ve galerinin yer aldığı Londra El Sanatları Haftası’na katıldı. Enstitü, Londra El Sanatları Haftası’nda düzenlediği atölyelerden elde ettiği geliri depremzedelerin yararına bağışlayacak.
Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde yaşananlara yönelik farkındalığın devam ettirilmesi ve depremzedelere gönderilen yardımların sürekliliğinin sağlanması amacıyla dünyanın farklı noktalarında faaliyetler düzenlemeye ve uluslararası organizasyonlarda yer almaya devam ediyor.
Enstitü, birçok alanda çok sayıda sanatçı ve kurumu sanatseverlerle buluşturan Londra El Sanatları Haftası’nda UNESCO’nun gastronomi şehirleri arasında yer alan Gaziantep ve Hatay ile Malatya’nın lezzetlerinin tanıtıldığı atölyeler düzenledi. Enstitü, etkinliğe katılım sağlayarak geleneksel Türk el sanatlarından geleneksel lezzetlerine kadar Türkiye’nin kültürel mirasının zenginliğini büyük kitlelere tanıttı.
GELİRİN TAMAMI AFAD’A BAĞIŞLANACAK
Etkinlikte, Londra Yunus Emre Enstitüsü tarafından ‘Kadim Lezzetleri Yaşatmak: Malatya Anadolu’nun Sıfır Atık Mutfağı’, ‘Anadolu’nun Unutulmuş Tatları’, ‘Geleneksel Gaziantep Tatlıları’, ‘Hatay ve Gaziantep Mutfağı’ atölyeleri, Malatyalı Şef Ali Açıkgül, Gaziantepli Şef Servet Kılıç ve Hataylı Özlem Warren eşliğinde gerçekleştirildi. Londra Yunus Emre Enstitüsü, gastronomi atölyelerinin yanı sıra geleneksel Türk el sanatlarından hüsnühat, ebru ve çevrim içi düzenlenen Süleymaniye Camisi’nin çini desenlerine yönelik atölyeler gerçekleştirdi. Enstitü, Londra El Sanatları Haftası’nda düzenlediği atölyelerden elde ettiği gelirin tamamını Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağışlayacak.
Londra El Sanatları Haftası kapsamında ayrıca Londra Yunus Emre Enstitüsünün çocuklar için düzenlediği ebru ve Hacivat-Karagöz kukla yapma atölyeleri de yer aldı. Londra El Sanatları Haftası, 14 Mayıs 2023 tarihine kadar sanatseverleri bir araya getirmeye devam edecek.