16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Kurum, ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planını tanıttı

Kurum, ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planını tanıttı

Haberton - Haberton
28 Mart 2024 - Güncellenme Tarihi 13 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Kurum, ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planını tanıttı

Kurum, ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planını tanıttı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Şişli’de bir otelde düzenlenen ‘Hızlı ve Sağlam Adımlar’ lansman programında ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planını tanıttı.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Şişli’de bir otelde düzenlenen ‘Hızlı ve Sağlam Adımlar’ lansman programında ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planını tanıttı. Kurum tanıtım toplantısında, göreve geldiği ilk 6 ay ve 1 yıl içerisinde hayata geçireceği ulaşıma, kentsel dönüşüme, sosyal yaşama dair projelerini anlattı.

“İSTANBUL YENİ DÖNEM İÇİN GÜN SAYMAKTADIR”

Programda konuşan Kurum, “Tarihimizin, insanımızın ve evlatlarımızın emaneti olan İstanbul’umuz, köklü bir değişimin tam arifesindedir. Pazar günü İstanbul’da; gerçek belediyecilik dönemini hep birlikte başlatıyoruz. Aylardır sahadayız. Ve gördüğümüz şudur ki; İstanbul, artık yeni dönem için gün saymaktadır. Yediden yetmişe tüm kardeşlerimiz; İstanbul gibi kutsal bir emanetin; son beş yıldır korunmamış olduğunu, gerekli özenin gösterilmediğini yaşayarak tecrübe etmiştir. Biz yola çıktığımız günden bu yana milletimizle aynı duyguları paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi; “Bizim yegâne amacımız, şanlı ecdadımızdan almış olduğumuz İstanbul’umuzu; gelecek nesillerimize, yavrularımıza en güzel şekilde armağan etmektir” dedi.

“PROJELERİMİZİ, 39 İLÇEMİZİN HER YERİNDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Acil eylem planına değinen Kurum, “İstanbul’un güncel ve potansiyel sorunlarına hakim hocalarımızla, bilim insanlarımızla bu projelerimizi çalıştık. Hızlıca acil eylem planımıza dair kararlarımızı aldık. Bu acil eylem planıyla birlikte İstanbullular; birinci günden itibaren gerçek belediyeciliğin, yani bizim göreve geldiğimizi hissedecekler.

Millete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan bir yönetimin geldiğini, ilk haftadan itibaren günlük yaşamlarında görecekler .Çünkü biz göreve gelir gelmez; hem İstanbul’da yeni, şeffaf ve katılımcı bir yönetimi hâkim kılacağız; hem de projelerimizi, 39 ilçemizin her yerinde hayata geçireceğiz. İstanbul Büyükşehir belediyemize bağlı tüm birimlerin; bir seferberlik şuuruyla tamamlayacağı bu projelerin; önümüzdeki beş yılın lokomotif gücü olacağına inanıyorum” diye konuştu.

“MEVCUT YÖNETİMİN 5 YILDA YAPTIĞININ 2 KATINI 1 YILDA YAPACAĞIZ”

Kurum, göreve geldiklerinde yapacakları metro hattı çalışmalarına ilişkin, “Göreve geldiğimiz ilk 6 ayda mevcut yönetimin açamadığı hatları açacak ve emin olun bu süreçte her gün İstanbul’daki rahatlamayı, huzuru, mutluluğu göreceğimiz, aşama aşama yol kat edeceğimiz bir sürece giriyoruz. İkitelli-Ataköy arasında bulunan istasyonu, yani Mimar Sinan İstasyonu’nu göreve gelir gelmez biz hemen açacağız. Yine ilk 6 ayda, yarım yamalak açtıkları; Çekmeköy- Samandıra hattı arasındaki Sancaktepe Hastane istasyonunu da hizmete alacağız.

Bu da çok önemli bir hat. 13 kilometre uzunluğundaki, AK Parti döneminde ihalesi yapılan ancak tamamlanmayan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro hattını da; ilk yılda biz bu projemizi hizmete açacağız. Yine bizim dönemimizde ihalesi yapılan ancak mevcut yönetim tarafından tamamlanmayan 5,6 kilometre uzunluğundaki Samandıra-Sultanbeyli hattımızı da biz ilk yılda hizmete açacağız. Bunun yanında; 4,5 kilometre uzunluğundaki Kabataş-Yıldız hattımızı da ilk yılda hizmete almış olacağız. Yine ilk yılımızda; 17,5 kilometrelik Arnavutköy-Halkalı Metrosu da hizmete alınmış olacak.

İstanbul İlk görev yılımızın sonunda; şu an mevcut 379,5 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu 40,6 kilometre daha uzatarak 4 yeni hattı hizmete alarak; 420,1 kilometreye çıkarmış olacağız birinci yılın sonunda. Yani bu 40 kilometrelik hattı hemen yaparak; mevcut yönetimin 5 yılda yapamadığını, inşallah liyakatli, çalışkan kadrolarımız 1 yılda yapacak. Yine bizim dönemimizde başlanan, sonrasında ihalesi iptal edilen Kaynarca-Tuzla arasındaki 7,9 kilometrelik hattın da yapımına ilk 6 ayda başlayacağız ve süratle bitireceğiz.9,7 kilometre uzunluğundaki Bağcılar (Kirazlı)- Küçükçekmece(Halkalı) metro hattının ilk 6 ayda yapımına başlayacağız. Hemen ilk altı ayda yapımına başlayacağız ve hızlıca Bağcılar-Küçükçekmece hattımızı da milletimize armağan edeceğiz.

AK Parti döneminde başlattığımız 9 hattımız var. Bu hatlarımızı da hızlandıracağız; bunun yanı sıra toplamda 184,7 km uzunluğunda 11 yeni raylı sistem hattına da başlayacağız. Böylece; ilk yıl içinde aynı anda 20 hat ve 270,6 km raylı sistem çalışmasını sürdürmüş olacağız. Yani mevcut liyakatsiz yönetimin 5 yılda yaptığının; biz 1 yılda tam 2 katını yapacağız” dedi.

“METROBÜSTEKİ YIĞILMAYI SONLANDIRACAĞIZ”

Murat Kurum, İstanbul’daki ulaşım sorunlarının çözümüne yönelik projelerinden bahsederek, “Biz trafik çilesini çok daha detaylı çözümlerle bitirmenin gayreti içerisindeyiz. Bu noktada ilk 6 ayda; tam 260 kilometrelik ana yol ve yan yolun; yine ilk 6 ayda 45 kavşağımızın yapımını başlatıyoruz. Bu kavşakların da tümünü ilk yıl tamamlamış olacağız. İlk yılın sonuna kadar 50 km motosiklet yolunu hemen hizmete açacağız.İstanbul’un en çok kullanılan yollarında toplam 100 kilometre motosiklet güvenlik bariyerini ilk 1 yılda hemen yapacağız. Biz İstanbul’a 250 bin araçlık otopark yapacağımızı beyan ettik. Bu noktada da ilk adımı atacağız. İlk 1 yılda tam 50 bin araçlık otoparkın yapımını başlatacağız, 25 binini 1 yılın sonunda hizmete alacağız.

Her otoparkımızda; şarj istasyonları olacak; sıfır atığa ve engelsiz ulaşıma uygun şekilde dizayn edilecek. Yine ilk 6 ay içerisinde taksi problemini vatandaşımızın, esnafımızın, tüm paydaşların lehine olacak şekilde çözeceğiz. İstanbul’un gündeminden 6 ayda taksi sorununu çıkaracağız.İlk 6 ayda mevcut metrobüs hattında yeni işletme planımızı tesis ederek, metrobüs hattının kapasitesini artıracağız. İlk yıl tamamlandığında toplam 100 yeni metrobüs, 250 yeni otobüs filolarımıza dâhil olacak.Ayrıca şunu da ifade etmek isterim. Bir yandan filolarımızı büyütürken bir yandan da metrobüs hattımızın istasyonlarının kapasitesini arttıracağız. Hazırladığımız “Yeni Metrobüs İşletme Planıö sayesinde; metrobüs kapasitesini yüzde 20 arttıracağız. Altunizade, Zincirlikuyu, Yenibosna gibi yoğun olan alanlardaki yığılmayı artık sonlandıracağız” şeklinde konuştu.

“YILDA İKİ KEZ İKRAMİYE VERECEĞİZ”

Kurum, “Buradan Büyükşehir personeline de sözümü veriyorum. Göreve geldiğimiz anda, 1 ay içerisinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden haksız yere işten çıkarılmış tüm kardeşlerimizi görevlerine geri alacağız. Ve bizim dönemimizde hiç kimse haksız bir şekilde işinden, ekmeğinden olmayacak. Performans ücretlerini de eşit olarak dağıtacağız. Sosyal denge tazminatı ekleyerek yılda iki kez ikramiye vereceğiz. Kadrolu ve taşeron işçilerimizin maaşları arasındaki fark bir haksızlıktır; biz bu haksızlığı; adaletli bir düzenlemeyle gidereceğiz. Yani; İBB personelinin, 5 yıldır yaşadığı tüm adaletsizlikleri çözmek için 31 Mart’ta geliyoruz.

Yaptığımız bu çalışma Büyükşehir Belediyesi tarihinde bir ilktir. Yine bir ilki gerçekleştiriyoruz; bizim dönemimizde vatandaşımız tüm projelerimizi ve ilerlemelerini kurumsal hesaplarımızdan anlık olarak takip edebilecekler. Yorumlarını, eleştirilerini, önerilerini oradan bize hemen iletebilecekler; biz de hemen uygulamaya geçeceğiz. Şunu asla unutmayalım. İstanbul’un kaybedecek vakti yoktur, çünkü vakit kaybına hiçbir insanımızın artık tahammülü yoktur. Ben bu vesileyle, İstanbullu her hemşerimden, her haneden oylarını istiyorum. Herkesin desteğini istiyorum. Benimle birlikte yol yürümeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler: İstanbulMurat Kurum
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kütahya Şehir Hastanesi, hasta kabulüne başladı

Sonraki Haber

Kırıkkale’de kamyonetle otomobil çarpıştı; 5 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde
Politika

Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

15 Mayıs 2026
İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi
Politika

İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi

15 Mayıs 2026
Büyük Birlik Partisi'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak
Politika

Büyük Birlik Partisi’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak

15 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak
Politika

Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak

15 Mayıs 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz
Politika

Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Vali Gül: Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak
Politika

Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Kırıkkale'de kamyonetle otomobil çarpıştı; 5 yaralı

Kırıkkale'de kamyonetle otomobil çarpıştı; 5 yaralı

En Güncel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama
Yerel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı
Yerel Haberler

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Yaşam

Muğla’da engellilerin askerlik sevinci

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Samsunspor’da 1 antrenör ve 4 futbolcuyla yollar ayrılıyor

Samsunspor’da 1 antrenör ve 4 futbolcuyla yollar ayrılıyor

- Haberton
15 Mayıs 2026

Samsunspor, sanal medya hesaplarından 1 antrenör ve 4 futbolcu ile yollarını ayırdığını açıkladı. Samsunspor, antrenör Luis Boa Morte ile futbolcular...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton