5 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - CHP Haberleri - Kurban Bayramı’nda tüm emekliler 15 bin lira ikramiye alacak

Kurban Bayramı’nda tüm emekliler 15 bin lira ikramiye alacak

Haberton - Haberton
25 Nisan 2023 - Güncellenme Tarihi 14 Mart 2026
- CHP Haberleri, Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Kurban Bayramı'nda tüm emekliler 15 bin lira ikramiye alacak

Kurban Bayramı'nda tüm emekliler 15 bin lira ikramiye alacak

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet Bulaşmaları kapsamında Uşak’ta halka seslenip, “Önümüzde Kurban Bayramı var. Kurban Bayramı’nda tüm emekliler bankaya gidecekler, 15 bin liralarını görecekler” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberinde Uşak’a geldiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda halka seslendi. Konuşmasına, mitinge katılmak isteyen taşeron işçilere izin verilmediğini belirterek başlayan Kılıçdaroğlu, “Kendilerine sesleniyorum hiç meraklanmayın. Az kaldı göreceksiniz. Devlet taşeron çalıştırmaz. Kadrolu işçi çalıştırır. Onların gönülleri rahat olsun. İktidara geldiğimizde taşeron işçi diye bir şey olmayacak hepsi kadrolu güven içinde çalışacaklar” dedi.

‘5’Lİ ÇETENİN KAÇIRDIĞI BÜTÜN PARALARI KURUŞU KURUŞUNA KADAR GETİRECEĞİM’

Emeklilere seslenen Kılıçdaroğlu, “Emeklilerimiz, sizi unuttuğumu sakın düşünmeyin. 2015’ten itibaren emeklilere bayramda asgari ücret kadar ikramiye verilmesini savundum. İtiraz ettiler, ‘Para yok’ dediler. Mecbur oldular. Ufak bir rakam verdiler. Ama benim düşündüğümü benim hedeflediğimi vermiyorlar. ‘Asgari ücret kadar vereceksiniz’ dedim. Önümüzde Kurban Bayramı var. Kurban Bayramı’nda tüm emekliler bankaya gidecekler, 15 bin liralarını görecekler. Hemen koro halinde bağırdılar. Parayı nereden bulacaksın. Sen 5’li çeteye para bulabiliyorsun da ben millete mi para bulamayacağım. O 5’li çetenin kaçırdığı bütün paraları kuruşu kuruşuna kadar getireceğim” konuştu.

Kurban Bayramı'nda tüm emekliler 15 bin lira ikramiye alacak
Kurban Bayramı’nda tüm emekliler 15 bin lira ikramiye alacak

‘İKİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR; BİRİ BAYRAĞIMIZ, DİĞERİ VATANIMIZ’

“Arada bir bize milliyetçilik dersi vermeye kalkıyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“İki kırmızı çizgimiz var; biri bayrağımız, diğeri vatanımız. Onun dışında herkesle oturup konuşuruz. Bayrak ve vatan vazgeçilmezimizdir. Onlar ne yaptılar. Süleyman Şah Türbesini kaçırdılar. Bayrağı indirdiler. Bay Kemal, Süleyman Şah’ı vatan toprağına katarak bayrağımızı dikecek. Savunma sanayi milli bir meseledir. Savunma sanayinde Türkiye ne kadar güçlü olursa masaya oturduğunda gücünü gösteren bir ülke haline gelir. Milli mesele sıcak siyasetin konusu olmaz.”

‘TANK PALET FABRİKASINI KATARLILARA SATTILAR’

Tank palet fabrikasının geri alacaklarını da belirten Kılıçdaroğlu, “Tank palet fabrikasını Katarlılara sattılar. 1 hafta içinde o tank palet fabrikasını alıp ordumuza teslim edeceğim. Kimsenin endişesi olmasın. Ayrıca bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir cumhurbaşkanı hakaret ettiği bir ülkeye para dilenmek için gitmemiştir. Bizim itibarımız vardır. Biz milli kurtuluş savaşı veren bir gelenekten geliyoruz. Biz milli kurtuluş savaşını vererek tüm mazlum milletlere örnek olan bir ülkeyiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Bay Kemal’in vatanın itibarını her ortamda koruyacağını ve asla egemen güçlerin karşısında diz çökmeyeceğini ifade edip, “Kuzey Irak’ta askerimizin başına çuval geçirildiğinde nota vermekten korkan kişi Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturamaz. Biz Mustafa Kemal’in geleneğinden geliyoruz. Biz Mustafa Kemal’in ilkelerinin ne olduğunu iyi bilen bir gelenekten geliyoruz” diye konuştu.

‘MAL VARLIĞIMI İNTERNET SİTESİNE KOYDUM’

Mal varlığını kendi internet sitesine koyduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bütün dünyaya. ‘Mal varlığım budur’ dedim. Eşimin yüzüğüne kadar koydum; herkes beni bilmeli, tanımalı diye. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan biri Trump’ın telefonuyla ‘Beni kızdırma, senin mal varlığını araştırırız’ dediği an ‘Araştırmazsanız namertsiniz’ diyemiyorsa oraya gebe demektir. O nedenle söylüyorum. Biz, onurumuzla gururumuzla 85 milyonun hakkını koruyarak yolumuza devam edeceğiz. Kimsenin başını öne eğmesine izin vermeyeceğiz.”

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet Bulaşmaları kapsamında Uşak'ta halka seslenip, "Önümüzde Kurban Bayramı var. Kurban Bayramı'nda tüm emekliler bankaya gidecekler, 15 bin liralarını görecekler" dedi.
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet Bulaşmaları kapsamında Uşak’ta halka seslenip, “Önümüzde Kurban Bayramı var. Kurban Bayramı’nda tüm emekliler bankaya gidecekler, 15 bin liralarını görecekler” dedi.

‘ESNAF DESTEKLENDİĞİ ZAMAN GÖRECEKSİNİZ ORTA DİREK DAHA GÜÇLÜ OLACAK’

Asla ayrışmayacaklarını ve kavga etmeyeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “İktidar halkın iktidarı olacak. Bir sözüm daha var; Bay Kemal geldiğinde öyle 4 yerden, 5 yerden, 6 yerden maaş alacaksın; cebini dolduracaksın yok öyle. Üniversite bitiren gencimiz yıllardır işsiz. Buna izin verecek miyiz? Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 bin öğretmeni atayacağız. Yem gübre dışardan geliyor. Çiftçiyi toprağa küstürdüler. Hiçbir çiftçinin zarar etmediği bir düzeni inşaa edeceğiz. Ucuz mazotu vereceğiz. Esnafı destekleyeceğiz. Esnaf desteklendiği zaman göreceksiniz orta direk daha güçlü olacak. Ev hanımları aile destekleri sigortasıyla geliri olmayan ya da geliri asgari ücretinin altında olan hanelerin banka hesaplarına para yatacak. Siz, işçi gibi memur gibi gidip devletin sağladığı desteği alacaksınız” dedi.

‘SURİYELİLERİ ÜLKELERİNE GÖNDERECEĞİZ’

Türkiye’nin cennet gibi bir ülke olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Et dışarıdan geliyor, canlı hayvan dışarıdan geliyor, arpa, mercimek dışarıdan geliyor. Her şey dışarıdan geliyor. Cennet gibi bir ülkemiz var. Bunların hepsini üretebiliriz. Çiftçiyi toprağa küstürdüler. İlk çıkaracağımız kanunlardan biri Aile Destekleri Sigortası olacak. Böylece aileler güçlü pozisyonlarını korumuş olacak. Bu ülkede uyuşturucu baronlarının yaşamaması için mücadeleyi sonuna kadar yapacağız. Yetki vereceksiniz iki yıl içinde bütün Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz” dedi.

‘TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEYE HAZIRIZ’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da mitingindeki konuşmasında, nezaketi kaybetmeyen bir yönetime ihtiyaç olduğunu belirterek, “Artık asık suratlılardan, insanı azarlayanlardan, kibirlilerden bıktık. Ağzından bal damlayan, gülümseyen, nezaketini kaybetmeyen bir yönetime ihtiyacımız var” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Türkiye’yi yönetmeye hazır olduklarını belirtip, “Büyük bir kadroyuz. Hazırız. Yönetmeye ve bu memleketi adalet eksenine oturtmaya, gençlerimize, onların emekleriyle elde edeceği geleceği hazırlamaya hazırız. Türkiye’yi bir avuç insan aileleriyle yönetiyor. Biz bu memleketin evlatları ile bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz. Bir avuç insanın ailesiyle değil. Bir avuç insanın çoluğu çocuğuyla değil. 86 milyon insanımızın evlatları ile yönetmeye geliyoruz. Türkiye’nin demokrasi tarihinde böyle büyük bir ittifak olmadı. Bunun ilk meyvesini belki ben tattım. İstanbul’u kazandık. Hep beraber kazandık. Şimdi ittifak büyüdü, Milletin İttifakı’na dönüştü, millete Türkiye’yi kazandıracak, Türkiye’nin geleceğini kazandıracak” diye konuştu.

Miting sonunda Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş ile beyaz güvercin uçurdu. Kılıçdaroğlu’na kara kalem resmi ile Eşme kilimi hediye edildi. Kılıçdaroğlu, daha sonra kentten ayrıldı.

Etiketler: Kurban Bayramı
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Ayrıştırmaya ve bölüştürmeye gerek yok

Sonraki Haber

Galatasaray’da Bafetimbi Gomis krizi çözüldü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Fiji'de
Politika

COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Fiji’de

5 Ekim 2026
Türkiye'yi kurşun geçirmez okul çantası üretecek noktaya getirdiler
Politika

Türkiye’yi kurşun geçirmez okul çantası üretecek noktaya getirdiler

5 Ekim 2026
İletişim Başkanı Duran'dan Adana ve Osmaniye'deki depremler için 'geçmiş olsun' mesajı
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan Adana ve Osmaniye’deki depremler için ‘geçmiş olsun’ mesajı

4 Ekim 2026
TBMM'de 'Türk Kızılay Kanunu' teklifi görüşülecek
Politika

TBMM’de ‘Türk Kızılay Kanunu’ teklifi görüşülecek

4 Ekim 2026
Bakan Yumaklı: Gıda güvenliği, milli güvenlik meselesidir
Politika

İbrahim Yumaklı gıda güvenliğine dikkat çekti: “Milli güvenlik meselesidir”

4 Ekim 2026
COP31 Başkanı Kurum, Pre-COP Zirvesi’ne başkanlık edecek
Politika

Murat Kurum COP31 öncesi Pre-Cop Zirvesi’ne başkanlık edecek

4 Ekim 2026
Sonraki Haber
Galatasaray'da Bafetimbi Gomis krizi çözüldü

Galatasaray'da Bafetimbi Gomis krizi çözüldü

En Güncel Haberler

MHK soruşturmasında sıcak gelişme: Hakemler Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

MHK soruşturmasında sıcak gelişme: Hakemler Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel adliyeye sevk edildi

5 Ekim 2026
Bosna Hersek'te seçim sonuçları açıklandı
Dış Haberler

Bosna Hersek’te seçim sonuçları açıklandı

5 Ekim 2026
ZEISS’ten göz cerrahisinde yeni dönem: Katarakt ve astigmat tek operasyonda tedavi edilebilecek
Sağlık Haberleri

ZEISS’ten göz cerrahisinde yeni dönem: Katarakt ve astigmat tek operasyonda tedavi edilebilecek

5 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İzmirli çocuklar su altı dünyasını keşfetti

5 Ekim 2026
Yaşam

“Ata Aile Etkinlik Merkezi” kapılarını açtı

5 Ekim 2026
Yaşam

ABB’den Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne özel etkinlik

5 Ekim 2026
Yaşam

Başkent’in gözdesi ATA Çiftliği hafta sonu doldu taştı

5 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

KAYD’dan Meme Kanseri Farkındalık Ayı’na özel kampanya: “Bi’ Erken Tanı Meselemiz Var”

KAYD’dan Meme Kanseri Farkındalık Ayı’na özel kampanya: “Bi’ Erken Tanı Meselemiz Var”

- Haberton
5 Ekim 2026

Kansersiz Yaşam Derneği (KAYD), Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında “Bi’ Erken Tanı Meselemiz Var” iletişim kampanyasını hayata geçiriyor. Kampanya, erken...

Arabanız sürekli su eksiltiyorsa dikkat: Motor arızasının habercisi olabilir

Garanti belgesini kaybedenler dikkat: Ürün gerçekten garanti dışı mı kalıyor?

Kiralık ev arayanlar dikkat: Sahte ilanı anlamanın 10 kritik yolu

e-Devlet’te adınıza açılmış dava var mı? Saniyeler içinde kontrol edebilirsiniz

Güncel Haber

MHK soruşturmasında sıcak gelişme: Hakemler Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel adliyeye sevk edildi

MHK soruşturmasında sıcak gelişme: Hakemler Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel adliyeye sevk edildi

5 Ekim 2026
Bosna Hersek'te seçim sonuçları açıklandı

Bosna Hersek’te seçim sonuçları açıklandı

5 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton