16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Ayrıştırmaya ve bölüştürmeye gerek yok

Ayrıştırmaya ve bölüştürmeye gerek yok

Haberton - Haberton
25 Nisan 2023 - Güncellenme Tarihi 13 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Ayrıştırmaya ve bölüştürmeye gerek yok

Ayrıştırmaya ve bölüştürmeye gerek yok

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sultangazi Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni’ne katıldı. Kılıçdaroğlu’nun ‘Ben Aleviyim’ açıklamasını eleştirerek, “Bu istismarlara, milleti ayrıştırmaya ve bölüştürmeye gerek yok” dedi.

Sultangazi’de düzenlenen programa, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, parti temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Sultangazi Millet Bahçesi’nin ilk fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikiminin ardından ‘Sultangazi İş Dünyası Buluşmaları’ programına katılan Bakan Kurum iş insanları ile bir araya geldi.

“ZOR ZAMANLARDA BİR OLMAYI VE KARDEŞÇE YAŞAMAYI BİLİYORUZ”

26 Nisan’da yüz yılın dönüşümünün başladığını vurgulayan ve herkesi başvuru yapmaya davet eden Bakan Kurum, “Bizler yerinde gelip inceleyeceğiz. Burada vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde dönüşümü başlatıyor olacağız. Bu manada İstanbul’umuzun ve ülkemizin dönüşümü adına, çok çok önemli bir adım. Kıymetli kardeşlerimiz çok büyük acılar yaşadık. Son bir asırda, 150 bin canımızı bu depremlerde kaybettik. En son Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilimiz etkilendi, 14 milyon kardeşimiz etkilendi.

50 bin 400 canımız gitti, ocaklara ateş düştü. Devletimiz hemen seferber oldu; hızlı bir şekilde oradaki kardeşlerimizin yardımına hep birlikte koştuk. Sultangazi’miz koştu, Sancaktepe’miz koştu, Kadıköy’ümüz, Pendikimiz, Tuzla’mız, Ataşehir’imiz, Başakşehir’imiz, hepimiz oradaydık. İstanbul’umuzda yapılması gereken tüm işleri bir kenara bıraktı, kardeşlerimiz evlerinden, işlerinden, aşlarından depremzede bölgesindeki kardeşlerimiz için, o mücadeleye ortak oldu. Ben İstanbul’un sokaklarında gezerken depremzede ailelerimizi görüyorum. ‘Milletimiz, belediyelerimiz hem deprem bölgesinde çalıştılar hem de burada bize evlerini açtılar’ diyorlar. İşte böyle büyük bir milletiz ki, biz zor zamanlarda bir olmayı ve kardeşçe yaşamayı biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıştırmaya ve bölüştürmeye gerek yok

“HER ZORLUKTA BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ TÜRK CİHANINA GÖSTERİYORUZ”

Bakan Kurum sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü bizim geleneklerimizde örf ve adetlerimizde bu var. Biz 21 yıldır kimseyi ayırt etmedik, kimseyi ötekileştirmedik ve herkese kucak açtık. Şimdi Kılıçdaroğlu ne diyor, ‘Ben diyor Alevi bir ailenin çocuğuyum’ diyor. Sormak lazım, ‘Biz bu ülkede 21 yıldır Kürt’ü, Alevi’yi, Laz’ı, Çerkez’i, Türk’ü ayırt ettik mi?’ Etmedik. ‘Her ile hizmetimizi eşit olarak götürdük mü?’ Götürdük. Şimdi bu istismarlara gerek yok, milleti ayrıştırmaya ve bölüştürmeye gerek yok. Biz 81 il kardeşiz, 81 il beraber yaşıyoruz. Her zorlukta birliğimizi, beraberliğimizi Türk cihanına gösteriyoruz. Nasıl 15 Temmuz’da hep birlikte sokaklara çıktıysak, bayrağımıza, ezanımıza, ülkemize sahip çıktıysak, yine çıkacağız”

“KİMSENİN DİREKTİFİYLE HAREKET ETMİYORUZ”

Bakan Kurum, “81 ilimiz nasıl deprem bölgesine aktıysa devletimiz de ilk andan itibaren deprem bölgesindeydi. Tüm ekiplerimizle çalıştık, belediyelerimizle, vatandaşımızla el ele gönül gönüle verdik. Depremden 15 gün sonra ilk sözleşmelerimizi imzaladık. 46. günde temellerimizi attık. 2,5 ayda 113 bin konutumuzun sözleşmelerini imzaladık.

İnşaatları harıl harıl yürütüyoruz. SİHA’larımız, insansız hava araçlarımız, tüm cihana meydan okuyoruz. Kimsenin direktifiyle hareket etmiyoruz. Ülkemizin sözüne itibar ediliyor; bugün Rusya, Ukrayna krizinde çıkıp Sayın Cumhurbaşkanımız tüm dünyanın izlediği bir süreçte ara buluculuk rolü üstleniyor. Ülkenizle, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la gurur duyun.

14 Mayıs seçimleri çok kritik bir seçim olacak ve biz Sultangazi’mize güveniyoruz. Sultangazi’deki kardeşlerimize güveniyoruz. 14 Mayıs’ta Cumhur İttifakımızı, cumhurbaşkanımızın rekor oylarla destekleyecek. Biz buna yürekten inanıyoruz ve 14 Mayıs’ta Sultangazi yeniden şahlanış dönemini başlatacak” dedi.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sultangazi Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni’ne katıldı. Kılıçdaroğlu’nun ‘Ben Aleviyim’ açıklamasını eleştirerek, “Bu istismarlara, milleti ayrıştırmaya ve bölüştürmeye gerek yok” dedi.

“İLK FİDANLARIMIZI HEP BİRLİKTE TOPRAKLA BULUŞTURUYORUZ”

Sultangazi Millet Bahçesi’ni en kısa sürede tamamlayacaklarını belirten Bakan Kurum, “İstanbul‘umuzda da toplam büyüklüğü 18 milyon metrekare olan 48 millet bahçesi yapıyoruz. 5 millet bahçemizi İstanbulluların hizmetine sunduk. Bu yeşil yolculukta, 162 bin metrekare büyüklüğündeki Sultangazi Cebeci Millet Bahçemizi de sizlere kazandırıyoruz. İlk fidanlarımızı hep birlikte toprakla buluşturuyoruz.

TOKİ Başkanlığımızca kuracağımız, içerisinde millet kıraathanesi, oyun alanları, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahalarının olduğu bu millet bahçemizi inşallah en kısa sürede tamamlayarak sizlere, evlatlarımıza, gençlerimize, Sultangazi’de yaşayan kardeşlerimize armağan edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“SULTANGAZİ’DE SOSYAL DONATI ODAKLI DEPREM DÖNÜŞÜMÜ DİYORUZ”

Fidan dikiminin ardından ‘Sultangazi İş Dünyası Buluşmaları’ kapsamında iş insanlarıyla da bir araya gelen Bakan Kurum, “Sultangazi’de sosyal donatı odaklı deprem dönüşümü diyoruz. Bu kapsamda; ilçemizde 13 parselde 29 yapının tahliye ve yıkımını yaptık. 29 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Bu çalışma ile ilçemize; Kreş, Eğitim Tesisi, Belediye Hizmet Alanı, Park, Çocuk Bahçesi, Kapalı Spor Salonu olmak üzere toplamda yaklaşık 48 bin metrekare alan kazandırdık.

Şu anda burada; donatı alanı olup, işgalli veya özel mülkiyete konu 93 bin 300 metrekare alana sahip 64 adet taşınmaz var. Bu alanların kamuya kazandırılması ve mülkiyet sahiplerinin sorunun çözümü şart. Bunun için de hesap kitap yapılmış, 104 konuta ihtiyaç var. TOKİ’miz hemen belediyemizle birlikte çalışmalara başlayacak. Böylece; ilçedeki donatı alanlarının mülkiyet sorununu tamamını çözeceğiz” diye konuştu. 

Etiketler: Murat Kurum
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Fazıl Say Kültür Üniversitesi’nde konser verdi

Sonraki Haber

Kurban Bayramı’nda tüm emekliler 15 bin lira ikramiye alacak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde
Politika

Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

15 Mayıs 2026
İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi
Politika

İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi

15 Mayıs 2026
Büyük Birlik Partisi'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak
Politika

Büyük Birlik Partisi’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak

15 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak
Politika

Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak

15 Mayıs 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz
Politika

Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Vali Gül: Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak
Politika

Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Kurban Bayramı'nda tüm emekliler 15 bin lira ikramiye alacak

Kurban Bayramı'nda tüm emekliler 15 bin lira ikramiye alacak

En Güncel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama
Yerel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı
Yerel Haberler

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

- Haberton
15 Mayıs 2026

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi. Öte...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton