Saygıdeğer okurlarım! Son zamanlarda ülkemizin yaşadığı Yüzyılın Felaketinde çoğu kimse canını, canânını kaybetti. Herkesin gönüllerinin en ücra köşelerinde telafisi mümkün olmayan yaralar açıldı. Kiminin evi, kiminin hayalleri enkaz altında kaldı.
Fakat bu denli büyük bir felakette bile çeşitli spekülasyonlar defahat ile meydana geldi.
Sivil Toplum Kuruluşları, Yardım Toplulukları, Devlet-Millet el ele afet bölgesinde.
Depremzedelerin yaralarını sarabilmek adına bir taş kaldırana da, hâyır dualarda bulunana da, milyonlarca parayı seferber edene de en içtenlikle siyasî ayrım gözetmeksizin minnettarız!
İyi bir İnsan olmak; bağlı bulunduğu kuruluştan, oy attığı partiden, okuduğu üniversiteden ziyade insanın bizzat gönlünde olan bir marifettir aslında!
İyi bir İnsan olmak; bir kültür meselesidir aslında!
Dünyevî menfaatleri ardına atarak, deprem bölgesinde, savaş bölgesinde, kriz bölgelerinde canla başla mücadele etmektir, iyi bir İnsan olmak aslında!
Elbette ki iyi bir İnsan olmayı yegâne olarak öğütleyen; Yüce Dinimiz İslâmdır!
Bakınız falan Hoca filan Dernek demiyorum!
Bütün zamanların ötesinde insanlığı karanlıktan nûra, cehaletten bilgiye çağıran Yüce Dinimiz İslâmdır!
Şunu da belirtmek gerekir ki; Ali Hoca kötü diye Veli Hoca gibi özüyle sözüyle Mümin bir Zâta saygıdan da asla kaçınmamalıyız!
Sosyal Medya denilen mecrâ bütünüyle doğrunun yanlışın, iyinin kötünün adeta at izinin it izine karıştıği misâli karman çorman olduğu bir alandır!
Onun için Sosyal Medyada da olsa, kahvehanede de olsa, dernekte de olsa bizler Müslüman olarak doğru bilginin tâlibi olmalıyız!
Devletimize de Milletimize de güveniyor, bu zorlu günlerin de üstesinden biiznillah hep birlikte geleceğimizin şuurundayız!
Basın ile uzaktan-yakından ilgi ve alakası olan kişiler, toplumun sinir uçları ile oynayabilecek spekülasyonları paylaşmamak mecburiyetindedirler!
Devir “Eski Devirler” değil! Şu anda bir twit ile milyonlarca kişiye hitap edebiliyor, bir like ile o paylaşımın algoritma özelliklerine destek verebiliyorsunuz!
Eskiden bir konunun uzak kişilere ulaşmasında “Kulaktan Kulağa” tâbiri kullanılırken, şimdi bu işlevi gören özelliğe “Etiket” diyoruz.
Müslüman her konuda bilinçli olmak, her meselede basiret sahibi olmak mecburiyetindedir!
Günümüzde tellal da, duman da “Sosyal Medya” dır!
Gaflet ile uyuyan dalâlete uyanır!