28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Kılıçdaroğlu’ndan asgari ücret açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan asgari ücret açıklaması

Haberton - Haberton
15 Aralık 2021
- Politika, CHP Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret açıklaması

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan asgari ücret açıklaması; “Asgari ücret belirlenirken dolar kuru 14 olarak hesap edilirse 5 bin 376 lira net işçiye para verilmesi lazım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sanayi Odası’ndaki görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu “Bu yılın başında asgari ücret belirlenirken dolar kuru olarak asgari ücretin karşılığı 384 dolardı. Şimdi 14 lira dolar ki, 14’ü de aştı galiba bildiğim kadarıyla. 14 olarak hesap edilirse dolar kuru bugün itibariyle 5 bin 376 lira net işçiye para verilmesi lazım. Merkez bankası kendisine ait olmayan dolarları satarak ‘acaba doları frenleyebilir miyim?’ diyor. Türkiye Cumhuriyet tarihinde böyle bir olay olmadı. O nedenle biz, toplum daha büyük sorunlarla karşılaşmasın diye bir an önce seçimin olmasını istiyoruz” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sanayi Odası(İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşmek üzere İstanbul Sanayi Odası’na geldi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ikili görüşme öncesi basın mensuplarına açıklama yaptı.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu ile yapılan toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Bülent Kuşoğlu, Ahmet Akın, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Toplantı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. 

“SANAYİCİ KENDİ ÇALIŞTIRDIĞI İŞÇİNİN DAHA İYİ BİR HAYAT YAŞAMASINI İSTER” 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Görüşmeler çok iyi geçti. Hem sorunları öğrendik, doğrudan doğruya sorunu yaşayan değerli sanayici yönetici arkadaşlar bizleri bilgilendirdiler. Sorunların aşılması konusunda biz de kendi düşüncelerimizi aktardık. Karamsar olmamamız gerektiğini, Türkiye’nin bu sorunları aşabilecek potansiyele sahip olduğunu, kadroların olduğunu, yeni kural ve yeni kurumlar ile yola çıkıldığı takdirde tüm bu sorunların aşılacağı ifade edildi. Asgari ücret konusunda elbette her sanayici kendi çalıştırdığı işçinin daha iyi bir ücret ve hayat standardı yaşamasını ister. Yaşanan enflasyonun hem kendilerini hem de çalışanları olumsuz etkilediği dillendirildi” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret açıklaması
Kılıçdaroğlu’ndan asgari ücret açıklaması

“ASGARİ ÜCRETİN 5 BİN 376 LİRA NET İŞÇİYE VERİLMELİ”

Kılıçdaroğlu “Bu yılın başında asgari ücret belirlenirken dolar kuru olarak asgari ücretin karşılığı 384 dolardı. Bugün dolar kuru yine yükselmiş, bugünkü dolar kuru ile çarpılsın 384 dolar karşılığı Türk Lirası işçiye asgari ücret olarak verilsin. 2 bin 825 lira net asgari ücret yılbaşında 384 dolardı. Şimdi 14 lira dolar ki, 14’ü de aştı galiba bildiğim kadarıyla. 14 olarak hesap edilirse dolar kuru bugün itibariyle 5 bin 376 lira net işçiye para verilmesi lazım. Bunun bir de vergi yükü var. Asgari ücretin sanayi gücünde uluslararası rekabeti etkilememesi için asgari ücretin vergiden muaf olması lazım” diye konuştu. 

“TOPLUM BÜYÜK SORUNLARLA KARŞILAŞMASIN DİYE ERKEN SEÇİM DİYORUZ”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin işadamlarına ‘100 milyon dolar bozdurun’ dediği iddiası Kemal Kılıçdaroğlu’na soruldu. Kılıçdaroğlu  “Bu konu gündeme gelmedi. Devlet akılla yönetilir, mantıkla yönetilir, bilgiyle yönetilir devlet dayatma ile yönetilir mi? Böyle bir anlayış olabilir mi? Devlet şu anda savruluyor. Merkez bankası kendisine ait olmayan dolarları satarak ‘acaba doları frenleyebilir miyim?’ diyor. Türkiye Cumhuriyet tarihinde böyle bir olay olmadı. O nedenle biz toplum daha büyük sorunlarla karşılaşmasın diye bir an önce seçimin olmasını istiyoruz.

Gecikilen her günün topluma maliyeti artacaktır. Gıda krizi ile karşılaşacağız. Ekilmeyen topraklarımız var. Çiftçi ciddi sorunlarla karşı karşıya. Acaba iktidarın bundan haberi var mı? Saray ve şürekanın bundan haberi var mı? Emin olun dünyadan haberleri yok. Ülkeyi yönetemiyorlar ne yaptıklarını bilmiyorlar. İnatla devlet yönetilmez. Ben inat ettim böyle yapacağım diyor. Etrafındaki hiç bir bakan da ya efendim bu yanlıştır diyemiyor hiç bir bürokrat bu yanlıştır diyemiyor. Dediği zaman görevinden olacak” şeklinde konuştu. 

Etiketler: Asgari ÜcretEnflasyon
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kapıyı Çalmak ile başlar muhabbet: Hasan Can Kaya

Sonraki Haber

Güncel korona verileri açıklandı; Vefat sayısı artıyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Sarıgül'den 'algı operasyonu' tepkisi: "Soruşturma bitene kadar üyeliğim askıya alınsın"
Politika

Sarıgül’den ‘algı operasyonu’ tepkisi: “Soruşturma bitene kadar üyeliğim askıya alınsın”

28 Ekim 2026
Bilal Erdoğan: Her bir çocuğumuz kendi toprağından beslenerek büyüsün
Politika

Bilal Erdoğan: Her bir çocuğumuz kendi toprağından beslenerek büyüsün

28 Ekim 2026
Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"
Politika

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile görüştü
Politika

Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüştü

27 Ekim 2026
30 üniversiteye 'TYÇ logosu' kullanım hakkı
Politika

30 üniversiteye ‘TYÇ logosu’ kullanım hakkı

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan'ı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan’ı kabul etti

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Güncel korona verileri açıklandı; Vefat sayısı artıyor

Güncel korona verileri açıklandı; Vefat sayısı artıyor

En Güncel Haberler

Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara hayatını kaybetti
Öne Çıkan

Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara hayatını kaybetti

28 Ekim 2026
Bolu Dağı’nda sis etkili oldu: Görüş mesafesi 30 metreye düştü
Yerel Haberler

Bolu Dağı’nda sis etkili oldu: Görüş mesafesi 30 metreye düştü

28 Ekim 2026
Uluslararası seviyede uyuşturucu ve örgüt kurma suçlarından aranan şüpheli İstanbul'da yakalandı
Gündem

Uluslararası seviyede uyuşturucu ve örgüt kurma suçlarından aranan şüpheli İstanbul’da yakalandı

28 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Jandarmadan Alparslan’a sürpriz ziyaret; hayalindeki devriyeye çıktı, dron uçurdu

28 Ekim 2026
Yaşam

Mardin’in tescilli Derik zeytininde hasat başladı

28 Ekim 2026
Yaşam

Almanya’da hayatını kaybeden ‘İyilik meleği’ vasiyetiyle de umut oldu

28 Ekim 2026
Yaşam

Konuşmaya başlamadan resim yapmayı öğrenen otizmli Eylül, Güzel Sanatlar Fakültesi’ne başladı

28 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Başından vurulan Nurmuhammet’in ailesine ‘Size kim selam verirse vuracağız’ tehdidi

- Haberton
28 Ekim 2026

Adana’da dükkanda otururken başından vurularak ağır yaralanan Nurmuhammet Musaoğlu'nun (15) babası Ercüment Musaoğlu (43), tetikçinin yakalanmasına rağmen azmettiriciler tarafından 'Size...

Türkiye’de vergi adaleti: Gelir dağılımı, vergi yükü ve sosyal politikaların ekonomiye etkisi

“Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz!” Atatürk o tarihî sözü nasıl söyledi? 28 Ekim 1923 gecesinde Çankaya Köşkü’nde neler yaşandı?

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Güncel Haber

Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara hayatını kaybetti

Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara hayatını kaybetti

28 Ekim 2026
Bolu Dağı’nda sis etkili oldu: Görüş mesafesi 30 metreye düştü

Bolu Dağı’nda sis etkili oldu: Görüş mesafesi 30 metreye düştü

28 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton