16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Kanal İstanbul’u mutlaka yapacağız

Kanal İstanbul’u mutlaka yapacağız

Haberton - Haberton
1 Mayıs 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Kanal İstanbul'u mutlaka yapacağız
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Kanal İstanbul projesinden vazgeçmedik. Kanal İstanbul’u mutlaka yapacağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Akköprü Atölye Müdürlüğü’nde düzenlenen ‘Hafif Seviye Kentsel Arama Kurtarma Ekibi (KARAKURT) Tanıtım ve Araç Dağıtım Töreni’ne katıldı. Uraloğlu, 23 Nisan’da İstanbul’da yaşanan depremi hatırlatarak, Türkiye’nin ulaşım ve altyapısının depreme hazır olduğunu kanıtladığını söyledi. Uraloğlu, olası afetlerde milletin yanında olmak, enkaz altında bir cana daha ulaşmak, bir sevenin, bir ailenin umudunu yeniden yeşertmek için KARAKURT ekiplerini kurduklarını söyleyerek, “KARAKURT aslında bir ekipten ziyade Karayolları’nın 17 bölge müdürlüğünde, her biri 27 gönüllü kahramandan oluşan toplam 459 kişilik bir kurtarma ordusudur. Ekiplerimizin her biri asgari olarak 18’i asil, 9’u yedek olmak üzere toplam 27 kişiden oluşuyor. Her biri, afet anında, afetzedelerin aranması ve kurtarılması için özel olarak eğitilmiş, donatılmış ve akredite edilmiş birer umut neferidir. Bu ekipler, afetlerin ilk anlarında, zamanla yarışarak, bir hayat kurtarmanın ne kadar kıymetli olduğunu bilen gönüllülerden oluşuyor. KARAKURT’lar, Karayolları’nın 75 yıllık saha deneyimini, disiplinini ve millet sevgisini afet yönetimine taşıyan bir köprüdür. Bu ekipler, olağan zamanlarda da durmaksızın çalışacak. Eğitimlerle, tatbikatlarla ve AFAD ile iş birliği içinde, her an hazır olacaklar. Kırıcı, kesici aletlerden jeneratörlere, özel tasarlanmış konteyner depolardan kişisel donanımlara kadar tüm ekipmanlar, KARAKURT’ların hızını ve etkinliğini artırmak için titizlikle hazırlandı. Bugün burada dağıttığımız araçlar da bu kahramanların afet bölgelerine bir an önce ulaşmasını sağlayacak, onların cesaretine arkadaş olacaktır” diye konuştu.

‘KARAKURTLAR, MİLLETİMİZİN EN ZOR ANLARINDA SAHADA OLACAK’

Bakan Uraloğlu, bu ekiplerin Karayolları’nın alın teriyle yoğrulmuş bir vefa öyküsü olduğunu aktararak, “KARAKURT ekiplerimiz, milletimizin en zor anlarında, ‘devletimiz burada, yanımızda’ dedirtmek için sahada olacaklar. Elbette her zaman dua ediyoruz ki yüce Rabb’imiz afetlerle ülkemizi sınamasın, vatanımızı esirgesin ama olası bir afette ekiplerimiz; bir annenin evladına kavuşmasına, bir babanın ailesine sarılmasına, bir çocuğun yeniden gülümsemesine vesile olacaklar inşallah. KARAKURT’lar, 17 bölgede, 459 gönüllüyle Türkiye’nin dört bir yanında umudun ve cesaretin simgesi olacak” dedi.

Bakan Uraloğlu, konuşmasının ardından KARAKURT personeli ile sohbet ederek, arama kurtarma araçlarını inceledi.

‘KANAL İSTANBUL’U KESİNLİKLE YAPACAĞIZ’

Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Uraloğlu, Kanal İstanbul Projesi’nin yapılıp yapılmayacağıyla ilgili, “Tabii ilgili kurumlarımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız başta olmak üzere, değerli bakanımız başta olmak üzere biz ilgili kurumlarla beraber bu süreci istişare ediyoruz ve buna göre de zaman zaman kamuoyuna belirli açıklamalarda bulunuyoruz. Biz tabii Cumhurbaşkanımızla da ziyaret ettik. Ziyaret ettiğimiz yer Başakşehir Nakkaş Otoyol Projesi’nin Kanal İstanbul üzerindeki önemli bir yapısıdır. O alt da Kanal İstanbul yapılacakmış gibi projelendirilmiş ve inşaatına da devam ediyoruz. Kanal İstanbul’un yapılmasıyla ilgili çok net bir şekilde söylemek istiyorum; çok net bir irademiz var, Kanal İstanbul’u biz kesinlikle yapacağız. Yalnız Kanal İstanbul’u ne zaman yapacağız, ne zaman yapmalıyız; bu konuyu istişare ediyoruz, hem bakanımızla hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ediyoruz. 15-20 milyar dolarlık bir projeden bahsediyoruz. Dolayısıyla doğru zamanda, doğru kredi imkanlarıyla ya da finans imkanlarıyla beraber Kanal İstanbul’u yapacağız, ondan vazgeçmiş değiliz. Genel anlamda bunun test süreci var, bunun bütün kurumlardan alınmış görüşleri var. Dolayısıyla biz vatandaşımızın görüşünü dinledik. Zaten bütün kurumlara da görüş sorduk ve oradan gelen bilgileri değerlendirdik ve onları da projenin içine derç ettik. Dolayısıyla burada yeni bir tartışma söz konusu değildir. Siz Kanal İstanbul’u gündem değiştirmek için gündeme getiriyorsunuz. Bunu asla doğru bulmuyoruz. Şu anda gündem olarak biz Kanal İstanbul’u tartışmıyoruz, tartışılmasını da doğru bulmuyoruz ama Kanal İstanbul’dan da asla vazgeçmedik” ifadelerini kullandı.

‘VALİLİKTEN İZİN ALDIKLARI HER EYLEM, HER GÖSTERİ BİZİM İÇİN DEMOKRATİKTİR’

Uraloğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dün İstanbul Başakşehir’deki mitingde kullandığı, ‘Bu meydanı dün akşam bize kapatmaya kalkan, ışıkları söndürmeye kalkan Ulaştırma Bakanı; ‘Devlet demir yolları treni geçti, selamladı meydanı’ bu da sana kapak olsun’ ifadelerinin hatırlatılması üzerine de “Orada sahanın ışıklarının kapatılması talimatını benim verdiğimi Sayın Özel’den duymuş oldum. Ben küçük meselelerle uğraşmıyorum. Yani oradaki miting nerede yapıldı, bizim aydınlatmalar onu etkiliyor, etkilemiyor; sadece arkadaşlarım bana böyle bir yaklaşımı olduğu noktasını iletince ben bilgi sahibi oldum. Net olarak budur. Yoksa takip ettiğim bir konu değildir. Ama bizim oradaki arkadaşımızın selamlaması; yeşil ikaz uyarıları, ışıkları görünce arkadaşımız da bir demir yolundan geçme refleksiyle bir önlem, uyarma anlamında onu şey yapmış, sirenini çalmış ve muhtemelen bir tehlikeye karşı olabilecek bir olumsuzluğun önüne geçme refleksiyle tam da görevini yaptı. Onun haricinde hani tutup da oradaki yapılan mitingde yok ışıklar kapandı, yok tren bizi selamladı, ben üzülüyorum. Yani bunlarla mı uğraşılması lazım? Buyursun yapsınlar. Valilikten izin aldıkları her eylem her gösteri bizim için demokratiktir. O anlamda farklı bir yorumumuz ve yaklaşımımız da olmaz” dedi.

Etiketler: Abdulkadir Uraloğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

TEKNOFEST KKTC nefes kesen uçuş gösterisiyle başladı

Sonraki Haber

1 Mayıs’ta çalışmak: Paradokslar ve ofis halleri

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Tekin: Eğitim sisteminde kültüre daha fazla yer açmak için çalışıyoruz
Politika

Eğitim sisteminde kültüre daha fazla yer açmak için çalışıyoruz

16 Mayıs 2026
Bakan Çiftçi, 'Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etti
Politika

Bakan Çiftçi, ‘Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etti

16 Mayıs 2026
Politika

Emine Erdoğan’dan Kazakistan paylaşımı

16 Mayıs 2026
Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde
Politika

Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi
Politika

İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi

15 Mayıs 2026
Büyük Birlik Partisi'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak
Politika

Büyük Birlik Partisi’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
1 Mayıs'ta çalışmak: Paradokslar ve ofis halleri

1 Mayıs'ta çalışmak: Paradokslar ve ofis halleri

En Güncel Haberler

Yalova'da göçmen kaçakçılığı operasyonu; 3 organizatör tutuklandı
Yerel Haberler

Yalova’da göçmen kaçakçılığı operasyonu; 3 organizatör tutuklandı

16 Mayıs 2026
Bingöl merkezli organize suç örgütüne yönelik soruşturmada tutuklu sayısı 18 oldu
Yerel Haberler

Bingöl merkezli organize suç örgütüne yönelik soruşturmada tutuklu sayısı 18 oldu

16 Mayıs 2026
Bangkok’ta yük treni, otobüse çarptı: 8 ölü
Dış Haberler

Bangkok’ta yük treni, otobüse çarptı: 8 ölü

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bakan Tekin, ‘Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı’nın ilk dersini verdi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Malatya’da CASA şehitleri anıldı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Türk Kızılay’ın ‘İyilikle Pişen Hayatlar’ atölyesi, bu kez Bursa’da düzenleniyor

16 Mayıs 2026
Yaşam

Bakan Uraloğlu: Tokat-Niksar kara yolu ile yılda 1,5 milyar lira tasarruf sağlanacak

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Fabrikada duvar ile malzemeler arasına sıkışan işçi öldü

Fabrikada duvar ile malzemeler arasına sıkışan işçi öldü

- Haberton
16 Mayıs 2026

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki fabrikada çalışan Muhammet Duman (41), vinçle taşıma işlemi yaparken duvar ile çelik konstrüksiyon malzemelerinin arasına sıkışarak yaşamını...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Yalova'da göçmen kaçakçılığı operasyonu; 3 organizatör tutuklandı

Yalova’da göçmen kaçakçılığı operasyonu; 3 organizatör tutuklandı

16 Mayıs 2026
Bakan Tekin, 'Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı'nın ilk dersini verdi

Bakan Tekin, ‘Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı’nın ilk dersini verdi

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton