7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - İç turizmde ciddi talep artışı yaşanıyor

İç turizmde ciddi talep artışı yaşanıyor

Haberton - Haberton
30 Haziran 2021
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İç turizmde ciddi talep artışı yaşanıyor

İç turizmde ciddi talep artışı yaşanıyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Koronavirüs tedbirleri kapsamındaki kısıtlamaların 1 Temmuz’da sona ereceği yönündeki kararlar üzerine iç turizmde ciddi talep artışı yaşanıyor.

Özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarındaki otellerde büyük hareketlilik başladı. Sektör temsilcileri, taleplerin turizmde en iyi yıl olan 2019’un aynı döneminden yüzde 60 daha fazla olduğunu açıkladı.

Ege ve Akdeniz kıyılarındaki otellerde, 1 Temmuz’dan itibaren sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının sona ereceğinin açıklanmasının ardından büyük hareketlilik başladı. 20- 23 Temmuz tarihlerindeki Kurban Bayramı tatilinin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tatiliyle birleştirilecek olmasıyla 11 güne uzayan tatil süreci dönemi için ciddi talep oluştuğu açıklandı.

2019’UN YÜZDE 60 ÜSTÜNDE

Seyahat acentesi yönetim kurulu başkan yardımcısı Suat Özbek, kötü geçen 2020’nin üzerine şu an turizmde en iyi sezonlardan biri olan 2019’un haziran ayına göre bile satışı yapılan oda sayısında yüzde 60’ın üzerinde artış performansı sergilendiğini açıkladı. Özbek, “Dolayısıyla yaz sezonuyla alakalı çok yoğun talep var. Türk misafir, şu an içinde bulunduğumuz dönemden bayrama kadar da makul fiyatlar, çok avantajlı tatil imkanı olduğundan yakın tarihe çok ilgi gösteriyor” dedi.

BAYRAM TATİLİ 11 GÜN

Kurban Bayramı, 15 Temmuz tatiliyle birleştiğinde 11 güne kadar çıkan uzun bir tatil periyoduna dönüştüğünü belirten Suat Özbek, “Temmuz sonuna kadar işler çok hareketli. İsteyen misafirin bütçesine göre alternatif üretebileceği bir temmuz yaşıyoruz. Kıyaslamak gerekirse, 2019 yılı iç pazar için çok iyi yorumlanabilecek bir sezondu. 2019’un o döneminde sattığımız oda sayısının yüzde 60 üzerinde bir performans gerçekleşiyor. Türk misafir pandemiden kaynaklı kapanma döneminin acısını yoğun ilgi göstererek çıkartıyor” diye konuştu.

EGE VE AKDENİZ’E YOĞUN TALEP

1 Temmuz’daki normalleşmenin üçüncü kademesiyle birlikte ilginin daha da yoğunlaşacağını öngördüklerini açıklayan Özbek, şu uyarıda da bulundu:

“Bodrum, Çeşme, Kemer, Belek ve Side gibi tatil beldelerinde özellikle haziran sonu yüzde 90’ın üzerinde doluluklar bekliyoruz. Yalnız Türk misafire şunu hatırlatmak gerekir, çok kısa zaman önce Rus pazarı da yoğun bir taleple başladı. Bu, dolulukları daha da artıracaktır. Aynı zamanda yine Almanya Türkiye’yi riskli bölgelerden çıkardı. Özellikle Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın yoğun ilgisini de görüyoruz. Alman vatandaşı da yüzünü Türkiye’ye dönerse ciddi anlamda yaz sezonunda doluluk olacaktır. Bu yüzden Türk misafirin planlamalarını erken yapmasında fayda var. Ulaşılabilir ve avantajlı fiyatlar itibarıyla en yoğun talebi Bodrum, Didim, Kuşadası ve Ege Bölgesi görüyor.”

BAYRAMDA TAM DOLULUK BEKLENİYOR

İç turizmde ciddi talep artışı yaşanıyor
İç turizmde ciddi talep artışı yaşanıyor

İç pazardan özellikle son 10-15 gündür yoğun talep görüldüğünü anlatan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, Kurban Bayramı dönemi için de yine yoğun talep oluştuğunu açıkladı. Rusya’dan uçuşların 22 Haziran itibari ile başlamasıyla dolulukların da artmaya başladığını, şu an kapalı tek ülkenin İngiltere kaldığını kaydeden Atmaca, “Otellerimizin büyük bölümü açıldı ve 17 günlük tam kapanma sürecinin ardından iç pazarda başlayan hareketlilik yurt dışı turizmle artarak devam ediyor. Bayramda tüm Türkiye’de her yerin dolmasını bekliyoruz. Ciddi doluluk oranlarına ulaşılacağını tahmin ediyoruz. Erken rezervasyonlarda bayram dönemi için ciddi talep var” dedi.

BELEK’TE YÜZDE 100 DOLULUK

Hem iç hem de dış turizmdeki talepte ciddi artış ivmesi oluştuğunu belirten Belek bölgesindeki 5 yıldızlı otelin genel müdürü Ali Kızıldağ, “Özellikle Rusya’nın açılışı sonrasında o kadar sıkışmış gaz vardı ki, boşluk buldu ve gittikçe büyüyen bir bulut gibi rezervasyon da gelecek. Bir anda çok ciddi sayıda uçak koymak mümkün olmadığından tur operatörlerinin kademeli uçak sayı artışıyla temmuz, ağustos, eylül, ekim aylarında 2019 rakamlarına yakın veya geçeceğini tahmin ediyoruz. Kurban Bayramı için de ciddi talep var. Tahminim özellikle Ege bölgesi başta olmak üzere, çok ciddi iç turizm hareketi bekliyoruz. Bayramda Belek bölgesinde ise hem otel, hem bölge genelinde dolulukların yüzde 100’e yakın olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

2019 RAKAMLARI BEKLENİYOR

Antalya Turistik İşletmeler Otelciler Pansiyoncular Derneği Başkanı Al Özel ise Rusya’nın açılmasıyla boş bardağın dolmaya başladığını belirterek, 10 Temmuz’a kadarki süreçte otellerin 5 yıldızlı ve tatil köyleri öncelikli olmak üzere yavaş yavaş dolacağını, iç pazardaki hareketliliğin de Kurban Bayramı’nda ciddi düzeylere ulaşacağını kaydetti. Bayram için Antalya’da Kaleiçi ve şehir otellerinin de talep almaya başladığını anlatan Özel, hala erken rezervasyon yaptıracaklar için ciddi fiyat avantajları sunulduğunu, bayramda 2019 rakamlarına ulaşmayı beklediklerini açıkladı.

Etiketler: Turizm
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kurtuluş Parkı için Belediye ve Üniversite İşbirliği

Sonraki Haber

Göztepe Teknik Direktörü Karaman Milli Takıma Sahip Çıktı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Turkcell'in GNÇYTNK programı ile 252 öğrenci kariyerine ilk adımı attı
İş Dünyası

Turkcell’in GNÇYTNK programı ile 252 öğrenci kariyerine ilk adımı attı

7 Ağustos 2026
SunExpress'in üç gün üst üste günlük yolcu sayısı 71 bini aştı
İş Dünyası

SunExpress’in üç gün üst üste günlük yolcu sayısı 71 bini aştı

7 Ağustos 2026
İş Dünyası

EPDK, Petrol Piyasası 2025 Yılı Sektör Raporu’nu yayımladı

7 Ağustos 2026
Gercüş’te arıcılar son 10 yılın en iyi bal hasadını bekliyor
İş Dünyası

Gercüş’te arıcılar son 10 yılın en iyi bal hasadını bekliyor

7 Ağustos 2026
Kaplıcalarıyla ünlü Yalova'daki termal tesisler sıcak havaya rağmen doldu
İş Dünyası

Kaplıcalarıyla ünlü Yalova’daki termal tesisler sıcak havaya rağmen doldu

7 Ağustos 2026
Türkiye ile Vietnam arasında haftalık yolcu sefer sayısı 42'ye çıkacak
İş Dünyası

Türkiye ile Vietnam arasında haftalık yolcu sefer sayısı 42’ye çıkacak

6 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Göztepe Teknik Direktörü Karaman Milli Takıma Sahip Çıktı

Göztepe Teknik Direktörü Karaman Milli Takıma Sahip Çıktı

En Güncel Haberler

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava
Öne Çıkan

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı
Öne Çıkan

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
Yüksel Yıldırım: Gabriele Guarino, Samsunspor’a hayırlı olsun
Spor Haberleri

Yüksel Yıldırım: Gabriele Guarino, Samsunspor’a hayırlı olsun

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tekirdağ’da Kur’an kursu öğrencileri, harçlıklarını Filistin’e bağışladı

7 Ağustos 2026
Yaşam

Böbrek hastası Zehra’nın ‘Ay’ı gözlemleme hayali’ gerçek oldu

7 Ağustos 2026
Yaşam

İtfaiyeci baba, kızını kortlarda şampiyonluğa hazırlıyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

3’üncü Selim’in türbesinin örtüsü, Diyarbakır’da ilmek ilmek işleniyor

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Altay'a ilk destek Folkart'tan

Altay’a ilk destek Folkart’tan

- Haberton
7 Ağustos 2026

3'üncü Lig'de mücadele edeceği yeni sezon öncesi mali ve idari sıkıntılar nedeniyle hazırlıklarına bugün başlayacak Altay'a ilk can suyu Folkart'tan...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton