5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - CHP Haberleri - Hem sağlığımızı hem de cebimizi etkiyor

Hem sağlığımızı hem de cebimizi etkiyor

Haberton - Haberton
19 Haziran 2020
- CHP Haberleri, Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, pandemi ilan edildiğinden bu yana vatandaşın bir taraftan hastalıktan korunmaya çalışırken bir taraftan da tenceresine aş koymaya çalıştığını belirterek, “AKP milletten, günde 5 sefer mesaj atıp 10 lira dilendiği paraları partililerine ve yandaşlarına dağıttı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Zulüm ile abat olanın akıbeti berbat olur.” diyerek, AKP’nin akıbetinin de sandığa gömülmek olacağını söyledi.

YANDAŞ SANATÇILARA SEYİRCİSİZ KONSERLER İÇİN 30 MİLYON LİRA ÖDENDİ..!

Meclis Genel Kurulu’nda pandemi sonrası ekonomik kayıplar ve işsizlik üzerine yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ağır bir sınavdan geçtiğini kaydeden Milletvekili Av. Burcu Köksal, “Koronavirüsle âdeta savaşıyoruz.

Korona hem sağlığımızı hem de cebimizi etkiyor. Pandemi ilan edildiğinden bu yana vatandaş bir taraftan hastalıktan korunmaya çalışırken bir taraftan da tenceresine aş koymaya çalışıyor. “Esnafa destek kredisi veriyoruz.” diye milletten, günde 5 sefer mesaj atıp 10 lira dilendiğiniz paraları yine partililerinize ve yandaşlarınıza dağıttınız. Salgın döneminde berberinden kahvehanesine, lokantasından düğün salonuna, internet kafesinden kuaförüne, tornacısından tamircisine 252.690 işletme kapanırken ve buralarda çalışan yaklaşık 2,5 milyon yurttaşımız evine ekmek götüremez hâle gelmişken siz yandaş sanatçılarınıza seyircisiz konserler için 30 milyon lira ödediniz. 18 milyon yurttaşımız bir anda işsiz ve gelirsiz kalırken siz Hazine garantileriyle garanti ettiğiniz garanti ödemeleri yandaş müteahhitlerinize aktardınız.” dedi.

AKP VATANDAŞI AYDA SADECE 502 LİRA İLE GEÇİNMEYE ZORLADI,
DAMAT BAKANIN 600 MİLYAR LİRAYI AŞTI DEDİĞİ DESTEK NEREDE?

Pandemi sürecinde ücretsiz izne çıkarılan 878 bin işçinin ve ailelerinin aylık ortalama 502 lira ile geçinmeye zorlandığının önemle altını çizen Köksal, “15 Martta getirdiğiniz düzenlemeyle işten çıkarmaları yasakladınız yasaklamasına ama ücretsiz izne çıkarılan işçiler için hiçbir şey yapmadınız, ücretsiz izne çıkarılan 878 bin işçiyi ve ailelerini aylık ortalama 502 lirayla geçinmeye zorladınız. Damat Bakan çıkıyor diyor ki: “Destek paketlerimizin çarpan etkisi 600 milyar lirayı aştı.” Üşenmedim, oturdum hesapladım.

Bu 600 milyarı 82 milyona böldüğümüzde kişi başına ortalama 7 bin lira düşüyor. O zaman kişi başına 7 bin lira verilmişse Afyonkarahisar’daki Hasan Zengin ağabeyimin 7 bin lirası hangi hırsızın cebinde? Eğer herkese 7 bin lira verilmişse Sandıklı’daki Yusuf kardeşimin 7 bin lirası hangi yandaş müteahhidin cebinde? Eğer herkese 7 bin lira verildiyse Emirdağ’daki Gülay teyzemin 7 bin lirasını konserde hangi yandaş sanatçıya ödediniz? Eğer kişi başına 7 bin lira verildiyse Dinar’daki emekli Mehmet Hocamın 7 bin lirasını Vakıfbank Yönetim Kuruluna atadığınız hangi üyenin cebine aktardınız? Eğer kişi başına 7 bin lira ödediyseniz Sultandağı’ndaki kiraz işçisi Fatma ablamın 7 bin lirasını saraya dolgun maaşla atadığınız hangi danışmanın yemek ücreti olarak ödediniz?” ifadelerini kullandı.

HALKTAN KOPAN AKP, HALKIN GÖNLÜNDE DE YOK…

AKP’nin halktan koptuğunu; işçinin, emeklinin, esnafın, emeklilikte yaşa takılanın, çiftçinin, memurun, öğrencinin ve iş insanının gönlünde olmadığını belirten Köksal, “Çiftçi “Ölüyorum.” diyor “Destek verdim.” diyorsunuz. Verdiğiniz destek kredi borcunu üç ay erteleyip ana paraya faizi bindirmek. Bugün toplam borcu 160 milyarı bulan çiftçinin esas ödemeleri yaz sonu, sonbaharda olacak. Koronadan sonra kimi bölgelerdeki ani sıcaklık değişimlerinin, kimi bölgelerde de don ve dolunun vurduğu çiftçi bu borcu nasıl ödeyecek? Elinizi vicdanınıza koyun.

Çiftçinin bugüne kadar hak etmiş olduğu destekleme olan 170 milyar liralık desteğini ödeyin. Bu kanunu 2006 yılında siz çıkardınız, “Çiftçiye verilecek destekleme gayrisafi millî hasılanın yüzde 1’inden aşağı olamaz.” dediniz. Bu kanuna göre 2006’dan bu yana çiftçinin hak ettiği desteklemelerin yarısını bile ödemediniz. Salgında “Evde kalın.” dediğiniz milletin elektrik ve haberleşme faturaları yüzde 50 oranında artış göstermiş, millet faturalarda indirim veya fatura dondurma beklerken millete “Faturanızı ödemezseniz keseceğiz.” diye mesajlar gidiyor. Sizin umurunuzda mı? Değil. Eğer bu mesajlar yandaş müteahhitlere gitmiş olsaydı muhakkak çözüm bulurdunuz.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DEKİ İŞSİZLERİN YÜZDE 57,7’SİNİ GENÇ İŞSİZLER OLUŞTURUYOR

Türkiye’deki işsizlerin yüzde 57,7’sini genç işsizlerin oluşturduğunu dile getiren Köksal, “Ata’mızın emanet ettiği “Benim bütün ümidim gençliktedir.” dediği gençlerimizi, üniversitede KYK borçlarını ödeyemez hâle getirdiniz. Ülkemizdeki işsizlerin yüzde 57,7’sini genç işsizler oluşturuyor. “Ben yaptım oldu.” mantığıyla YKS sınavına girecek milyonlarca gencimizin hem sağlığıyla hem kaderiyle oynuyorsunuz. Daha hafta sonu, Kocaeli’nde Milli Savunma Üniversitesi sınavında fenalaşan bir öğrenciye korona teşhisi konuldu ve sınav salonunda sınava giren öğrenciler, öğretmen karantinaya alındı. Ne için? Bunlar ne için? Alman’ın, İngiliz’in, Fransız’ın tatil yapabilmesi için ülkemizin çocukları; Ali’nin, Veli’nin, Hasan’ın, Ayşe’nin, Fatma’nın sağlığını hiçe sayıyorsunuz. Size tavsiyem şu sözü asla unutmayın: “Zulüm ile abat olanın akıbeti berbat olur.” AKP’nin akıbeti de sandığa gömülmek olacak.” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Ankara’dan geldi, Kuşadası’nı karıştırdı

Sonraki Haber

Darbeyi kesinlikle tasvip etmiyoruz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi heyeti ile bir araya geldi
Politika

Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi heyeti ile bir araya geldi

4 Haziran 2026
Bakan Göktaş: Kadınların güçlenmesini sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurlarından biri olarak görüyoruz
Politika

Bakan Göktaş: Kadınların güçlenmesini sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurlarından biri olarak görüyoruz

4 Haziran 2026
Bakan Şimşek: Türkiye'ye gelin ve yatırım yapın
Politika

Mehmet Şimşek’ten yatırımcılara çağrı: Türkiye’ye gelin ve yatırım yapın

4 Haziran 2026
'Türk Kızılay Kanunu Teklifi', komisyonda
Politika

‘Türk Kızılay Kanunu Teklifi’, komisyonda

4 Haziran 2026 - Güncellenme Tarihi 5 Haziran 2026
Bakanlar Bolat ve Kacır, Nijer Ticaret ve Sanayi Bakanı ile görüştü
Politika

Ömer Bolat ve Mehmet Fatih Kacır, Nijer Ticaret ve Sanayi Bakanı ile görüştü

4 Haziran 2026
Bakan Bolat: 163 gümrük müdürlüğümüzü yapay zekanın gücüyle ile yeniledik
Politika

163 gümrük müdürlüğümüzü yapay zekanın gücüyle ile yeniledik

4 Haziran 2026
Sonraki Haber

Darbeyi kesinlikle tasvip etmiyoruz

En Güncel Haberler

Eskişehir’de otomobilin çarptığı işçi servisi devrildi: 7 yaralı
Yerel Haberler

Eskişehir’de otomobilin çarptığı işçi servisi devrildi: 7 yaralı

5 Haziran 2026
Hatay'da derede boğulma tehlikesi geçiren Hamza, kurtarılamadı
Yerel Haberler

Hatay’da derede boğulma tehlikesi geçiren Hamza, kurtarılamadı

5 Haziran 2026
Patates yüklü TIR'a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü öldü
Yerel Haberler

Patates yüklü TIR’a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü öldü

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bıçaklanarak öldürülen Tahsin’in annesi: Oğlum çok gençti, başka analar yanmasın

4 Haziran 2026
Yaşam

İzmit Körfezi’ne 100 yapay resif ile 6 bin balık bırakıldı

4 Haziran 2026
Yaşam

Bağcılar’da yangından dönen itfaiye aracı devrildi; 2 yaralı 

4 Haziran 2026
Yaşam

Sivil polisler bıçaklı kavgaya havaya ateş açarak müdahale etti

4 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bodrum katında çıkan yangında 6 kişi dumandan etkilendi

Bodrum katında çıkan yangında 6 kişi dumandan etkilendi

- Haberton
4 Haziran 2026

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde bir apartmanın bodrum katında çıkan yakında dumandan etkilenen 6 kişi, hastaneye kaldırıldı. Yangın, saat 21.00 sıralarında Lapseki...

Altın fiyatları neden yükseliyor? Uzmanlar 2026 için beklentilerini paylaştı

Sıcak havada sağlık alarmı: Isı çarpması belirtileri nelerdir, nasıl korunulur?

Elektrik faturasında yaz moduna geçiş: Klima kullanırken tasarruf sağlayan planlama yöntemleri

Evde bakım ürünleri: Doğru kullanım rehberi ve sık yapılan hatalar

Güncel Haber

Eskişehir’de otomobilin çarptığı işçi servisi devrildi: 7 yaralı

Eskişehir’de otomobilin çarptığı işçi servisi devrildi: 7 yaralı

5 Haziran 2026
Hatay'da derede boğulma tehlikesi geçiren Hamza, kurtarılamadı

Hatay’da derede boğulma tehlikesi geçiren Hamza, kurtarılamadı

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton