25 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Gramı çeyrek altınla yarışan arı zehri

Gramı çeyrek altınla yarışan arı zehri

Haberton - Haberton
15 Eylül 2020 - Güncellenme Tarihi 20 Ağustos 2021
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Manisa'da, hobi olarak başladığı arıcılığı geliştiren Murat Almışlar, gramı çeyrek altınla yarışan arı zehri üretti.

Manisa'da, hobi olarak başladığı arıcılığı geliştiren Murat Almışlar, gramı çeyrek altınla yarışan arı zehri üretti.

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Manisa’da, hobi olarak başladığı arıcılığı geliştiren Murat Almışlar, gramı çeyrek altınla yarışan arı zehri üretti.

Gramı yurt dışına 700 TL, kilogramı ise 700 bin TL’ye satılan arı zehri özellikle Avrupa ülkeleri tarafından büyük ilgi görüyor.

Turgutlu ilçesinde elektrik dükkanı işleten Murat Almışlar, 8 yıl önce kendi bahçesinde hobi olarak başladığı arıcılığı geliştirdi. Almışlar, arıcılıktan daha fazla gelir elde etmenin yollarını ararken, 3 yıl önce de arı zehri üretimini öğrendi. Murat Almışlar, arılara zarar verilmeden zehrini kovanlardan toplamak için elektrik mesleğinin marifetlerini de kullanarak özel bir aparat geliştirdi.

Kendi 150 kovan arısıyla yetinmeyen Almışlar, işlerini büyüterek Denizli, Muğla, Balıkesir, Bingöl, Elazığ gibi illere de giderek diğer arıcılardan arı zehri toplamaya başladı. Almışlar, kovanlara yerleştirilen özel aparat sayesinde elektrik verilen arıların cama zehri bırakmasıyla elde ettiği arı zehrinin gramını yurt içine 400 TL’ye, yurt dışına ise 700 TL’ye satıyor. Cilt bakımı başta olmak üzere birçok hastalığının tedavisinde kullanılmaya başlanan arı zehri, özellikle Avrupa ülkeleri tarafından büyük ilgi görüyor.

‘KOZMETİKTE DE SAĞLIKTA DA KULLANILIYOR’

Arı zehrinin faydalarının saymakla bitmediğini ve birçok hastalığa iyi geldiğine yönelik araştırmaların sürdüğünü belirten Almışlar, şunları söyledi: 

“8 yıldır arıcılık yapıyorum. 3 yıldır da arı zehri üretimiyle ilgileniyorum. Bala dayalı arıcılık son zamanlarda iyice zorlaştığı için daha fazla kazanç elde etmek için farklı bir ürüne yöneldik. Diğer ürünlere baktığımızda arı zehri biraz daha ön plana çıkıyordu. Ülkemizde üretiminin olmayışı ve pazarının olmayışı gibi zorlukları var. Gelişmelerle birlikte arı zehri de şu anda güzelleşmeye başladı.

Gram fiyatı yurt içinde 400 TL’ye satılmakta, yurt dışına ise 700 TL’ye satışı yapılmaktadır. Arı zehri ağırlıklı olarak ilaç ve kozmetik sektörlerinde kullanılmakta. Kozmetikte yüz maskesi ve serum gibi ürünlerde kullanılmaktadır. Yoğun olarak İngiltere, Almanya, Yeni Zelanda, Amerika ve Kanada’da yoğun olarak kullanılmaktadır. İlaç olarak da son zamanlarda ortaya çıkan araştırmalara göre de meme kanseri, romatizma ve pankreas kanserine çare olduğuna yönelik arı zehri üzerinde birçok araştırmalar yapılmaktadır. 3 yıl öncesine kadar biz hobi arıcılık yapıyorduk.

80 ila 100 kovan arası arımız vardı. Hala 150 kovanla çalışmaktayım. Kendi arımızla üretimin az olacağını bildiğimizden arı zehri aparat sayımızı yükselterek 500, 600 ve 800 kovanı olan arıcıların yanına giderek, onların kovanlarından arı zehri toplayarak bu şekilde üretim miktarımızı yükseltiyoruz. Bu şekilde yarım kilo civarında şu an üretim yaptık. Önümüzdeki yıllarda 1 kilo, 2 kilo gibi arı zehri toplama hedefim var.”

‘KORONAVİRÜS TALEPLERİ ARTTIRDI

Koronavirüs nedeniyle dünya üzerinde üretimin durmasına karşın, Türkiye’de devam eden üretimin pazar payının artmasına katkı sağladığını söyleyen Almışlar, taleplere yetişmekte zorluk çektiğini söyledi. Yeni Zelanda’dan, İngiltere ve Almanya’dan talepler geldiğini kaydeden Almışlar, “Pandemi döneminin arı ürünlerine çok büyük katkısı oldu. Avrupa ülkeleri ve dünyada pandemi döneminde üretim dururken, biz de üretimin devam etmesi üreticiye faydası oldu.

Pandemi ile birlikte diğer ülkelerde üretimin olmayışı, Türkiye’ye talebin artmasına neden oldu. Arı ürünleri de çok fazla bir artıya geçti. Arı zehri ile ilgili baya bir artımız oldu. Şu an Yeni Zelanda’dan, İngiltere’den, Almanya’dan talepler gelmektedir. Geçen yıllarda iletişime geçtiğimiz fakat bize geri dönüş yapmayan firmalar, şu an pandemi nedeniyle kendileri bize ulaşmaktadır. Pandeminin arıcılık sektörüne çok fazla bir artışı oldu” diye konuştu. 

Arı zehri üretirken, arılara kesinlikle hiçbir şekilde zarar vermediklerine dikkat çeken Almışlar, “Özel ürettiğimiz telli aparatları kovanlara yerleştiriyoruz. Arılara zarar vermeyen düşük voltajda verdiğimiz elektrik yardımıyla arılar biraz hırçınlaşıyor ve aparatın içinde bulunan cama zehrini bırakıyor. Arıdan çıkan zehir cam üzerinde aynı anda kurumaya başlıyor. Daha sonra işlem bittikten sonra camdaki zehri bıçak yardımıyla kazıyor ve korumak için eksi 18 dereceye koyuyoruz” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Afyonkarahisar’da patates üretimi sürüyor

Sonraki Haber

Adnan Menderes’in fotoğrafını iş yerinde sergiliyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Türkiye'nin elektrik kurulu gücünde yenilenebilir enerji rekoru: Payı yüzde 63,1'e yükseldi
İş Dünyası

Türkiye’nin elektrik kurulu gücünde yenilenebilir enerji rekoru: Payı yüzde 63,1’e yükseldi

25 Ekim 2026
Türk Kızılay Diyarbakırlı kadınları ünlü şeflerle buluşturdu
İş Dünyası

Türk Kızılay, Diyarbakırlı kadınları ünlü şeflerle buluşturdu

25 Ekim 2026
DIŞYÖNER, döviz dönüşüm desteğini masaya yatırdı, çalışma 9 maddede toparlandı
İş Dünyası

DIŞYÖNER, döviz dönüşüm desteğini masaya yatırdı, çalışma 9 maddede toparlandı

25 Ekim 2026
JYSK, her şehre ulaşma hedefiyle İç Anadolu'daki ilk mağazalarını açtı
İş Dünyası

JYSK, her şehre ulaşma hedefiyle İç Anadolu’daki ilk mağazalarını açtı

25 Ekim 2026
İzocam’dan yangın güvenliği vurgusu: “Yangın güvenliği, can ve yapı değerine yapılan hayati bir yatırımdır”
İş Dünyası

İzocam’dan yangın güvenliği vurgusu: “Yangın güvenliği, can ve yapı değerine yapılan hayati bir yatırımdır”

24 Ekim 2026
Sanayide enerji verimliliği yatırımlarına yüzde 30’a varan destek
İş Dünyası

Sanayide enerji verimliliği yatırımlarına yüzde 30’a varan destek

24 Ekim 2026
Sonraki Haber
Adnan Menderes'in 65 yıl önce çektiği fotoğrafını iş yerinde sergiliyor

Adnan Menderes'in fotoğrafını iş yerinde sergiliyor

En Güncel Haberler

Sazlıdere Köprüsü'ndeki çalışmalar havadan görüntülendi
Öne Çıkan

Sazlıdere Köprüsü’ndeki çalışmalar havadan görüntülendi

25 Ekim 2026
Ankara'da uyuşturucu operasyonlarında son 1 haftada 69 tutuklama
Yerel Haberler

Ankara’da uyuşturucu operasyonlarında son 1 haftada 69 tutuklama

25 Ekim 2026
Ticaret Bakanlığı'ndan çocuk sağlığı alarmı: Kimyasal risk taşıyan boya seti toplatılıyor!
Gündem

Ticaret Bakanlığı’ndan çocuk sağlığı alarmı: Kimyasal risk taşıyan boya seti toplatılıyor!

25 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Türkiye’de bir ilk Bitlis’te: Çığ riskine karşı ‘kar perdesi’ ve ‘kar köprüsü’ önlemi!

25 Ekim 2026
Yaşam

Nemrut Kalderası’nda sonbahar bereketi: “Adeta bizleri büyülüyor”

25 Ekim 2026
Yaşam

Sakarya İtfaiyesi’nden Goodyear ekibine yangın eğitimi: 10 günlük zorlu maraton tamamlandı

25 Ekim 2026
Yaşam

Saros Körfezi’nde deniz ciğeri denizanası görüldü

25 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Samsunspor'dan TFF'ye sert tepki: "Dün gece futbol adına kara bir gece yaşanmıştır"

Samsunspor’dan TFF’ye sert tepki: “Dün gece futbol adına kara bir gece yaşanmıştır”

- Haberton
25 Ekim 2026

Samsunspor, dün sahasında oynadığı Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında hakem kararlarına tepki göstererek, Türkiye Futbol Federasyonu ve ilgili kurulları inceleme yapmaya...

Türk cam sektörünün küresel gücü: Şişecam’ın 90 yıllık hikâyesi ve dünya pazarındaki yükselişi

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Dünya Çocuk Felci Günü: Bir zamanlar binlerce çocuğu felç ediyordu! 2026’da tehlike hâlâ devam ediyor

Türkiye’de sigara kullanımında alarm! Yeni yasaklar gündemde, bilim dünyasından peş peşe uyarılar

Güncel Haber

Sazlıdere Köprüsü'ndeki çalışmalar havadan görüntülendi

Sazlıdere Köprüsü’ndeki çalışmalar havadan görüntülendi

25 Ekim 2026
Ankara'da uyuşturucu operasyonlarında son 1 haftada 69 tutuklama

Ankara’da uyuşturucu operasyonlarında son 1 haftada 69 tutuklama

25 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton