Halk ve jüri oylamasıyla değerlendirilen Türkiye genelinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yeteneklerini sergiledikleri videoları göndererek başvurdukları online kültür ve sanat yarışması Gelecek Sahne’nin lansmanı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Bil Eğitim Kurumları tarafından Forte Akademi’nin katkılarıyla yapılan halk ve jüri oylamasıyla kazananların belirleneceği online kültür sanat yarışması Gelecek Sahne’nin başvuruları tamamlandı. 200’e yakın başvurunun yapıldığı yarışmanın lansmanı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mobil uygulama tabanlı olarak geliştirilen yarışma, gençlerin yeteneklerini profesyonel bir sahne performansı ile gözler önüne sermelerini destekliyor.
Türkiye’nin dört bir yanında eğitim gören Bil Eğitim Kurumları öğrencileri grup veya bireysel olarak hazırladıkları müzik performanslarını video kayıt yöntemi ile hazırlayarak yarışmaya başvurdu. Yarışma kapsamında öğrenciler, ön eleme ve final olmak üzere iki aşamada değerlendirilecek. Ön başvuru sürecini tamamlayan katılımcıların video performansları jüri üyeleri Reyhan Karaca, Demet Sağıroğlu ve Gökhan Tepe tarafından puanlandırılacak.
Ön eleme de baraj puanını aşan yarışmacılar mayısta yapılacak finalde sahne almaya hak kazanacak. Finale kalan yarışmacılar kendi yaş ve yarışmaya katılım (bireysel/grup) branşlarında değerlendirilecek. Yarışmanın final aşaması İstanbul’da bir organizasyonla yapılacak. Finalist öğrenciler yarışmadan 2 gün önce İstanbul’da buluşacak ve sahne hazırlıklarını tamamlayacak. Finalde öğrenciler canlı performans sergileyecek. İzleyiciler performansları ‘Gelecek Sahnede’ mobil uygulamasından anlık olarak oylayabilecek.
Genç yeteneklerin keşfedilmesini amaçlayan yarışmanın AKM’deki lansman toplantısına İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Yeşim Üstün, Bil Eğitim Kurumları Strateji Geliştirme Kurulu Başkanı Ümit Kalko, Bil Eğitim Kurumları Genel Müdürü Elif Pehlivan, Forte Kültür ve Sanat Akademi’nin kurucusu Okan Gürbüz, projenin akademik danışmanı Doç. Dr. Göktan Ay ve jüri üyesi sanatçı Reyhan Karaca ve çok sayıda eğitimci katıldı.
FİNALE KALAN ÖĞRENCİLERE ALBÜM YAPILACAK
Toplantıda konuşan Bil Eğitim Kurumları Strateji Geliştirme Kurulu Başkanı Ümit Kalko, “Bil Eğitim Kurumları olarak İstanbul Aydın Üniversitesi’nin kuruluşu olan bir markayız. Türkiye’de 45 kolej, 50’nin üstünde kurs toplamda 95 şubeyle hizmet veriyoruz. Türkiye genelinde üniversitede 50 kolej ve kurs merkezinde 30 bin öğrencimiz var. Yani 80 bin öğrenciye hitap eden bir eğitim grubuyuz. Eğitim kurumu olarak çocukları sadece sınava değil yaşama da hazırlıyoruz. Çocuklarımız yaşama hazırlanırken kültür ve sanat konusunda kendilerini geliştirmeleri çok önemli.
Buna çok önem verdiğimiz için Forte Akademi ile güzel bir projeye başladık. Bu proje doğrultusunda şu anda Türkiye genelindeki öğrencilerimiz kendi meziyetlerini, videolar marifetiyle çekip bizlere ulaştırdı. Akabinde de birbirinden seçkin sanatçılarımız da jüri üyesi olarak projemize katılacak ve finale kalan 15 öğrencimizi değerlendirecek. Finale kalan tüm öğrencilerimizin sanatçı ruhlarını biraz daha tetiklemek adına hepsine birer albüm yapma sözü verdik. Çocuklarımızı böylelikle kültür sanat konusunda teşvik etmiş olacağız. İnşallah içinden bugün aramızda olan değerli sanatçımız Reyhan Karaca gibi birçok Reyhan Karacalar çıkar. Bizim de amacımız bu önemli olan çocuğumuzun içindeki cevheri keşfetmek ve geliştirmek” dedi.
20 İLDEN 200’E YAKIN ÖĞRENCİ KATILDI
Forte Kültür ve Sanat Akademi’nin kurucusu Okan Gürbüz ise “Gelecek Sende yarışması inovasyonla sanatı buluşturuyor. Türkiye’de ilk defa online halk ve jüri oylaması yapılacak. Türkiye genelindeki öğrencilerimizin yetenek taramalarını yapıyoruz. Buradaki tabii temel amacımız Türkiye’nin dört bir tarafındaki öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmek ve doğru bir şekilde planlayıp, sahneye çıkartıp sonrasında bu öğrencilerimize sanat alanında eğitim vermek.
Mayıs ayında projenin gösterimi yapılacak. Şu an 20 ilden 200’e yakın öğrencimiz başvuru yaptı. Finale kalan öğrenciler İstanbul’da mayısta yapılacak olan yarışmada canlı performanslar sergileyecek. Performansların sonunda anlık olarak aplikasyon üzerinden bir halk oylama yapılacak. Bunun sonucunda da profesyonel bir stüdyoda albüm hazırlayacağız, dijital platformlarda yayınlayacağız” diye konuştu.
KARACA: ÇOK HEYECANLIYIM
Yarışmanın jüri üyesi sanatçı Reyhan Karaca da “1990’lı yıllara imza atmış birçok sanatçının yarışmalardan geldiğini görüyoruz. Son dönemde hem bütçe hem de pandemiden dolayı birçok şeye ara verildi, yarışmalar da yapılmadı. Müziğe katkıda bulunmak çok zorlaşmaya başladı. Yeni isimlerin, şarkıların çıkması zorlaştı. Çocuklar şarkılarını duyurmak için bir yön arıyorlar. Yeni bestelere, aranjörlere, şarkılara ihtiyaç var. Bu yarışmalar da onların en büyük destekçisidir. Ben de çok heyecanla bekliyorum. Konservatuvar mezunuyum, birçok iyi hocadan eğitim aldım. Öğretim görevlisi olarak da çalıştım. O yüzden benim için bu kariyerimde de farklı bir yön çiziyor, çok mutluyum” ifadelerini kullandı.