7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Gazze’deki soykırımın sahipleri de tarih sahnesinden silinecek

Gazze’deki soykırımın sahipleri de tarih sahnesinden silinecek

Haberton - Haberton
15 Mayıs 2025
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Gazze'deki soykırımın sahipleri de tarih sahnesinden silinecek
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Nasıl Srebrenitsa soykırımını yapanlar tarihten silindiyse, şu anda Kudüs’teki soykırımın, Gazze’deki soykırımın sahipleri de tarih sahnesinden silinecek, isimleri bile hatırlanmayacak” dedi.

TBMM’de, ‘Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç 100 yaşında’ programı düzenlendi. TBMM ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iş birliğinde Meclis Tören Salonu’nda gerçekleştirilen programa; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, milletvekilleri, Aliya İzzetbegoviç’in kızı Sabina Berberoviç ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Türkçe ve Boşnakça eserlerin olduğu türküler seslendirildi.

‘SAVAŞIN DA AHLAKI OLDUĞUNU ÖĞRETTİ’

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aliya İzzetbegoviç’in hatırasının sürdürülmesi ve miras bıraktığı geleneğin sonraki nesillere aktarılmasının önemli bir sorumluluk olduğunu belirtti. Kurtulmuş, Aliya İzzetbegoviç’in, ‘bilge lider’ olarak tanımlandığına vurgu yaparak, “Aliya İzzetbegoviç’i öne çıkaran en önemli hususiyetlerden birisi de ahlakı sadece, ‘bireysel ahlak’ olarak algılamamasıdır. Tam tersine ahlakın, hayatın bütün safhalarını kapsayan fevkalade önemli bir değerler sistemi ve değerler sistematiği olduğunun bilincinde olmasıdır.

Bunu ikili ilişkilerinde gösterdiği gibi, insanlarla olan ilişkilerinde ve toplumlarla olan ilişkilerinde de gösterdi. Ama herhalde bize, insanlığa verdiği en büyük ders; savaşın da bir ahlakı olduğunu öğretmesidir. Boşnakların o katliamlardan, baskılardan, kuşatmalardan kurtulup artık coşkun bir şekilde ilerlemeye geçtikleri günlerde, yavaş yavaş köylerini, ilçelerini, şehirlerini yeniden kazanmaya başladıkları, fethetmeye başladıkları günlerde, hem de ordusunun önünde askerlerine yaptığı konuşmada verdiği o ders, insanlığın en büyük derslerinden birisidir” diye konuştu.

‘SREBRENİTSA, İNSANLIK ONURUNA SAHİP ÇIKMANIN ADIDIR’

Kurtulmuş, Bosna Hersek’te 1995 yılında Sırp askerlerinin gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle 8 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Srebrenitsa Soykırımını hatırlattı ve dünyanın geçmişte yaşanan soykırımları unuttuğunu ekledi. Kurtulmuş, “Srebrenitsa, insanlık onuruna sahip çıkmanın adıdır. Bugün Gazze’de şehit edilen o masum ve mazlum insanların anısına sahip çıkmıyoruz, Gazze’ye sahip çıkmak, insanlık onuruna sahip çıkmanın adıdır.

Bütün insanlık alemi olarak, yeryüzünde kurulan ve her gün güçlenen insanlık cephesinin sayesinde, Gazze’de yaşanan bu soykırıma karşı direniyoruz, direnmeye devam edeceğiz. Nasıl Srebrenitsa soykırımını yapanlar tarihten silindiyse, şu anda Kudüs’teki soykırımın, Gazze’deki soykırımın sahipleri de tarih sahnesinden silinecek, isimleri bile hatırlanmayacak” dedi. Kurtulmuş ayrıca Türkiye’nin Bosna-Hersek’i devlet olarak ilk tanıyan ülke olduğunu vurguladı ve Aliya İzzetbegoviç’in Bosna-Hersek’i Türkiye’ye emanet ettiğini aktardı.

Kurtulmuş, “Saraybosna’nın Bursa’dan ayrılması mümkün değildir. Halep’in Gaziantep’ten ayrılması mümkün değildir. Şam’ın başka şehirlerimizden ayrılması mümkün değildir. İşte biz onun için Bosna Hersek’e bakarken, sadece bir nostalji olması için değil, tarihten aldığımız güçle, aynı milletin, aynı ülkenin, aynı coğrafyanın bir bütünleyici iki parçası olarak görüyor ve kıyamete kadar da Bosna-Hersek, Türkiye’nin bir parçası olarak kalacak” dedi.

Etiketler: GazzeNuman Kurtulmuş
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

2019’dan bu yana 285 milyon 190 bin adet e-Tebligat gönderildi

Sonraki Haber

Reyting kaygısıyla yapılan haberleri görmezlikten gelemeyiz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Hakan Fidan'dan Netanyahu'ya sert mesaj: "Gazzeliler Gazze'de yaşamaya devam edecek"
Politika

Hakan Fidan’dan Netanyahu’ya sert mesaj: “Gazzeliler Gazze’de yaşamaya devam edecek”

6 Ağustos 2026
Bakan Kacır: Son 23 yılda örnek kalkınma hamlesine imza attık
Politika

Son 23 yılda örnek kalkınma hamlesine imza attık

6 Ağustos 2026
Cevdet Yılmaz: Milli Yetkinlik Hamlesi ile küresel bir yetenek ağı oluşturuyoruz
Politika

Milli Yetkinlik Hamlesi ile küresel bir yetenek ağı oluşturuyoruz

6 Ağustos 2026
AK Parti'li Sırakaya: Gurbetçilerin gümrük sahasını terk etme süresi 29 dakika
Politika

Gurbetçilerin gümrük sahasını terk etme süresi 29 dakika

6 Ağustos 2026
Bakan Bayraktar'dan 'Terörsüz Türkiye' mesajı
Politika

Bakan Bayraktar’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı

6 Ağustos 2026
CHP Grup Başkanvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Fotoğraf:Ankara,(DHA)
Politika

CHP’li Kılıç: Çerçeve yasaya attığımız imza açık bir çek değil, tarihi bir sorumluluktur

6 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Reyting kaygısıyla yapılan haberleri görmezlikten gelemeyiz

Reyting kaygısıyla yapılan haberleri görmezlikten gelemeyiz

En Güncel Haberler

Her şeye eyvallah da... İlla edep la!
Yazarlar

Her şeye eyvallah da… İlla edep la!

7 Ağustos 2026
Tayland'da okula silahlı saldırı: 6 ölü, 15 yaralı
Dış Haberler

Tayland’da okula silahlı saldırı: 6 ölü, 15 yaralı

7 Ağustos 2026
Kutsalın sosyolojisi
Yazarlar

Kutsalın sosyolojisi

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Deniz astsubay adayları, denizde ve karada zorlu eğitimlerle göreve hazırlanıyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

Antalya’da sıcak ve nem bunalttı

6 Ağustos 2026
Yaşam

9 yaşındaki otizmli Asilhan, Kur’an okumayı öğrendi

6 Ağustos 2026
Yaşam

Tekerlekli sandalyeli genel cerrahın yaşam öyküsü Amerikan tıp dergisinde

6 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kongo'da Ebola salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1801'e yükseldi

Kongo’da Ebola alarmı! Can kaybı 1801’e yükseldi

- Haberton
7 Ağustos 2026

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde mayıs ayında ilan edilen Ebola salgınında yaşamını yitirenlerin sayısının 1801'e yükseldiği bildirildi. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (Kdc) 15...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

Her şeye eyvallah da... İlla edep la!

Her şeye eyvallah da… İlla edep la!

7 Ağustos 2026
Tayland'da okula silahlı saldırı: 6 ölü, 15 yaralı

Tayland’da okula silahlı saldırı: 6 ölü, 15 yaralı

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton