9 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Gaziosmanpaşa’da aynı apartmanda 2 daireden hırsızlık yapan şüpheliler 350 bin liralık ziynet eşyası çaldı

Gaziosmanpaşa’da aynı apartmanda 2 daireden hırsızlık yapan şüpheliler 350 bin liralık ziynet eşyası çaldı

Haberton - Haberton
9 Nisan 2026
- Yaşam
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi'nde bulunan bir binaya aynı gün giren 2 kadın şüpheli, yaklaşık 350 bin liralık ziynet eşyası çaldı.

Bir gün arayla aynı apartmana tekrar gelen şüphelilerin daireleri yokladığı, başka bir binada ise bağış bahanesiyle para topladıktan sonra hedef aldıkları apartmana yöneldikleri öğrenildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler sonrası şikayetçi olan bina sakinleri, aynı kişilerin farklı semtlerde de hırsızlık yaptığını öne sürerek şüphelilerin yakalanmasını istedi.

Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi'nde bulunan bir apartmanda 2 daireye 6 Nisan Pazartesi günü 2 kadın hırsız girdi. Apartmana rahatça giren şüphelilerin bir daireden yaklaşık 350 bin lira değerindeki ziynet eşyası ve parayı çaldıkları öğrenildi. Şüpheli kadınlardan biri yanında başka bir kadınla birlikte 8 Nisan Çarşamba günü aynı binaya tekrar geldi. Ancak bina çok kalabalık olduğu için bu defa hırsızlık yapamadan ayrıldı.

Aynı şüphelilerin, başka bir binada da bağış bahanesiyle para topladıkları da belirlendi. Bina sakinleri ise bir gün arayla tekrar binaya gelen şüpheliler nedeniyle tedirgin oldu. Öte yandan şüphelilerin apartmana girdikleri ve hırsızlık yaptıktan sonra çıktıkları anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Ellerini Kollarını Sallayarak Buradan İlerleyip Gidiyorlar

350 bin lira değerinde ziynet eşyası çalınan Alparslan Karabacak, "6 Nisan tarihinde başımıza böyle talihsiz bir olay geldi. Yani ziynet eşyaları çalınan ailelerden bir tanesi biziz. Ziynet eşyamız çalındı. İki kişi çok rahat bir şekilde, sanki burada adresi biliyor, apartmanı biliyormuş gibi geliyor. Elini kolunu sallayarak apartmana giriyor ve dairemize çıkıyor. Rahat bir şekilde kapıyı açıyor, sanki anahtar ellerinde bulunuyormuş gibi. Kapıyı açıyor, içeri giriyor, sonra ziynet eşyalarımızı alıp rahat bir şekilde dışarı çıkıyor. Burada ellerini kollarını sallayarak buradan ilerleyip gidiyorlar. Ben kamera görüntülerini burada esnaf arkadaşlardan aldım. Çok rahatlar, organizeler" dedi.

Bir Gün Arayla İki Kişi Daha Geliyor Bu Apartmana

Karabacak, "Sonra bir gün arayla iki kişi daha geliyor bu apartmana. Bir gün arayla aynı şekilde onlar da rahat, yokluyorlar daireleri. Sonra bir ablamızla karşılaşıyorlar. Karşılaşınca olay yerinden hızlı bir şekilde uzaklaşıyorlar. Yani biz bu şahısların çete olduğunu düşünüyoruz, birbirlerinden haberdar olduklarını düşünüyoruz. Güvenliğimiz kesinlikle yok. Zaten mal güvenliğimiz olsaydı çalınmazdı eşyalarımız. Çalınan maddi değerli eşyalarımız var. Mal güvenliğimizden, can güvenliğimizden kesinlikle şüphe duyuyoruz. Yetkililerin bu konuyla ilgilenmesini, kısa sürede bu kişilerin yakalanmasını istiyoruz. Binada eşlerini, çocuklarını bırakan insanlar var. Evde kalan çocukları, hanımları tedirgin. Herkes 'her an ne olacak' diye kapı önünde bekliyor, kamera görüntülerine bakıyor. Kimse can güvenliğinden ve mal güvenliğinden rahat bir şekilde evde vakit geçiremiyor. Çok sıkıntıdayız. Bu şahısların çete halinde olduğunu, birbirlerinden haberdar olduğunu. Çünkü bir hafta içerisinde dört farklı semtte bu işlemi gerçekleştiriyorlar. Bunların birbirinden haberdar bir şekilde, organize bir şekilde bu hırsızlık işlemini gerçekleştirdiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Koşarak Çıktıklarını Gördüm Kamerada

Bina yöneticisi Sevgi Taşcı, "Pazartesi günü binaya hırsız girdi. Üçüncü kat ve giriş kattaki dairelerden birtakım ziynet eşyaları ve para alıp çaldılar. Bina sakinleri, dairelerine giriyorlar, bir bakıyorlar ki hırsızlık olmuş. Hemen ondan sonra kameraya bakıldı. Akabinde bir gün geçtikten sonra tekrar yine aynı şekilde aynı teşebbüs oldu. Ama bu sefer hiçbir şey alamadılar. Bir hareket oldu binada, hızlı kaçan iki kişi gördüm. Aşağıya doğru giderken dönüşlerini gördüm. Arkalarından koşturduk, iki tane bayan; ama gayet sakin yürüyorlar. Emin olamadım, acaba binaya misafir olarak mı girdiler? Tekrar geriye döndüm, kuşkulandığım için kameraya baktım ve gerçekten binadan hızlı bir şekilde çıkıyorlar. Üç dakika kalmışlar binada. Ve onlar hemen çıkmışlar. Pazartesi günkü kadınlar da olmuş olabilir diye bir düşündüm ve onun için arkalarından gittim. Ama gerçekten koşarak çıktıklarını gördüm kamerada. Biri aynı olabilir, evet çok benzettik biz; ama diğeri farklıydı" dedi.

Can Güvenliğimiz Sıkıntıda

Yönetici Taşcı, "Çarşamba günü binaya giren hırsızlar ilk önce şu sarı binaya uğramışlar. Oradan kapıyı açan bir yaşlı teyzeye yardım için geldiklerini söylemişler. Ve herhalde teyze de bir miktar para vermiş onlara. Bağış toplama adına, evet bağış toplama adına ondan para almışlar. Hızlı hızlı gelerek bizim binaya doğru yönelmişler. Hatta burada öteki kadın bir beş dakika falan bizim yan binanın merdiveninde oturmuş. İşte o iki kişi çalıştıkları için, yani organize ekip; bir kişi yan taraftaki binanın merdiveninde beş dakika oturmuş, beklemiş yani arkadaşını. Ve ondan sonra hızlı bir şekilde bizim binaya giriş olmuş. Bizim binada kalma süreleri de üç dakika. Çünkü o gün pazar olduğu için aktifti bina ve hemen çıkış yapmışlar. Biz bina sakinleri olarak gerçekten çok tedirginiz. Evde yaşlılar var, çocuğu olanlar var. Yani insanlar kapıyı açmaktan tedirgin oluyorlar. Kim geldi; kargocu mu geldi, hırsız mı geldi, ellerinde bir şey var mı? Daha kaç kere gelmeleri lazım? Can güvenliğimiz sıkıntıda. Çünkü elleri boş mu dolu mu bilmiyorsunuz. Neyle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz. Tabii ki korku içinde herkes, biz de aynı şekilde korku içerisindeyiz. Yani bir gün arayla gelmeleri insanı daha çok tedirgin ediyor. Gece mi gelir gündüz mü gelir, 7/24 nöbet tutma şansımız sıfır. Yani bunların bir an evvel bulunmasını istiyoruz. Eşkaller belli, her şey belli. Şikayette bulunduk, karakola gittik, eşkallerini verdik, dilekçemizi sunduk, kayıplarımızı söyledik. Bir an önce de bulunmalarını istedik" dedi.

Etiketler: Kadın
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Depoya inmeye çalışırken düşüp yaralandı

Sonraki Haber

Bölgesel incelmede egzersiz ve beslenme yetersiz kalabiliyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Konya Kapalı Havzası, yıllık yağış miktarını ilk 4 ayda yakaladı
Yaşam

Konya Kapalı Havzası, yıllık yağış miktarını ilk 4 ayda yakaladı

9 Mayıs 2026
Küre Dağları Milli Parkı'nda bahar güzelliği
Yaşam

Küre Dağları Milli Parkı’nda bahar güzelliği

9 Mayıs 2026
Otizmin yükü dayanışmayla hafifliyor; fedakar annelere özel moral
Yaşam

Otizmin yükü dayanışmayla hafifliyor; fedakar annelere özel moral

9 Mayıs 2026
'Sanal medya platformları, sosyalleşme amacından uzaklaştı'
Yaşam

‘Sanal medya platformları, sosyalleşme amacından uzaklaştı’

9 Mayıs 2026
Kadıköy’de oto galeride yangın: 4 araç kullanılamaz hale geldi
Yaşam

Kadıköy’de oto galeride yangın: 4 araç kullanılamaz hale geldi

9 Mayıs 2026
Edirne’de 4 bin 613 litre sahte sıvı deterjan ve ham maddesi ele geçirildi
Yaşam

Edirne’de 4 bin 613 litre sahte sıvı deterjan ve ham maddesi ele geçirildi

8 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 9 Mayıs 2026
Sonraki Haber

Bölgesel incelmede egzersiz ve beslenme yetersiz kalabiliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Avcılar'da haber alınamayan 89 yaşındaki kadına kapı kırılarak ulaşıldı
Öne Çıkan

Avcılar’da haber alınamayan 89 yaşındaki kadına kapı kırılarak ulaşıldı

9 Mayıs 2026
Manisa'da kaybolan Meryem'den 2 gündür haber alınamıyor
Yerel Haberler

Manisa’da kaybolan Meryem’den 2 gündür haber alınamıyor

9 Mayıs 2026
‘Gece geç saatlerde yemek yemek metabolizmayı olumsuz etkiliyor’
Sağlık Haberleri

‘Gece geç saatlerde yemek yemek metabolizmayı olumsuz etkiliyor’

9 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Konya Kapalı Havzası, yıllık yağış miktarını ilk 4 ayda yakaladı

9 Mayıs 2026
Yaşam

Küre Dağları Milli Parkı’nda bahar güzelliği

9 Mayıs 2026
Yaşam

Otizmin yükü dayanışmayla hafifliyor; fedakar annelere özel moral

9 Mayıs 2026
Yaşam

‘Sanal medya platformları, sosyalleşme amacından uzaklaştı’

9 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Lüks seyahat dünyası Belek'te buluşuyor

Lüks seyahat dünyası Belek’te buluşuyor

- Haberton
9 Mayıs 2026

Antalya turizminin en lüks destinasyonlarından Belek, dünyanın önde gelen lüks seyahat etkinliklerinden Luxury Travel Mart'a (Ltm) ev sahipliği yapacak. Dünyanın...

Sürekli üşüme neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken nedenleri açıkladı

Günlük 10.000 adım gerçekten işe yarıyor mu?

Sağlıklı ilişki nasıl kurulur? Uzmanlardan dikkat çeken öneriler

Evde yapılabilecek ek işler: Gerçekten para kazandıranlar

Güncel Haber

Konya Kapalı Havzası, yıllık yağış miktarını ilk 4 ayda yakaladı

Konya Kapalı Havzası, yıllık yağış miktarını ilk 4 ayda yakaladı

9 Mayıs 2026
Avcılar'da haber alınamayan 89 yaşındaki kadına kapı kırılarak ulaşıldı

Avcılar’da haber alınamayan 89 yaşındaki kadına kapı kırılarak ulaşıldı

9 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton