24 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Faile değil fiile bakarak karar verin

Faile değil fiile bakarak karar verin

Haberton - Haberton
2 Temmuz 2021
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Faile değil fiile bakarak karar verin

Faile değil fiile bakarak karar verin

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adli ve idari yargı adaylarının ödül töreninde, “Hangi suç kim tarafından işlenirse işlensin, faile değil fiile bakarak karar verin” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Kişilerin dinine, diline, inancına, yaşam tarzına, siyasetine, felsefi anlayışına, mezhebine, doğduğu yere değil, dosyadaki delillere bakarak karar verin” dedi.

Bakan Gül, Türkiye Adalet Akademisi’nde düzenlenen ’25’inci Dönem Adli Yargı’ ile ’15’inci Dönem İdari Yargı’ adaylarının ödül törenine katıldı. Törene Bakan Gül’ün yanı sıra, Adalet Bakan Yardımcıları Yakup Moğul, Uğurhan Kuş ve Hasan Yılmaz ile Akademi Başkanı Muhittin Özdemir ve hakim savcı adayları katıldı. 

‘YARGININ YEGANE İDEOLOJİSİ ADALETTİR’

Bakan Gül, tarafsızlığın ve bağımsızlığın temel şartının aklı ve vicdanı hür bireyler olmak olduğunu söyleyerek, Türkiye’nin, FETÖ’nün aklını kiraya vermiş militanlarından çok çektiğini hatırlattı. Gül, “Onların bağımsız yargıda açtığı yaraları halen tümüyle sarabilmiş değiliz. Adaletin, ancak ve sadece ona sadakat gösterenlerin ellerinde yükselebileceğini milletçe bir kez daha gördük. Adalet, hukuka bağlılık dışında her türlü bağlılığı reddeden hakiki hukukçuların sayesinde tecelli edecektir. Her platformda söyledim, yine söyleyeceğim, yargının yegane ideolojisi adalettir. Anayasamızda mahkemeler, ‘şu grubun’, ‘bu zümrenin adına’ demiyor, ‘Türk milleti adına karar verir’ diyor” dedi.

‘DELİLE BAKARAK KARAR VERİN’

Bakan Gül, adalet figürünün gözünün kapalı olduğunu ifade ederek, hakim ve savcı adaylarına meslek hayatları boyunca bu gözü açmamaları tavsiyesinde bulundu. Gül, “Hangi suç kim tarafından işlenirse işlensin, faile değil fiile bakarak karar verin. Kişilerin dinine, diline, inancına, yaşam tarzına, siyasetine, felsefi anlayışına, mezhebine, doğduğu yere değil, dosyadaki delillere bakarak karar verin” diye konuştu.

Kamuoyunda bazı yargısal süreçlere ilişkin yaşanan tartışmalar hakkında da konuşan Gül, dosyadan ve delilden haberi olmayanların oluşturduğu yaygın kampanyanın hakim ve savcıların adil kararını etkilememesi gerektiğini dile getirdi. Gül, “Bu kabil kampanyaların, adaletin tecellisine bir faydası olmadığı gibi, yargıyı yıpratma gayretlerine hizmet ettiği de açıktır. Çünkü şunu biliyoruz ki ister mağdur, ister suçlu hakkında yürütülsün, kampanya ile oluşan peşin hüküm delile ve gerekçeye dayanan adil kararın yerini asla ama asla tutmaz” dedi.

‘EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ ADALETİN KENDİSİDİR’

Yargısal kararların denetiminin kendi içinde yürümekte olduğunu vurgulayan Bakan Gül, “Türkiye’de işleyen bir yargı sistemi vardır. Dereceden istinafa, oradan Yargıtay’a hak arama yolları, itiraz yolları, kanun yolları açıktır. İhlal yönünden Anayasa Mahkemesi’ne ve yine AİHM’e bu müracaat yolları açıktır. Bilerek veya bilmeyerek yargıya karşı kimi zaman yargısız infaz yapıldığını görüyoruz. Bu gibi girişimleri başarısız kılacak olan da milletimize yaşatacağınız adalet duygusudur. En büyük gücümüz adaletin kendisidir ve vereceğiniz adil kararlardır. Zira milletimizin yargı teşkilatından yegane beklentisi adil kararın makul sürede verilmesidir” diye konuştu. 

Bakan Gül, konuşmaların ardından dereceye giren ’25’inci Dönem Adli Yargı’ ile ’15’inci Dönem İdari Yargı’ adaylarının plaketlerini takdim ettikten sonra, uygulamalı duruşma izledi. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Trabzon’da Yağlı Direk Yarışları İlgi ile Karşılandı

Sonraki Haber

İlk yüzde 1’e girenler TÜBİTAK Fen Lisesi’ne başvurabilecek

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan, Lozan Barış Antlaşması'nı açıkça hiçe sayıyor
Politika

Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan, Lozan Barış Antlaşması’nı açıkça hiçe sayıyor

24 Ekim 2026
Bakan Memişoğlu: Dünyaya örnek olacak hastane öncesi acil sağlık hizmetleri sunuluyor
Politika

Bakan Memişoğlu acil sağlık hizmetlerinin bilançosunu açıkladı: 6 bin 300’ü aşkın kara ambulansı görevde!

24 Ekim 2026
Hatay Havalimanı yenileniyor
Politika

Hatay Havalimanı’nda çalışmalar hızlandı! Bakan Uraloğlu tamamlanacağı tarihi açıkladı

24 Ekim 2026
Politika

Bakan Şimşek’ten ‘IMF Mali Şeffaflık Değerlendirmesi’ açıklaması

24 Ekim 2026
AK Parti'li Öz'den şiddetin önlenmesine yönelik okullarda felsefe dersi önerisi
Politika

İlkokuldan liseye kadar felsefe dersi önerisi! AK Partili vekilden yeni eğitim modeli çağrısı

24 Ekim 2026
R4 grubu dışişleri bakanlarından ortak bildiri: İsrail işgali istikrarsızlığın temel kaynağı
Politika

R4 grubu dışişleri bakanlarından ortak bildiri: İsrail işgali istikrarsızlığın temel kaynağı

24 Ekim 2026
Sonraki Haber
İlk yüzde 1'e girenler TÜBİTAK Fen Lisesi'ne başvurabilecek

İlk yüzde 1'e girenler TÜBİTAK Fen Lisesi'ne başvurabilecek

En Güncel Haberler

Kenya'da Ebola salgınında ikinci ölüm
Dış Haberler

Kenya’da Ebola salgınında ikinci ölüm

24 Ekim 2026
Bıçaklayıp darbettiği kişinin yakınları tarafından sopayla dövüldü
Yerel Haberler

Bıçaklayıp darbettiği kişinin yakınları tarafından sopayla dövüldü

24 Ekim 2026
İzmir'de 5 kişinin öldüğü lokantadaki patlamaya ilişkin sanıklar yeniden yargılanacak
Yerel Haberler

İzmir’de 5 kişinin öldüğü lokantadaki patlamaya ilişkin sanıklar yeniden yargılanacak

24 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Gökçe Barajı’nda kontrollü su tahliyesi

24 Ekim 2026
Yaşam

Fatih’te 21 yaşındaki Çiğdem’in hayatını kaybettiği kazada acılı babadan çarpıcı iddia: “Ters yönden çok hızlı gelmiş”

24 Ekim 2026
Yaşam

Yargıtay, boşanma sonrası müzik koleksiyonunun paylaşımında 1993 tarihli mektubu dikkate aldı

24 Ekim 2026
Yaşam

Büyük ikramiye 740 milyon TL’yi aştı; Adana’da Süper Loto heyecanı arttı

24 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

21 yıldır kayıp olan Muharreme Oral dosyasında 4 tutuklama

- Haberton
24 Ekim 2026

İzmir'in Menemen ilçesinde 21 yıldır kendisinden haber alınamayan Muharreme Oral'ın öldürüldüğü iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Adalet Bakanı...

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Dünya Çocuk Felci Günü: Bir zamanlar binlerce çocuğu felç ediyordu! 2026’da tehlike hâlâ devam ediyor

Türkiye’de sigara kullanımında alarm! Yeni yasaklar gündemde, bilim dünyasından peş peşe uyarılar

Zihnimiz bizi nasıl yanıltıyor? Günlük hayatta fark etmeden yaptığımız 12 düşünme hatası

Güncel Haber

Kenya'da Ebola salgınında ikinci ölüm

Kenya’da Ebola salgınında ikinci ölüm

24 Ekim 2026
Bıçaklayıp darbettiği kişinin yakınları tarafından sopayla dövüldü

Bıçaklayıp darbettiği kişinin yakınları tarafından sopayla dövüldü

24 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton