2 Kasım 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Faik Öztrak’tan Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçişi sonrası sert sözler: “Arşiv unutmaz!”

Faik Öztrak’tan Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçişi sonrası sert sözler: “Arşiv unutmaz!”

Haberton - Haberton
12 Ekim 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
CHP’li Öztrak: Yalan söylemeniz ayıptır, günahtır
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Grup Başkanı Faik Öztrak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Ak Parti’ye katılması sonrası yaşanan tartışmalara ilişkin, “‘Sütte leke var, onda yok’ dedikten sonra Ak Parti’ye geçen Cemil Tugay’ı ‘sütü bozuk’ ilan etseniz neye yarar? Vefat etmiş genç bir belediye başkanının hatırası arkasına gizlenip, ‘Ben öyle bir şey demedim’ diye yalan söylemeniz ayıptır, günahtır. Arşiv unutmaz. Kendi ses ve görüntüleriyle yalanları yüzlerine vurulanlar şimdi çıkmışlar, hiç utanmadan CHP’nin Genel Başkanını yalan söylemekle suçlamaya kalkıyorlar” dedi.

CHP Grup Başkanı Faik Öztrak, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Sermaye piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin soruşturmalara değinen Öztrak, “Geçtiğimiz ay patlak veren finansal Susurluk skandalı iktidarın, bürokrasinin ve finans çevrelerinin içine battığı çukuru, girift ilişki ağlarını ortaya çıkardı. Bu soygunun bir ucu Ak Parti’nin Genel Merkezi’ne, bir ucu bürokrasiye ve denetim kurumlarına, bir ucu haramzade yandaş ağlarına, bir ucu da uluslararası varlık fonlarına kadar uzanıyor. Karşımızda bir organize çürümüşlük üçgeni var. Bu büyük fon soygunu; hukuku çiğneyen, demokrasiyi ayaklar altına almakta sakınca görmeyen, denge ve denetim tanımayan, ucube tek adam rejiminin devleti sürüklediği, ağır yönetim krizinin nihai sonucudur. Soygunun ortaya çıktığı ilk gün Genel Başkanımızın başkanlığında ekonomi masamızı topladık. Vurgunun tüm yönleriyle açığa çıkarılmasının TBMM’de tüm partilerin katılımıyla kurulacak bir araştırma komisyonu sayesinde mümkün olacağını söyledik” ifadelerini kullandı.

Sorumlular Görevden Alınmalıdır

Öztrak, SPK başta olmak üzere düzenleyici-denetleyici kurullarda görevini ihmal ya da suistimal eden sorumluların görevden alınması gerektiğini söyleyerek, “Fonlara 5 milyon liranın üzerinde para yatırıp vurgundan önceki 2 ayda çekenlerin tam listesi mutlaka açıklanmalıdır. Soygunun tüm yönleriyle ortaya çıkarılması için Saray, TBMM tarafından denetlenmeye razı olmalıdır. Denetimden kaçan bir yönetime kimse güvenmez. Savcılık bu soruşturmayı mutlaka örgütlü suç kapsamında yürütmelidir.

Milletin alın terini yandaşların ve çıkar ağlarının kasalarına aktaran tüm gücü kendinde topladıktan sonra yönetemeyip altında kalan ülkeyi yönetme yeteneğini yitirdikçe ceberrutlaşan, krizi, kaosu kullanarak, öcülerle korkutarak, seçmenin desteğini sağlamaya çalışan tek kişilik yönetim dört başı mamur bir zorbalar rejimine dönüşüyor. Yargıyı araçsallaştırarak iktidarına tehdit olarak gördüğü her alanda bir sopa gibi kullanıyor.”

CHP’ye Çamur Atıyorlar

Öztrak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Ak Parti’ye katılması sonrası yaşanan tartışmalara ilişkin, “Partimizi kurultayda satın almaya cüret eden, sonra da birbirlerini ihbar ederek, 100 yıllık CHP’yi, Atatürk’ün bize emanetini mahkeme kapılarına düşüren, yargının batıllıklarını tescillediği eski yöneticiler son seçimlerde belediye başkanları nasıl ve neye rağmen aday yaptıkları ortaya döküldükçe on parmaklarında on kara panik halinde her yere sürüyorlar. CHP’ye çamur atıyorlar; ama bilsinler ki mahcup ederiz. ‘Sütte leke var, onda yok’ dedikten sonra Ak Parti’ye geçen Cemil Tugay’ı ‘sütü bozuk’ ilan etseniz neye yarar? Vefat etmiş genç bir belediye başkanının hatırası arkasına gizlenip, ‘Ben öyle bir şey demedim’ diye yalan söylemeniz ayıptır, günahtır. Arşiv unutmaz. Kendi ses ve görüntüleriyle yalanları yüzlerine vurulanlar şimdi çıkmışlar, hiç utanmadan CHP’nin Genel Başkanını yalan söylemekle suçlamaya kalkıyorlar. Beyefendi yemeği yemiş adisyonu partimize, CHP’ye ödetmeye çalışıyor. Suçluların telaşı içinde laf yetiştirmeye çalışırken de CHP’nin parasıyla yaptırdığı anketleri buluta koyduklarını; ama bulutun şifrelerini parti yönetimimize devretmediklerini itiraf ediyor. Bu suç, siz suç işlemişsiniz. Bunları aslında hiç göstermek istemiyorum, yapmak istemediğim şeyler ama maalesef zorlanıyorum; çünkü karşı taraf ağzına geldiği gibi konuşuyor. Şimdi bir zahmet yine partimizden ayrılırken örgüt binalarını nasıl tahrip ve talan ettiğinizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün yakasındaki altı oklu rozeti falçatayla söktürecek kadar partimizden neden nefret ettiğinizi bu millete bir açıklayın. Meclis Grubumuzun hesap kitabı ile ilgili belgeleri, neden teslim etmediğinizi bir izah edin. Grubumuzun bankadaki parasına, milletvekillerinden Anayasa Mahkemesi’ne itiraz için toplanan imzaları onların rızası dışında kullanarak katakulliyle nasıl çöktüğünüzü de bir açıklayın. Açıklayın da milletimiz sizin gerçek yüzünüzü görsün” dedi.

Etiketler: AK PartiAtatürkCHPDenetimEkonomiİzmirTBMM
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Skoda 1,7 milyon aracı geri çağırıyor! İşte risk taşıyan modeller ve üretim yılları

Sonraki Haber

2026 Nobel Ekonomi Ödülü, Robert E. Hall ve Michael Woodford’a verildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Talim ve Terbiye Kurulu 100'üncü Yıl Özel Oturumu, Bakan Tekin başkanlığında yapıldı
Politika

Talim ve Terbiye Kurulu 100’üncü Yıl Özel Oturumu, Bakan Tekin başkanlığında yapıldı

2 Kasım 2026
Bakan Çiftçi'den muhtarlara: Çalınmadık kapı bırakmayalım
Politika

Bakan Çiftçi’den muhtarlara: Çalınmadık kapı bırakmayalım

2 Kasım 2026
Bakan Yumaklı açıkladı; Türkiye'nin AB ile tarım ticareti 11,4 milyar dolara ulaştı!
Politika

Bakan Yumaklı açıkladı; Türkiye’nin AB ile tarım ticareti 11,4 milyar dolara ulaştı!

2 Kasım 2026
Ümit Özdağ'dan Türkiye-Azerbaycan ilişkileri için kritik uyarı: Türkiye'nin zayıflamasını istiyorlar
Politika

Ümit Özdağ’dan Türkiye-Azerbaycan ilişkileri için kritik uyarı: Türkiye’nin zayıflamasını istiyorlar

2 Kasım 2026
Bakan Kurum, 'COP31 Türkiye' uygulamasını paylaştı
Politika

Bakan Kurum, ‘COP31 Türkiye’ uygulamasını paylaştı

2 Kasım 2026
Bakan Kacır: Yılda 283,7 milyar dolar ihracatla rekor kırdık
Politika

Bakan Kacır açıkladı: Türkiye yüksek teknoloji üretiminde yüzde 87,5 büyüdü

2 Kasım 2026
Sonraki Haber
2026 Nobel Ekonomi Ödülü, Robert E. Hall ve Michael Woodford'a verildi

2026 Nobel Ekonomi Ödülü, Robert E. Hall ve Michael Woodford'a verildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Öne Çıkan

Sermaye piyasası soruşturması: Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü adliyeye sevk edildi

2 Kasım 2026
Kuyumcunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu
Yerel Haberler

Kuyumcunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

2 Kasım 2026
Kırıkkale'de 1 kişinin öldüğü kavgaya ilişkin davada 10 sanığa hapis cezası
Yerel Haberler

Kırıkkale’de 1 kişinin öldüğü kavgaya ilişkin davada 10 sanığa hapis cezası

2 Kasım 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kavgada bıçaklanan Muhammed öldü

2 Kasım 2026
Yaşam

Sefaköy’de metrobüste çıkan yangın söndürüldü

2 Kasım 2026
Yaşam

İnşaatta 2 stajyerin öldüğü kazaya ilişkin davada yeni bilirkişi raporu: 4 sanık kusurlu

2 Kasım 2026
Yaşam

İzmir’de hava bir anda değişti! Sağanak yağışın ardından sis çöktü

2 Kasım 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kalp sağlığının şifresi: ‘Doğru beslenme ve düzenli spor’

- Haberton
2 Kasım 2026

Hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme, obezite ve stres, kalp ve damar hastalıkları açısından önemli risk faktörleri arasında yer alıyor. Kalp sağlığını...

2027’de IMEI kayıt ücreti, pasaport ve trafik cezaları ne kadar olacak? Yeni oran için geri sayım

Schengen vizesinde randevu sorunu! 2026’da başvuru nasıl yapılır, hangi belgeler gerekiyor?

Çilekli, karpuzlu puff tehlikesi! Kalp krizi ve ölümcül akciğer hasarı riski

Vegan beslenmede B12 eksikliği riski! Hangi vitamin ve minerallere dikkat edilmeli?

Güncel Haber

Sermaye piyasası soruşturması: Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü adliyeye sevk edildi

2 Kasım 2026
Kuyumcunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

Kuyumcunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

2 Kasım 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton