İnsanlık sınıfta kalmıştır, bu cümleyi defalarca kurdum. Bugün sizlerle dolandırıcılık üzerine biraz sohbet etmek istiyorum. Para, mal, mülk, dolandırıcılığına ben de duygu dolandırıcılığını ekledim. Umarım keyifle okursunuz.
Dolandırıcılığın türleri ve hikayeleri eminim çok fazladır. Bu yazıda herkes kendisinden bir gerçek bulacaktır.
İnternet alışveriş siteleri çıktı dolandırıldık, turlar çıktı dolandırıldık, güzellik merkezlerinde dolandırıldık, yardım etmek istedik dolandırıldık, ev almak istedik dolandırıldık. Dolandırıcılığın çeşidini say say bitmez kötüler sistemlerini kurmuşlar biz iyi niyetimizle bir yerlerde kandırıldık.
Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Mağdur Bilgilendirme başlıklı siteden size dolandırıcılık örneklerini kopyaladım inanın benim başıma gelmez demeyin. Onlar her fırsatı değerlendirmek için örgütlerini kurmuş haksız kazançları ile gününü gün etmektedir. Biz iyi niyetimizle ya da anlık davranışımızla mağdur oluyoruz.
“1-Hediye kazanılmış ürün vaadiyle gelen e-postalar, özellikle de anti-virüs reklamları sahte olabilir. Bunların içerdiği ek dosyalar veya bağlantıların götürdüğü adresler zararlı yazılımlarla sahip olduğundan bu yazılımlar dolandırıcıların bilgisayardan şifreleri çalmasına neden olabilir. Bu nedenle bu içerikteki maillerin açılmaması en sağlıklı yöntemdir.
2-İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde satın alınan ürün ile teslim edilen ürünün farklı olması, piyasa fiyatının çok altında satılan elektronik ürünlerin yerine bambaşka bir ürün gönderilmesi ya da güvenilirliği olmayan bir internet sitesine verdiğiniz bilgileriniz ile hesabınızdan/kredi kartınızdan bilginiz dışında para çekilmesi gibi dolandırıcılıklar söz konusu olabilir. Bu durumlardan kendinizi koruyabilmek için güvenliğinden emin olmadığınız sitelerde ödeme şeklini “kapıda ödeme” olarak seçin ve ürünü gördükten sonra ödemeyi gerçekleştir
3-Sosyal medya üzerinden hesapların ele geçirilmesi yoluyla yapılan dolandırıcılıklarda yakınlarınıza ait sosyal medya hesapları kullanılarak sizden dolandırıcılar para isteyebilir. Bu gibi bir durumla karşılaştığınızda size mesaj gönderdiğini düşündüğünüz yakınınızı arayarak onunla iletişim kurmak size yol gösterecektir. Sosyal medya üzerinden kullanılan bir başka yöntemde ise sahte hesaplar açan dolandırıcılar, flört, evlenme ve benzeri vaatler ile karşı taraftan para ve benzeri değerler istemektedir.”
Beni en çok üzen zaman geçirdiğiniz tanımaya çalıştığınız insanlar tarafında hayal kırıklığına uğratılmak bence buda bir şekilde dolandırıcılıktır. Bir insanın duygularıyla oynamak zamanını çalmak gösterilen değere umarsız ve pervasız davranmak sürekli karşı tarafın duygularıyla beslenmek adına ne derseniz deyin buda bir duygu suçu.
Aslında suçun işlenmesine izin veren bizleriz güvenerek açtığımız kapılar hüsranla sonuçlanıyor. İnsanın en büyük hayal kırıklıkları en çok güvendiğinden gelir. En büyük hatamız kafamızdaki ceketi karşımızdakine giydirmeye çalışıyoruz. Gözümüz görmüyor çünkü duygusal bakıyoruz insan duygusal bir varlık. Sonuç tecrübelerle ispatlanmıştır.
Hayat kötüye gidiyor. Ben düzeleceğine çok inanmıyorum. Sadece akıllı olup kendinizi geliştirin haklarınızı bilin doğru davranışlar hayat kurtarır.